kanapki - 13123 przepisów (strona:411/875)

Zapiekanki domowe z kiełbasą 177

wysp , albo dip jalapeno . Zatem zabieramy się za kulinarną podróż do czasów PRL-u. Na pewno wam zasmakuje. Możecie także spróbować moich dwóch innych przepisów – podwójnego sznycelburgera , albo kanapki z zapiekanym boczkiem . Zobacz mój film z przygotowania zapiekanek Składniki – Zapiekanki domowe z kiełbasą 3 bagietki po ok. 30 cm 6 kiełbasek śląskich 300 g sera cheddar 2 średnie

Kuchennyviral.pl
Ser smażony 174

mieszając. Na koniec smażenia dodać posiekaną natkę pietruszki. Ser wyłożyć do szklanej miski przykryć folią aluminiową pozostawić do wystygnięcia. Wystudzony ser wstawić do lodówki. Podajemy jako przystawkę, dodatek do kanapek.  Smacznego

kgwjanczewo
Jajeczno - brokułowa pasta kanapkowa 160

Rewelacyjna, zdrowa śniadaniowa pasta do kanapek na bazie chrupiącego brokułu, ugotowanych na twardo jajek, pachnącego, świeżego szczypiorku i wyrazistego, aromatycznego czosnku to moja propozycja smarowidła własnej roboty. Składniki: 500g brokułu 3 jajka 1 pęczek szczypiorku 1 ząbek czosnku 3-4 łyżki majonezu sól pieprz Wykonanie: 1.  Brokuł umyć, podzielić na różyczki i ugotować al dente w lekko osolonej wodzie

Szalona Kuchnia Eweliny
Pasta jajeczna z rzeżuchą 125

drobną kostkę Rzodkiew umyć i także drobno pokroić. Połączyć wszystko z rozgniecionym widelcem serem. Dodać rzeżuchę. Wymieszać z jogurtem naturalnym. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Na kanapce udekorować plasterkiem rzodkiewki i rzeżuchą. SMACZNEGO

Fiołkowe Talerze
Gravlax - łosoś peklowany w soli morskiej z buraczkami, fenkułem i koperkiem 196

fenkuł (dodatek wypatrzony u Clausa Meyera we Wszystkich Smakach Skandynawii ), dzięki któremu nabiera on anyżkowego smaku.  Gravlax to świetny pomysł na przystawkę, zagryzkę do wódki, czy dodatek do kanapki. Zimą, kiedy wzrasta nasze zapotrzebowanie na tłuszcze, smakuje zdecydowanie najlepiej. Ja gravlaxa podaję zwykle w towarzystwie sosu miodowo-musztardowego lub chrzanowego. Łosoś smakuje wtedy wprost wyśmienicie! * SKŁADNIKI Gravlax

Food Square
Sałatka selerowa 576

nitki selera korzeniowego. Dodatki są tu treściwe, bo jest tu i szynka, i ser żółty oraz fasola i kukurydza. Miałam po prostu chęć zjeść w pracy coś innego niż kanapki... stąd pomysł na sałatkę w środku tygodnia. W ramach wspólnego pichcenia swoją selerową propozycję przedstawiła dziś również Ania . Składniki: po 3 plastry szynki konserwowej i sera żółtego 1 słoik selera

Czerwień i błękit
#1 – Pomorze i Kaszuby 154

nich był pomorski pasztet z makreli . Pierwszy raz przygotowywałam pasztet z ryby i przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Jest bardzo sycący, pachnie przyprawami i stanowi doskonały składnik do wszelkiego rodzaju kanapek. Podobnie sytuacja wygląda z pastami śledziowymi . Jest to super połączenie śledzia z aromatycznymi składnikami jak musztarda, pietruszka czy cebula. Ostatnim przepisem była kaszubska wersja jajecznicy, czyli prażnica którą tam serwuje

Życie ze smakiem
Wiem, że nic nie wiem, czyli siódme urodziny bloga 187

Najpierw nieśmiało oglądałam inne blogi, piekłam jakieś plaskate cuda i byłam z nich nieziemsko dumna (mówię to ja - osoba, które w wieku lat dwudziestu potrafiła zrobić sobie herbatę i kanapkę. Szczytem inwencji było przyrządzenie zupy z proszku). Później, z jednym okiem zamkniętym z wrażenia, założyłam bloga i skakałam z radości przy każdym komentarzu. Ach, cóż to były za czasy... Później

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sałatka z rukoli, pieczonego buraka i sera feta 389

przy okazji pieczenia ciasta czy pieczeni wrzucić jeszcze dodatkowo buraka. Pieczony burak świetnie nadaje się jako dodatek do sałatki, ale także można go pokroić w plasterki i położyć na kanapkę czy też dodać do hummusu. Można użyć także buraka gotowanego (dla zabieganych są w sprzedaży, np. w Lidlu), ale pieczony ma bardziej intensywny smak. Rukolę umyć dokładnie pod bieżącą wodą

Dietolog
Chleb bez wyrabiania, robi się go w 5 min. 190

Robi się go w 5 minut a piecze godzinę. Nie trzeba go zagniatać ani czekać, aż wyrośnie, więc można go upiec rano i jeszcze zdążyć zrobić z niego kanapki na śniadanie :)  Składniki: 1 kg mąki pszennej pełnoziarnistej typ 1850 50 g świeżych drożdży 1 l letniej przegotowanej wody 1 łyżka cukru a najlepiej ksylitolu 2 płaskie łyżki soli

Bon Appetit Małgorzaty
Szarpany chlebowiec czyli pulled jackfruit 196

Chlebowiec – po angielsku jackfruit, po wietnamsku mít – to ogromny (5-10 kg a bywa, że nawet 15-30 kg) owoc o intensywnym zapachu i

slodkokwasnapl
Prosta wiosenna sałatka z rzodkiewki – przepis krok po kroku 131

mieszamy. 4. Na koniec dodajemy cebulkę lub szczypiorek i jeszcze raz delikatnie mieszamy.   I to wszystko. Nasza wiosenna sałatka jest już gotowa. Idealnie nadaje się jako dodatek do kanapek lub jajek przyrządzanych na śniadanie Smacznego! A jeśli szukacie przepisu na pyszną sałatkę na obiad, polecam sałatkę Gyros : Sałatka Gyros z kurczakiem – prosty przepis krok po kroku Artykuł Prosta wiosenna

Okiem Blondynki by McBlondi
Bazyliowe pesto z ziarnami słonecznika 125

Pyszne, domowe pesto. Nieporównywalne z gotowym sklepowym. Pełne aromatu i smaku. Doskonałe do makaronów, pizzy, ryb, kanapek...   S kładniki : 5 dużych garści liści bazylii (bez łodyżek) 2 ząbki czosnku 50g ziaren słonecznika uprażonych na suchej patelni) 140ml oliwy extra virgin 40 gramów parmezanu sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania : Obrywamy listki bazylii z gałązek i dokładnie myjemy

Pyry na Gaz
Chleb kasztanowy na niepogodę 173

wiem, z której strony się do niej zabrać. Chlebek jest na proszku, robi się go więc błyskawicznie, a dzięki dodatkowi szynki i sera, pokrojony w kromki, jest już gotową kanapką. Plaster pomidora będzie w tym wypadku czystą ekstrawagancją... Chlebek jest wyśmienity - smak kasztanów jest zaskakująco intensywny - i pyszny. Ja go uwielbiam. Na ciepło, z ciągle jeszcze lekko ciągnącym serem, smakuje

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pasta twarogowa z awokado i pistacjami 127

Zapraszam na smaczną pastę do kanapek. Zrobiona ze zdrowego awokado z dodatkiem sycącego twarogu oraz pistacji doda nam energii i nasyci na długo. Polecam podawać ze świeżym pieczywem.Smacznego Składniki: 1 spore, dojrzałe awokado 100 g twarogu chudego 1 łyżka soku z limonki 2 łyżki oleju garść pistacji bez soli, obranych sól, pieprz Przygotowanie: Awokado przekrajamy na pół, wyjmujemy pestkę

słodkie i nie tylko historie kulinarne

Proponowane wyszukiwania