kolendry, a do tofu pastę orzechową. Przygotowywanie past było dla mnie wyzwaniem i ciekawym doświadczeniem kulinarnym – powiem szczerze, że takie pasty mogą być również świetnym dodatkiem do kanapek, ale także można podać je z krakersami czy nachosami. Serki, dzięki swojej kremowej konsystencji, bardzo łatwo łączą się z dodawanymi składnikami. Mam nadzieję, że z przyjemnością przygotujecie takie pasty, a także
Kuchnia Bazyliimleka". Podobnie z dodawaniem soli - sprawdzajcie jaka ilość Wam pasuje. Uwielbiam ten sos, bo w każdej chwili mogę szybko dorobić porcyjkę. Idealnie nadaje się do lodów, owsianki, kanapek lub jako dip do owoców (cudownie smakuje w połączeniu z kwaśnymi jabłkami). Przygotowany sos należy przechowywać w lodówce
Emcia Pichcirobi się bardzo szybko, nie wymagają pasteryzacji, świetne się przechowują zimą. Zostało mi kilka słoików z ubiegłego roku są bardzo smaczne. Ogórki świetne się sprawdzą jako przekąska, idealne do kanapek, obiadu. Składniki 2,5 kg ogórków 3 łyżki soli 1 łyżeczka chili 1 główka czosnku
Kulinarne pyszności Molkichodzi o pasty kanapkowe, to zdecydowanie mam trzech faworytów: jajeczną, śledziową oraz twarogową . Dla urozmaicenia warto jednak czasami spróbować czegoś innego. Tutaj połączenie, które pewnie większość wykorzystuje do tradycyjnych kanapek, ale podane w nieco innej formie – pasty kanapkowej właśnie. 200 g szynki wieprzowej, cienko krojonej (może być konserwowa) 100 g sera żółtego 3-4 jajka garść roszponki 1 cebula
Smaki Na Talerzucodziennie (dokładnie tak samo mam z nasionami chia), dlatego wypróbowuje coraz to nowe przepisy na smoothie, sałatki, pasty i inne przekąski z awokado w roli głównej. Taki dodatek do kanapek jest bardzo pożywny, zdrowy i zapewni Wam sytość na długo, najlepiej smakuje z jeszcze gorącą grzanką z bagietki, mniam! Wartość kaloryczna całej pasty: 375kcal Białko: 6,56g Tłuszcz: 30g Węglowodany
Feel Eatpoświęcić trochę czasu i go nafaszerować. Takie ptaszysko spokojnie starczy na obiad dla całej rodziny a dla mniejszej ilości osób i na dwa obiady (nam jeszcze został kawałek na kanapki). Farsz nie jest skomplikowany ani zbyt wyszukany dlatego każdy powinien sobie z nim bez problemu poradzić. Do tego jakaś lekka sałatka (tudzież pieczone ziemniaki) i zwykły kurczak nabiera niecodziennego charakteru
My simple kitchenmakreli. Klasyka, którą warto umieścić w smakowitych kontekstach. Pasta ta idealnie posmakuje podana na domowych bułkach, których mamy sporo na naszym blogu. Świetnie też nadaje się jako baza dla kanapek zabieranych na wycieczki. Warzywa i ryby na letnie śniadania Letnie śniadania kojarzą się głównie z warzywami, którymi można objadać się do woli – którymi wręcz warto objadać się do woli. Żeby
KulinarneImpresje.plmięsem lub filetem z ryby. Doskonała do pieczonej wieprzowiny, jako dodatek do sałatek i marynat. Absolutna rewelacja. Najlepiej smakuje po 2-3 tygodniach od zamknięcia w słoikach. Polecam przyrządzić kanapkę ze śledziem i marynowaną cebulą z koprem - to naprawdę pyszne połączenie. Jak zrobić pyszną marynowaną cebulę na zimę - wypróbowany przepis, składniki i przygotowanie. Oto składniki i przyprawy na cebulę marynowaną
Moja Książka Kucharskamoże być czymś rewelacyjnym. Okazało się jednak, że jest pyszny, lepszy nawet niż oryginalny keczup. Dodatek curry i ostrej papryki dodaje mu pikanterii. Świetnie smakuje jako dodatek do kanapek, pizzy, parówek, pasztecików a nawet kiełbas z grilla. Jest niezastąpiony. Składniki na 10 butelek o pojemności 200 ml: 1,5 kg cukinii obranej i wydrążonej 1/2 kg cukru
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaktóre lubią łagodniejsze smaki i nie przepadają za mocno kwaśnymi ogórkami . Bardzo wygodne w użyciu , więc często używane przez moje dzieciaki , nie trzeba kroić , wystarczy wyłowić i pacnąć na kanapkę , do tego wędlinka , ser , jakiś sosik i pyszne „szamanko „gotowe Nawet w nocy na szybki jak nielegalnie , zalegają w wakacje przed kompem do rana , a głód
Ogrodnik w podróżyucieka ani odrobina smaku czy zapachu. Później można takie mięsiwo w słoiku zabrać ze sobą na wycieczkę , piknik czy po prostu mieć je w spiżarni jako awaryjne smarowidło do kanapek. Wieprzowina w sosie własnym czyli domowa konserwa mięsna w słoikach ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzafarszem z fetą i warzywami. Nasze ulubione warzywa to brokuły. Kontrastu dodała marchewka. Takie kieszonki są pieczone w piekarniku. Idealne na ciepło jako danie główne lub na zimno na kanapkę. Po przekrojeniu mięsa widoczna jest kolorowa mozaika. Zapiekane kieszonki z fileta z fetą i warzywami filety drobiowe 4 szt. słodka mielona papryka 1 łyżka ostra mielona papryka 1 łyżeczka
Kuchnia Pauletteskrążki cebulowe marynowane. Pyszne krążki cebulowe marynowane w occie jabłkowym, z kurkumą i goździkami. Absolutna rewelacja. Takie cebulki świetnie się sprawdzą jako dodatek do burgerów, hot dogów czy kanapek. Wyśmienite do pieczonej wieprzowiny lub grillowanego steku. Przepis nie zakłada dodawania oleju. Odpowiednie proporcje wszystkich podanych składników zapewnią właściwą kwasowość zalewy, dzięki czemu cebula bardzo dobrze się przechowuje i smakuje
Moja Książka KucharskaDziś proponuje przepis na filet z indyka z piekarnika pieczonego w woreczku. Indyka możemy podawać z ulubionym sosem do obiady lub serwować jako wędlinę na kanapki. Polecam Wszystkie przepisy będą dostępne na mojej stronie na Facebooku zachęcam do polubienia
Kulinarne przygodyPasta nadaje się na śniadanie, kolację jako dip do warzyw, do smarowania kanapek zamiast masła. 6 młodych buraków ugotowanych na parze lub upieczonych w piekarniku 100 gram wyprażonych migdałów bez skórki olej np. z awokado ząbek czosnku kumin 1/2 łyżeczki * zamiast migdałów możesz dodać sera feta i tymianku zamiast kuminu sól i pieprz do smaku ** zamiast chleba użyłam wrapów warzywnych
AZgotuj!