niej wiele ciekawych potraw. Klasyka, z którą kojarzy się ten strączek to przepyszny hummus. Oprócz hummusu, który świetnie smakuje z warzywami na kanapce, ciecierzyca może być częścią obiadu. Ostatnio opublikowałem przepis na gronsaksbullar, czyli szwedzkie klopsiki, w których ciecierzyca jest głównym składnikiem. Było także przepyszne leczo
Vegan TasteDziś proponuję Wam oryginalne i apetyczne kanapki z awokado, wędzonym łososiem i truskawkami, możecie je przygotować na majowy piknik lub na letnie przyjęcie w ogrodzie. Przygotowanie : 10 min. Dla 4 osób Składniki : ● 2 dojrzałe awokado ●1 lyżka oliwy z oliwek ● sól, pieprz ● szczypta pieprzu kajeńskiego (lub pieprzu z Espelette) ●1 cytryna ● ok. 8 truskawek ● 4 plastry wędzonego łososia
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaoleju i wlewamy masę jajeczno-szpinakową. Przykrywamy przykrywką i smażymy na wolnym ogniu aż całość się zetnie. Zsuwamy na talerz. Na omleta wykładamy pokrojoną szynkę i pomidory. Teraz tylko kanapki i śniadanie gotowe. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Smaki Ewyźródło pełnowartościowego białka czy niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dostarcza witaminy B, A i D, fosfor, żelazo i na dodatek jest fit! To doskonała baza do sałatek, kanapek, makaronów czy zapiekanek, świetnie nadaje się także na grilla - pomysłów na dania z tuńczykiem jest wiele. Lubicie tą rybkę? A może macie chęć na wzięcie udziału w konkursie? Zapraszam: www.konkurstunczyk.eu
Di gotujeniektórych. Ja jednak uważam że mięso to drób, wołowe, wieprzowe, jagnięcina czy dziczyzna a ryba to ryba. Łososia lubię pod każdą postacią. Pieczonego, smażonego, wędzonego... z dodatkami lub na kanapki. Łosoś jest bardzo zdrowy chociaż jest to jedna z najtłustszych ryb. Z awiera w sobie: cynk , który pozytywnie wpływa na nasza skore, włosy i paznokcie. selen , który działa przeciwnowotworowo potas
Kuchnia w oparachskorzystania z przepisu. Na krzakach Lilaka pospolitego zwanego także lilakiem, bzem, jeszcze sporo kwiatków więc zdążyłam z przepisem na ten cudny dżem. Zrywajcie kwiaty i róbcie dżem, idealny do kanapek, naleśników, deserów. Dżem z płatków bzu lilaka. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePyszna pasta kanapkowa wykonana z jajek i kurek. Przygotowana samodzielnie w domu to doskonały zamiennik dla sklepowych wędlin czy pasztetów. Idealna na kanapki, które najczęściej przygotowujemy na śniadanie lub kolację. Szybka w wykonaniu i bardzo smaczna. Składniki: * 3 jajka ugotowane na twardo * 200 g kurek * 1 nieduża cebula * sól do smaku * papryka ostra mielona do smaku (użyłam Skworcu
Zrób to smacznieTuńczyk to źródło pełnowartościowego białka czy niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dostarcza witaminy B, A i D, fosfor, żelazo i na dodatek jest fit! To doskonała baza do sałatek, kanapek, makaronów czy zapiekanek, świetnie nadaje się także na grilla – pomysłów na dania z tuńczykiem jest wiele, jaką potrawę zaproponujesz Ty? Podejmij wyzwanie, i zgłoś się do konkursu na : www.konkurstunczyk.eu gdzie
Wanilia i Kardamondomu, temu poświęcę dzisiejszy wpis czyli kolejny list w ramach kategorii wpisów Listy z warzywnika Rukola i jej lekko ostry smak uwielbiam. Bardzo lubimy ją dodawać do sałatek, czy kanapek, jest to też ukochany dodatek do pizzy !! Tak do pizzy z szynką parmeńską i do tego ta zielenina. Ja wybrałam do posadzenia rukolą na krążkach, czyli dla mnie najlepszą
Kuchnia na wzgórzuŚniadanie powinno dostarczyć nam energii byśmy mogli dobrze zacząć dzień. Czasem warto pieczywo zamienić na wafle ryżowe i stworzyć z nich przepyszne kanapki. Przedstawiam jeden z pomysłów jak przygotować smaczne i kolorowe śniadanie. 200 g chudego twarogu 3 łyżki jogurtu naturalnego sól 4 rzodkiewki 1 łyżka posiekanego szczypiorku garść kiełków rzodkiewki wafle ryżowe Kupiec Twaróg wymieszać
Kolorowa kuchnia ElkiSezon na szparagi jeszcze trwa. Zielone szparagi im są młodsze tym znacznie lepsze. Szparagi z jajkiem sadzonym to moja propozycja na fajne śniadanie, szybki obiad albo
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!jadalnymi kwiatkami i z powodu, że kwitną dookoła powinny być dodatkiem nie tylko do tortów czy innych ciast ale bez wątpienia powinno się je dodać do majówkowych sałatek, tostów, kanapek i masełka. Są po prostu śliczne. Do tostów dodałam też dla zdrowia i smaku trochę pokrojonych w mniejsze kawałeczki borówek czerwonych (cranberry) i orzechy włoskie. Dodatek skórki cytrynowej zwala
Sztuka gotowania w/g SamiryKoktajle to idealna propozycja na śniadanie, czy deser. Szczególnie teraz, kiedy robi się ciepło i często nie mamy specjalnej ochoty na szybkie kanapki, bo koktajle nie dość, że gaszą pragnienie to robi się je jeszcze szybciej niż najzwyklejsze tosty! :) Przyznaję bez bicia, ze w dużym blenderze kielichowym nie robiłam ich dość często, bo ilu nas w domu jest, tyle
MamaOskarkajajka i całej masy czosnku niedźwiedziego...ale o tym w następnym poście. Bo ta zdrowa pasta jest warta ,aby się jej osobno przyjrzeć! PRZEPIS NA ZIELONĄ PASTĘ DO KANAPEK ZNAJDZIECIE W TYM MIEJSCU ! Kiedy na dworze jest upał, kiedy goście nas mogą zaskoczyć, warto przygotować szybką sałatkę z selera i ananasa. Jest genialna w smaku. Delikatna. Lekka
Z Kuchni Do Kuchni