składniki łączymy z majonezemi musztardą, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Do pasty możemy dodać nasze ulubione dodatki takie jak szczypiorek czy wędzona makrela . Pasta jest doskonałym dodatkiem na kanapki. Smacznego
KuchcikoweLoveJeżeli znudziły Wam się kanapki do pracy i nie wiecie co zabrać innego na śniadanie to polecamy Wam naszą pyszną bezglutenową sałatkę makaronową z kurczakiem :) Pyszna, lekka i chrupiąca :) Składniki na sałatkę: – 100 g makaronu bezglutenowego penne – 300 g polędwiczek z kurczaka – 150 g pomidorków koktajlowych – 2 łodygi
Kuchenne Wariacjedelikatnie chrupiące. Wypiek jest raczej śniadaniowy, niż deserowy, gdyż cukru w nim prawie się nie wyczuwa. Paluchy drożdżowe przypominają w smaku raczej bagietki lub rogale, z których robi się kanapki. Na pewno nie jest to typowe maślane i słodkie ciasto drożdżowe. Szybko się je przygotowuje, a jeszcze szybciej znikają podane na śniadanie. Paluchy drożdżowe świetnie smakują upieczone bez dodatków
Kuchcik gotujedołu na awokado, zamknąć w hermetycznym pojemniku - Zamknąć w worku foliowym, odsysając tyle powietrza ile można Jak można jeść awokado? Dojrzałe awokado, świetnie nadaje się do rozsmarowania na kanapkę, lub pokrojone w plastry, odnajduje się w sałatkach, z pomidorem, łososiem, sałatą, szpinakiem, słonecznikiem, prażoną dynią. Często, można zauważyć koktajle z udziałem awokado, lub desery (np. awokado+ banan+ 2 łyżki
Pause Gotowanie!nikłe promyki słońca :) Przemycanie twarogu na kanapki bez użycia cukierniczki <3 Szybki i smaczny pomysł, gdy najdzie ochota na słodkie , lecz nie aż tak słodkie. Rzadko pozwalam sobie na inny twaróg niż chudy, a ten jest tak pyszny ... ! Ja zjadłam z waflami kukurydzianymi i figami. Spróbuj ! Składniki: 200 g twarogu śmietankowego (ja użyłam z SMU Strzałkowo) 2 dojrzałe banany
CynamonemPoOczachsłoiku) przez okres do 6 miesięcy. 1 szklanka = 1 cup = 240 ml, 1 łyżka = 15 ml, 1 łyżeczka = 5 ml. Źródło przepisu: Amanda Freitag . Jeśli lubisz wyczesane kanapki spróbuj również burgerów z szarpanym kurczakiem bbq i pikantnym coleslawem! Burgery z szarpanym kurczakiem w sosie bbq i pikantnym coleslawem
Gospodyni MiejskaDziś kolejny pomysł co zrobić z pesto z buraków, poza opcją kanapek. Jak się okazało fantastycznie zdaje egzamin jako dodatek do spaghetti.🍝 Aby nie iść na łatwiznę, to Agnieszka dodała pewną innowację. Tym razem makaron (spaghetti) był razowy... Szkoda tylko, że minimalizuje ilość węglowodanów, bo nadmiar mi bokiem wychodzi i to dosłownie, a chcę na wiosnę
Dieta Rozdzielna i Zdrowiesmaczne smarowidło do chleba można przerobić prawie wszystko – resztki mięsa z obiadu, przeróżne wędliny, jajka, rośliny strączkowe, twarde i miękkie sery, ryby… Kiedy znudzi nam się składanie klasycznych kanapek typu ser-szynka- majonez-sałata , pasta kanapkowa to coś, co potrafi zmienić każde pieczywo w coś wysublimowanego. Pasta z wędzonej makreli to tylko kilka składników i całe bogactwo smaku – zrobicie
Karo in the KitchenProsty dip pomidorowy do wykorzystania do kanapek, grzaneczek, nachosów, pizzy i czego Wam się zapragnie. Ilość: ok.300 ml Inspiracja od mniammniam.com . 4 pomidory 1/8 cebuli 10 listków świeżej bazylii 10 listków świeżego oregano 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka słodkiej papryki Pomidory umyć, skórkę delikatnie naciąć na krzyż, wzdłuż całego pomidora. Sparzyć, czyli
Czerwony Gupiknich olej. Połączyć zawartość obu misek a następnie dodać do nich orzechy, marchewkę oraz ananasy. Wszystko dobrze wymieszać łyżką. Składniki na masę: 300 g serka śmietankowego na kanapki (np. Philadelphia) w temperaturze pokojowej 90 g masła w temperaturze pokojowej 70-90 g cukru pudru ( wedle uznania) 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem pudrem i wanilią
The Sweet Damselpani nie lubiła robić zakupów, czuła się zagubiona w wielkich alejkach supermarketów, dlatego jeździła kilka razy dziennie na pobliska stację benzynowa: rano po kubek kawy i muffina, potem po kanapkę, lub pudełeczko sałatki, a następnie po coś na obiad. W międzyczasie dochodziły jeszcze niespodzianki i zachcianki, a sklepy na stacjach benzynowych maja do siebie to, że do najtańszych nie należa
Lejdi of the housePASTA JAJECZNO-SEROWA (GORGONZOLA-MASCARPONE) do chleba Znudziły się Wam kanapki z serem i szynką? Zainspirujcie się! ;) Pasta serowa z gorgonzoli i mascarpone to smaczna i zdrowa alternatywa dla tradycyjnych okładów kanapkowych. Doskonała nie tylko jako dodatek do śniadania lub kolacji. Podpieczone na suchej patelni kromki z bagietki, do tego serowa pasta, świeże zioła i sezonowe owoce - no idealne
Moja Książka KucharskaAromatyczna lekko słodka pasta z pieczonych warzyw na kanapkę. Pikantna dzięki oliwie z chili. Zdrowa , nadaje się nie tylko do pieczywa ale również do podkreślania smaku mięs czy nawet makaronu. Jest naprawdę pyszna a śniadanie z razową bułeczką i tą pastą to rarytas! Składniki: 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 pietruszka 2 średniej wielkości marchewki 4 szalotki (małe cebulki
Wanilia i KardamonSposób przygotowania: - na talerzach ułóż sałatę, pokrojone pieczarki, posyp kukurydzą i mini grzankami; - upieczonego (wcześniej upieczony burak może być przechowywany w lodówce - wówczas może być dodawany do sałatek czy kanapek) lub grillowanego w plastrach dodaj do sałatki, - przyrządź tosty: 1 tost = 1 plaster sera, 1 plaster wędliny i 1 suszony pomidor, - sałatkę przypraw solą morską i pieprzem, polej sosem, dodaj
MintTaste