kanapki - 13123 przepisów (strona:390/875)

Wrapy piknikowe z pastami z kremowych serków 105

kolendry, a do tofu pastę orzechową. Przygotowywanie past było dla mnie wyzwaniem i ciekawym doświadczeniem kulinarnym – powiem szczerze, że takie pasty mogą być również świetnym dodatkiem do kanapek, ale także można podać je z krakersami czy nachosami. Serki, dzięki swojej kremowej konsystencji, bardzo łatwo łączą się z dodawanymi składnikami. Mam nadzieję, że z przyjemnością przygotujecie takie pasty, a także

Kuchnia Bazylii
SŁONY KARMEL - SOS DAKTYLOWY 168

mleka". Podobnie z dodawaniem soli - sprawdzajcie jaka ilość Wam pasuje. Uwielbiam ten sos, bo w każdej chwili mogę szybko  dorobić   porcyjkę. Idealnie nadaje się do lodów, owsianki, kanapek lub jako dip do owoców (cudownie smakuje w połączeniu z kwaśnymi jabłkami). Przygotowany sos należy przechowywać w lodówce

Emcia Pichci
Pikantne ogórki z chilli 470

robi się bardzo szybko, nie wymagają pasteryzacji, świetne się przechowują zimą. Zostało mi kilka słoików z ubiegłego roku są bardzo smaczne. Ogórki świetne się sprawdzą jako przekąska, idealne do kanapek, obiadu. Składniki 2,5 kg ogórków 3 łyżki soli 1 łyżeczka chili 1 główka czosnku

Kulinarne pyszności Molki
Pasta kanapkowa z sera i szynki konserwowej 232

chodzi o pasty kanapkowe, to zdecydowanie mam trzech faworytów: jajeczną, śledziową oraz twarogową . Dla urozmaicenia warto jednak czasami spróbować czegoś innego. Tutaj połączenie, które pewnie większość wykorzystuje do tradycyjnych kanapek, ale podane w nieco innej formie – pasty kanapkowej właśnie. 200 g szynki wieprzowej, cienko krojonej (może być konserwowa) 100 g sera żółtego 3-4 jajka garść roszponki 1 cebula

Smaki Na Talerzu
Zdrowa pasta z pomidorem i awokado 115

codziennie (dokładnie tak samo mam z nasionami chia), dlatego wypróbowuje coraz to nowe przepisy na smoothie, sałatki, pasty i inne przekąski z awokado w roli głównej. Taki dodatek do kanapek jest bardzo pożywny, zdrowy i zapewni Wam sytość na długo, najlepiej smakuje z jeszcze gorącą grzanką z bagietki, mniam! Wartość kaloryczna całej pasty: 375kcal Białko: 6,56g Tłuszcz: 30g Węglowodany

Feel Eat
Kurczak faszerowany mięsem mielonym i pieczarkami 414

poświęcić trochę czasu i go nafaszerować. Takie ptaszysko spokojnie starczy na obiad dla całej rodziny a dla mniejszej ilości osób i na dwa obiady (nam jeszcze został kawałek na kanapki). Farsz nie jest skomplikowany ani zbyt wyszukany dlatego każdy powinien sobie z nim bez problemu poradzić. Do tego jakaś lekka sałatka (tudzież pieczone ziemniaki) i zwykły kurczak nabiera niecodziennego charakteru

My simple kitchen
Propozycja na letnie śniadanie, czyli pasta z wędzonej makreli 103

makreli. Klasyka, którą warto umieścić w smakowitych kontekstach. Pasta ta idealnie posmakuje podana na domowych bułkach, których mamy sporo na naszym blogu. Świetnie też nadaje się jako baza dla kanapek zabieranych na wycieczki. Warzywa i ryby na letnie śniadania Letnie śniadania kojarzą się głównie z warzywami, którymi można objadać się do woli – którymi wręcz warto objadać się do woli. Żeby

KulinarneImpresje.pl
CEBULA MARYNOWANA Z KOPREM 207

mięsem lub filetem z ryby. Doskonała do pieczonej wieprzowiny, jako dodatek do sałatek i marynat. Absolutna rewelacja. Najlepiej smakuje po 2-3 tygodniach od zamknięcia w słoikach. Polecam przyrządzić kanapkę ze śledziem i marynowaną cebulą z koprem - to naprawdę pyszne połączenie. Jak zrobić pyszną marynowaną cebulę na zimę - wypróbowany przepis, składniki i przygotowanie. Oto składniki i przyprawy na cebulę marynowaną

Moja Książka Kucharska
pikantny "ketchup" z cukinii 541

może być czymś rewelacyjnym. Okazało się jednak, że jest pyszny, lepszy nawet niż oryginalny keczup. Dodatek curry i ostrej papryki dodaje mu pikanterii. Świetnie smakuje jako dodatek do kanapek, pizzy, parówek, pasztecików a nawet kiełbas z grilla.  Jest niezastąpiony. Składniki na 10 butelek o pojemności 200 ml: 1,5 kg cukinii obranej i wydrążonej 1/2 kg cukru

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ogórki ” Kanapkowe Kartuskie ” – przetwory 153

które lubią łagodniejsze smaki i nie przepadają za mocno kwaśnymi ogórkami . Bardzo wygodne w użyciu , więc często używane przez moje dzieciaki , nie trzeba kroić , wystarczy wyłowić i pacnąć na kanapkę , do tego wędlinka , ser , jakiś sosik i pyszne „szamanko „gotowe Nawet w nocy na szybki jak nielegalnie , zalegają w wakacje przed kompem do rana , a głód

Ogrodnik w podróży
Domowa konserwa. Mięsiwo w słoiku 172

ucieka ani odrobina smaku czy zapachu. Później można takie mięsiwo w słoiku zabrać ze sobą na wycieczkę , piknik czy po prostu mieć je w spiżarni jako awaryjne smarowidło do kanapek. Wieprzowina w sosie własnym czyli domowa konserwa mięsna w słoikach ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Zapiekane kieszonki z fileta z fetą i warzywami 151

farszem z fetą i warzywami. Nasze ulubione warzywa to brokuły. Kontrastu dodała marchewka. Takie kieszonki są pieczone w piekarniku. Idealne na ciepło jako danie główne lub na zimno na kanapkę. Po przekrojeniu mięsa widoczna jest kolorowa mozaika.  Zapiekane kieszonki z fileta z fetą i warzywami filety drobiowe 4 szt. słodka mielona papryka 1 łyżka ostra mielona papryka 1 łyżeczka

Kuchnia Paulettes
CEBULA MARYNOWANA NA SŁODKO 116

krążki cebulowe marynowane. Pyszne krążki cebulowe marynowane w occie jabłkowym, z kurkumą i goździkami. Absolutna rewelacja. Takie cebulki świetnie się sprawdzą jako dodatek do burgerów, hot dogów czy kanapek. Wyśmienite do pieczonej wieprzowiny lub grillowanego steku. Przepis nie zakłada dodawania oleju. Odpowiednie proporcje wszystkich podanych składników zapewnią właściwą kwasowość zalewy, dzięki czemu cebula  bardzo dobrze się przechowuje i smakuje

Moja Książka Kucharska
Domowa wędlina - pieczony filet z indyka 170

Dziś proponuje przepis na filet z indyka z piekarnika pieczonego w woreczku. Indyka możemy podawać z ulubionym sosem do obiady lub serwować jako wędlinę na kanapki. Polecam Wszystkie przepisy będą dostępne na mojej stronie na Facebooku zachęcam do polubienia

Kulinarne przygody
Pasta z buraków i migdałów do chleba 122

Pasta nadaje się na śniadanie, kolację jako dip do warzyw, do smarowania kanapek zamiast masła. 6 młodych buraków ugotowanych na parze lub upieczonych w piekarniku 100 gram wyprażonych migdałów bez skórki olej np. z awokado ząbek czosnku kumin 1/2 łyżeczki * zamiast migdałów możesz dodać sera feta i tymianku zamiast kuminu sól i pieprz do smaku ** zamiast chleba użyłam wrapów warzywnych

AZgotuj!

Proponowane wyszukiwania