kanapki - 13623 przepisów (strona:408/909)

Chałka z oliwą i za’atarem 198

masłem, harissą i serem pleśniowym. Cudownie pasuje do ciężkich gulaszy. Można z niej zrobić popularny „chleb w jajku” i posypać ostrym, tartym serem. Można używać zamiast chleba do kanapek. Polecam spróbować wersję z kozim twarożkiem, figami i miodem. Masło, biały ser i miód też genialnie pasują. Spróbujcie! Potrzebujemy: 500 g mąki uniwersalnej 10 g glutenu w proszku 10 g drożdży

ladykitchen
Papryka konserwowa 283

Papryka konserwowa to coś, bez czego nie wyobrażam sobie kanapki z pasztetem i bułki z kiełbasą. Serio! Nauczył mnie tego mój tata, który był wielkim koneserem papryki konserwowej. Żeby w końcu wyszła papryka konserwowa idealna, uśmierciłam kilka kilogramów tego warzywa, zabiłam kilkanaście słoików, nauczyłam się nowych przekleństw i utwierdziłam się w przekonaniu, że sprawdzone sposoby babć, sąsiadek

ladykitchen
Wytrawne gofry z bruschettą 151

Śniadania nie muszą być nudne i oklepane. Równie dobrze z podanych składników moglibyśmy zjeść kanapki z kiełbaskami i pomidorem, ale zawsze istnieje opcja, żeby trochę zaszaleć i podać śniadanie, które zaskoczy każdego! :) Potrzebujemy: Gofry: 250 g mąki pszennej 50 g parmezanu 100 g frankfurterek Henryk Kania 1/2 czerwonej cebulki 450 ml wody 25 ml oleju rzepakowego 2 jaja sól, pieprz

MamaOskarka
„Parmeński” kotlet drobiowy 154

kuchni , lub macie stadko Tadków Niejadków do nakarmienia Składniki na 2 osoby : 2 szt pojedynczych filetów z piersi kurczaka 2 plastry szynki parmeńskiej 2 nieco grubsze niż na kanapki , plastry sera o mocnym smaku np Radamer ,Mazdamer 2 ząbki czosnku – małe sól ,pieprz do smaku 1 -2 roztrzepane jajka – jak do schabowego 1 szklanka bułki tartej olej

Ogrodnik w podróży
Zdrowa konfitura z derenia. 173

słoiczków, szczelnie zamknij wieczkami. Pasteryzuj przez 5 - 10 minut. Przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.  K onfitura ta doskonale nadaje się do dań mięsnych, ja smaruję sobie nią kanapki z wędliną zamiast musztardy czy majonezu.   R ada : Można zrobić konfiturę bez pektyny, wtedy będzie mieć rzadszą konsystencję. Aby konfitura była zdrowsza można zamiast cukru dodać miód np. połowę

Przepisy i porady kulinarne
Ketchup z cukinii 168

jest wspaniały! Pełen dobrych składników bez konserwantów, barwników i chemicznych dodatków. Ma lekko słodki smak, z nutką kwaśności oraz pikanterii o której intensywności możecie zdecydować sami. Wspaniały dodatek do kanapek, pizzy i wielu dań. Drukuj Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 1 hr 5 min Czas przygotowania 1 hr 20 min Czas przygotowania 15 min Czas gotowania

Wędrówki po kuchni
Pieczeń 188

Zapewniam Was jednak, że końcowy efekt z pewnością Was zaskoczy. Pieczeń jest pachnąca, wyjątkowo aromatyczna i smaczna. Świetnie sprawdzi się na świątecznym stole jak i na co dzień do kanapek. Drukuj Czas przygotowania 20 min Czas gotowania 1 hr 30 min Czas przygotowania 1 hr 50 min Czas przygotowania 20 min Czas gotowania 1 hr 30 min Czas przygotowania

Wędrówki po kuchni
Ajvar – pasta z kuchni bałkańskiej 162

papryki, bakłażana (w niektórych przepisach z dodatkiem pomidorów lub pasty pomidorowej) oraz czosnku i chili. To znakomity dodatek do pieczonych i grillowanych mięs, bardzo fajnie urozmaica też smak codziennych kanapek. Do tej pory zawsze go kupowałam, ale w tym roku postanowiłam przygotować kilka słoiczków w domu. Jest pyszny, lekko pikantny i coś czuję, że Czytaj dalej... Artykuł Ajvar – pasta

Pasja Smaku
Drugie śniadanie i lunch podczas pracy biurowej - dlaczego są tak ważne i co powinno się jadać? 170

sezamem ➤Czekoladowe kuleczki z płatkami owsianymi i ekspandowanym ziarnem ➤Kruche ciasteczka owsiane Jakie powinno być dru­gie śnia­da­nie dla osób wyko­nu­ją­cych pracę sie­dzącą? Kanapki są dobrym rozwiązaniem, ale najlepiej jest unikać jasnego pieczywa. Najzdrowsze jest peł­no­ziar­ni­ste, z dodat­kiem otrąb czy zia­ren (np. sie­mie­nia lnia­nego, sło

Codzienna kuchnia niecodzienna
Chlebek z cukinii 154

chlebek to doskonały pomysł na kolację, kiedy macie ochotę na coś innego niż tradycyjna kanapka, a jednocześnie smacznego. Najlepszy jest następnego dnia, bo od razu po upieczeniu ciężko się go kroi i chlebek może się rozpadać. Ale nic dziwnego, podobnie zachowa się też większość tradycyjnych chlebów i ciast. Ja nie wyrzynałam i połowę chlebka jadła na gorąco Polecane przepisy

nietylkopasta.pl
Maślany kurczak pieczony na ziemniakach 3038

luźno ,żeby kurczak i ziemniaki mogły się piec , a nie dusić . Kurczak jest gotowy , kiedy będzie pięknie zrumieniony , a ziemniaki przypieczone . Serwujcie na gorąco , a resztki na zimno do kanapek Smacznego! Artykuł Maślany kurczak pieczony na ziemniakach pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
SMAROWIDŁO Z PIECZONYM KURCZAKIEM 235

Uwielbiam wszelkie smarowidła i pasty do pieczywa, krakersów, tortilli czy mac.  Robi się je szybko a zdecydowanie zmienią nudną kanapkę w coś pysznego .  Dziś zapraszam na smarowidło z pieczonym kurczakiem i rzodkiewkami.  Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie

Gotowanie Patki
Środa: Enchilada 321

podbiły szturmem USA. Kuchnia tex-mex bez tortilli, enchilad obejść się nie może. A jeszcze pod koniec XIX w. amerykański gentelmen tak pisał po podróży do Meksyku: „Enchiladas, tłuste kanapki z tortilli, zwierające chili i inne niezachęcająco wyglądające składniki i cały ten niesympatyczny bałagan, sprzedawane wszędzie, wypełniając powietrze zgryźliwym, przyprawiającym o mdłości zapachem”. Mnóstwo uprzedzeń i bzdur w jednym zdaniu

Niedzielny kucharz
Szynka drobiowa z szynkowara 161

Szynka drobiowa z szynkowara Pyszna wędlinka drobiowa na kanapki.  Rzadko kupuję w sklepie, staram się przyrządzać sama domowe wędliny. Składniki ; filet z kurczaka 1,40 kg przyprawa do kurczaka - 1 łyżka czosnek granulowany -1 łyżka soli peklowej - 3 łyżeczki żelatyny - 3 łyżeczki woda -100 ml Przygotowanie: Filety umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na grubsze kawałki. Następnie każdy kawałek mięsa

Kuchnia Danusi