jest pieczony schab w majeranku. Idealne danie na stół wielkanocny lub na rodzinny niedzielny obiad. Pieczony schab w majeranku zastąpi Wam również kupną wędlinę, gdyż jest idealny na kanapki a dzięki temu, że wykonujemy go sami wiemy co jemy :). Mięso z tego przepisu, wychodzi bardzo aromatyczne i wilgotne. Jak wiemy schab to rodzaj mięsa, które szybko robi się suche
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwiiróżnorodności. A zatem co dzień staram się zaskoczyć czymś innym. Często słyszę od znajomych, że zwyczajnie nie mają rano czasu na przygotowanie śniadania, ograniczają się więc wypicia kawy albo kanapki kupionej w sklepie po drodze. Dlatego dzisiaj dzielę się z Wami pomysłem na jedno z moich ulubionych śniadań, które przygotowuje się bardzo szybko i nie wymaga ‘stania przy garach’. PRZEPIS
HealthyCreationsminut + czas oczekiwania Składniki : 1/2 opakowania mrożonego szpinaku Poltino 1 ząbek czosnku 6 jaj ugotowanych na twardo 1 łyżka majonezu 3-4 łyżki serka śmietankowego do smarowania kanapek sól pieprz Wykonanie: Szpinak wrzucamy na suchą patelnię i bardzo dokładnie odparowujemy. Gdy przestygnie, jeszcze dokładnie go odciskamy w rękach, masa powinna być bardzo sucha. Ząbek czosnku obieramy, kroimy na części
Kulinarne przygody Gatitymyślałyśmy, że chleba nie musimy jeść. Płatki, kasze i owsianki w zupełności nam wystarczały. Jednak od jakiegoś czasu pieczemy chleby na różne sposoby, ponieważ powróciła do nas chęć jedzenia kanapek. Na blogu pojawiły się już inne przepisy na bochenki (przykłady poniżej), ale dziś przedstawiamy Wam chlebek pulchny, sycący, bez glutenu, z przypieczoną skórką i pięknym żółciutkim kolorem za sprawą
Candy PandasPyszny domowy, kremowy majonez jego gęstości możemy dostosować do indywidualnych smaków. Jeżeli lubimy gęsty należy dodać nieco więcej oleju. Idealny na zbliżające się święta Wielkanocne , jak i do sałatek , kanapek. Świetnie sprawdzi się również w Babce majonezowej SKŁADNIKI jako łyżeczka musztardy łyżka soku z cytryny 350 ml oleju roślinnego sól, pieprz wysoki słoik blender "żyrafa" SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jajko
RAROSSAniejednego niechętnie nastawionego do zdrowej żywności gościa. *Masy wystarczy do wypełnienia nawet 10 jajek, możecie oczywiście zrobić mniejszą porcję, a masę potraktować jako pyszną, zdrową pastę z groszku na kanapki. *Nie zapomnijcie śledzić nie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Ugotuj (10 minut we wrzątku) jajka, przestudź je i obierz. Jajka poprzekrajaj na pół i wyjmij
Eat me! Fit me!kojarzy mi się właśnie z tymi świętami. Ale jest dobra przy każdej okazji. Można ją podać na półmisku razem z innymi mięsami pieczonymi i wędlinami, można włożyć do codziennych kanapek, można pokroić w grube plastry i podać jako kawałek mięsa na obiad. Zróbcie tak jak chcecie i jak lubicie. Pieczeń rzymską przeważnie robi się z mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
Smaczna Pyzadrobiowy około 1/2 szkl. Grzanki: bagietka 1 łyżka oliwy z oliwek, 1 ząbek czosnku. Bagietkę kroimy na kromki, oliwę z oliwek mieszamy z rozgniecionym czosnkiem, smarujemy tą oliwą kanapki, pieczemy w piekarniku przez 15 minut w 180 stopniach. Grzanki podajemy do passaty. Wykonanie passaty: W dużym rondelku umieszczamy oliwę, cebulę, czosnek, chwilę dusimy, dodajemy posiekaną bazylię, passatę, trochę
MojaQchnia.plpotrzebujesz to dobry kawałek mięsa, najlepiej całą nogę indyka lub udo czy podudzie. Dziesięć minut wolnego czasu i obiad gotowy. Mięso możesz też wykorzystać do lunch box, na kanapki, czy do sałatki. Mięso jest soczyste i aromatyczne. PRZEPIS NA PIECZONEGO INDYKA: - udziec indyka - 2 cm świeżego imbiru - 1 limonka - sól, pieprz - oliwa z oliwek Mięso natrzyj solą, posyp startym
SMYKWKUCHNIPyszne smarowidło do kanapek - pasta z fasoli - czyli wegański smalec :) Bardzo smaczna i zdrowa pasta do chleba, polecam spróbować - moim mięsożercom bardzo smakuje! SKŁADNIKI (na ok. 12 kromek) 1 puszka białej fasoli (240 g po odsączeniu) 1 cebula 6 śliwek suszonych 1 łyżka oleju rzepakowego sól, pieprz, majeranek kilka ogórków kiszonych PRZYGOTOWANIE Cebulę kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na oleju
Moje Kuchenne Rewelacjedrobno posiekanego szczypiorku sól Sposób wykonania : J ajka zetrzyj na tarce o małych oczkach. Dodaj musztardę , śmietanę , wymieszaj. Dopraw do smaku solą. Na końcu dodaj pokrojony szczypiorek, wymieszaj. Kanapki z pastą możesz udekorować zieloną natką pietruszki, plasterkami rzodkiewki lub połówkami pomidorków koktajlowych
Przepisy i porady kulinarnebułce tartej i smażymy z obu stron na rumiano. Odsączamy na ręczniku papierowym i podajemy. Pysznie smakują na ciepło z surówką, ale i na zimno jako element kanapki do pracy
Dzieje kuchennej WiewióryAwokado nie opuszcza mnie :) Ale to taka miłość odwzajemniona, polubiliśmy się i często się spotykamy. Nie wiem jak u Was, ale dopiero niedawno odkryłam jak pożywne mogą być kanapki właśnie z nim. A że wiosna tuż tuż to już nawet zielony ogórek smakuje lepiej :) Składniki: bułka 1/4 awokado 1/2 niewielkiego ogórka zielonego 3-4 rzodkiewki sól do smaku
Gotowanie z pasjąAwokado nie opuszcza mnie :) Ale to taka miłość odwzajemniona, polubiliśmy się i często się spotykamy. Nie wiem jak u Was, ale dopiero niedawno odkryłam jak pożywne mogą być kanapki właśnie z nim. A że wiosna tuż tuż to już nawet zielony ogórek smakuje lepiej :) Składniki: bułka 1/4 awokado 1/2 niewielkiego ogórka zielonego 3-4 rzodkiewki sól do smaku
Gotowanie z pasjączęsto. Przygotowywałam także wariacje z pomidorami i papryką, bardzo chętnie jedzone przez moich znajomych i przyjaciół. Teraz nadeszły takie lata że po smalec sięgam zdecydowanie rzadziej, a dla jednej kanapki nie uruchamiałam całej produkcji. Tym razem było jednak inaczej. J. karmi w zimę ptaki, przygotowując im mieszanki ziaren i owoców. Wiesza także kawałki słoniny dla sikorek. Słoniny kupił tyle
nietylkopasta.pl