Tradycyjne jajka faszerowane dostały dzisiaj drugie bardziej nowoczesne życie. Wyglądają pięknie na każdej imprezie, jednak Wielkanocą nabierają szczególnego charakteru. W wielu domach goszczą wtedy potrawy z jaj, a zwłaszcza faszerowane jajka. Dzisiaj mam dla Was przepis będący tradycyjnym jednak trochę unowocześnionym sposobem na jajka. Są to jajka faszerowane z granatem i bazylią . Granat wygląda jak brylanty, a bazylia daje powiew świeżości, który zawsze kojarzy się z wiosną – dla mnie same przyjemne...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...