dajmy czas, aby serwatka oddzieliła się od naszego serka. Labneh przywędrował do nas z Bliskiego Wschodu. Ten ser jogurtowy to idealna propozycja dla osób, które szukają zamiennika masła do kanapek. Pieczywo posmarowane odrobiną takiego sera z jogurtu jest nie tylko mniej kaloryczne, ale i smaczniejsze! Ser jest kremowy, delikatny i podobny do Almette, ale ma jeszcze gładszą konsystencję. Można
Poezja Smaków - blog kulinarnyjest oczywisty, bo do ryby dodałam suszone owoce. Taki kotlet nadaje się zarówno na obiad z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym, jak również do buły, jako składnik pożywnej kanapki (fishburgera). Burgery ze śledzi powstały dosyć spontanicznie. Kupiłam tuszki śledzi, miałam je upiec, ale jakoś zupełnie nie miałam ochoty na pieczone śledzie. Tego dnia, wydawały mi się takie ościste i obłe
Dietologbardzo nie lubiłam, przez co nie jadłam prawie wcale. Wiadomo, jako dziecko na pewno zjadałam jego minimalne ilości, właśnie np. w takiej sałatce, czy z jajkiem na kanapce, ale na tym był koniec. Jest to produkt, w którym nie widzę nic dobrego. Ale nie napiszę, że nie byłam zainteresowana wersją ekologiczną tego produktu. I wiecie co? Spróbowałam raz, a resztę
Zdrowie na języku :PCytrusy świetnie przełamują tłusty smak ryby, a kolendra dodaje charakteru. Tak przygotowany łosoś idealnie sprawdzi się jako elegancka przystawka na przyjęciu, ale będzie też świetnym składnikiem codziennych sałatek lub kanapek. Spróbujcie i dajcie znać jak Wam smakuje. Proporcje na kawałek łososia o wadze ok 1 kg 1 kg łososia 1 szklanka gruboziarnistej soli 1 szklanka cukru 2 łyżki ziaren kolendry
olalacookingmieszamy łyżka. Przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 35-40 minut w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu. Kroimy po całkowitym wystudzeniu. Pasztet z łatwością możemy rozsmarować na kanapce :) Smacznego ! Zapraszam na film z przygotowań oraz do subskrypcji mojego kanału
Kulinarne przygodyDzieci już pytały kiedy będzie powtórka. Pamiętaj do przypraw możesz dodać też coś od siebie ! Smacznego ! Inne dania z wolnowaru : Szynka z wolnowaru czyli domowa wędlina do kanapek Wieprzowina z wolnowaru ( pulled pork ) Leczo prosty przepis na pyszny obiad ! Przepis na danie z wolnowaru. Kurczak z wolnowaru, danie proste a pyszne
Kuchnia na wzgórzuProsta i szybka pasta z tuńczyka i jajek, z dodatkiem soku z cytryny i sera żółtego. Najlepiej smakuje na kanapkach z ogórkiem kiszonym :) Pastę przygotowuję w Thermomixie, ale możecie zrobić ją bez użycia sprzętu. Wystarczy drobno posiekać składniki i dokładnie ze sobą wymieszać. 0/5 czerwonej cebuli puszka dobrej jakości tuńczyka w kawałkach sok z połowy cytryny 2 ugotowane na twardo
Mienta blogzapraszam Was na przepis na pyszne kotleciki z soczewicy z dodatkiem marchewki. Takie kotleciki to idealny pomysł na obiad jako danie główne sprawdzą się też świetnie do burgerów czy kanapki. Składniki/na ok 6 sztuk: – 1 szklanka czerwonej soczewicy – 1/2 cebuli – łyżka posiekanej natki pietruszki – 1 marchewka – 1 ząbek czosnku Czytaj więcej → Artykuł KOTLECIKI
greengoodiesProsta i szybka pasta z tuńczyka i jajek, z dodatkiem soku z cytryny i sera żółtego. Najlepiej smakuje na kanapkach z ogórkiem kiszonym :) Pastę przygotowuję w Thermomixie, ale możecie zrobić ją bez użycia sprzętu. Wystarczy drobno posiekać składniki i dokładnie ze sobą wymieszać. 0/5 czerwonej cebuli puszka dobrej jakości tuńczyka w kawałkach sok z połowy cytryny 2 ugotowane na twardo
Mienta blogpasta przypadnie wam do gustu. Nie sądziłam że ryba i twaróg mogą być tak pyszne w połączeniu ze sobą. Polecam wam zrobić sobie taką fit pastę na kanapki. Składniki: 1 makrela wędzona ok. 200 g 250 g twarogu półtłustego 1 mała cebula 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy miodowej sól pieprz Przygotowanie: Bardzo uważnie oddzielamy makrelę od skóry
Dominacja smakuPlacki bardzo szybkie w wykonaniu, proste w "obsłudze". Są znakomite same bez niczego ale również dobrze smakują jako dodatek do mięs czy zup, jako kanapki na ciepło z serem albo z jajem w koszulce czy sadzonym, posypanym grubo szczypiorem. Jeśli zostaną ziemniaki z obiadu to tym razem zamiast kopytek zróbcie te przepyszne placki, zapraszam. Pierwotnie placki były wypiekane
Moje Małe Czarowanietakże garść porad, jak przygotowywać sosy i łączyć je z sałatami. Powiem Wam, że lubię sałatę, szczególnie rzymską, dębolistną, rukolę oraz szpinak. Dodaję sobie grubą warstwę do kanapek i oczywiście stanowią one bazę dla moich sałatek. Liście sałaty same w sobie są gorzkawe i zdaję sobie sprawę, że wiele osób za nimi nie przepada. Jednak, gdy przyprawimy je dobrym
Chilli Czosnek i OliwaCzosnek kiszę często a tym razem po marokańsku. Pasta nada smaku każdej potrawie, można nią natrzeć mięso i upiec, można posmarować cieniutko kanapki, można dodać do sosu pomidorowego czy innego, można eksperymentować, zapach jest murowany. Smak idealny jak dla kiszonek, nie czuć charakterystycznego, ostrego zapachu czosnku. Zachęcam do kiszenia bo to samo zdrowie dla organizmu. Przepis pochodzi z książki
Moje Małe Czarowanieblogowania. Moja dzisiejsza propozycja nie należy do wyszukanych, to raczej przepis codzienny choć można go też wykorzystać na zbliżające się święta Wielkiej Nocy. Te pasty doskonałe są do kanapek, naleśników, placuszków wytrawnych, ale też jako farsz do jajek. Na wiosnę, a szczególnie w okolicach świąt zawsze jemy ich nieco więcej niż normalnie. Ja się przyznam, że jem sporo jajek
Przysmaki Karolki