Tradycyjne jajka faszerowane dostały dzisiaj drugie bardziej nowoczesne życie. Wyglądają pięknie na każdej imprezie, jednak Wielkanocą nabierają szczególnego charakteru. W wielu domach goszczą wtedy potrawy z jaj, a zwłaszcza faszerowane jajka. Dzisiaj mam dla Was przepis będący tradycyjnym jednak trochę unowocześnionym sposobem na jajka. Są to jajka faszerowane z granatem i bazylią . Granat wygląda jak brylanty, a bazylia daje powiew świeżości, który zawsze kojarzy się z wiosną – dla mnie same przyjemne...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...