dostać w sklepie przez cały rok, a sezon na ogórki powoli się zaczyna. Zatem nie zwlekajcie tylko marynujcie Bo warzywka te świetnie pasują jako przekąska na imprezę, dodatek do kanapek, a także sałatka do obiadu. A w ogóle to można pomyśleć już o zimie i zapakować je do słoików i zrobić domowe zapasy W każdym razie polecam! Zachęcam również
Lamarida.plużyjesz dobrej jakości, świeżej słoniny z płatem mięsa, to zrobisz pyszne skwarki, które można jeść na wiele sposobów. Domowy smalec.. a raczej skwarki ze smalcem polecam na kanapki, jako dodatek do placków ziemniaczych a także do smażenia mięs wieprzowych
AniaGotuje.plPasty , uwielbiam do kanapek czy krakersów. Dziś zapraszam a pastę z warzywami i wędliną :) Pysznie , lekko :) Polecam. SKŁADNIKI: 4 jajka ugotowane na twardo 6 plastrów dobrej wędliny 5 dag sera żółtego tartego np cheddar 1 czerwona papryka 1 ogórek kiszony 1 łyżka natki pietruszki Sól i pieprz do smaku 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego PRZYGOTOWANIE: Jajka
Gotowanie Patkimożna ją przechowywać nawet kilka miesięcy. Pastę z czosnku niedźwiedziego wykorzystuję do bardzo wielu potraw. Jest bazą do pysznego pesto, dodatkiem do zup, zimnych i ciepłych sosów, dressingów i kanapek. Wkrótce pojawią się na blogu 3 przepisy, w których zastosowałam pastę z czosnku niedźwiedziego. Składniki: czosnek niedźwiedzi (u mnie 10 pęczków) olej lub oliwa z oliwek (u mnie 3 łyżki
Codziennik KuchennyWiosenne, kolorowe i zdrowe. Będą idealną odmianą dla zwykłych kanapek. Wrapy można robić z różnymi dodatkami. W moich znalazł się dzisiaj oprócz warzyw, ser żółty bez laktozy Havarti od Mlekovity, a więc spokojnie mogą po nie sięgnąć alergicy. WIOSENNE WRAPY z SEREM Składniki: 2 tortille 6 liści sałaty 6 plastrów sera żółtego bez laktozy Havarti od Mlekovity 1/2 czerwonej papryki
Bon appetit mon amieZapraszam na smaczne, warzywne kotlety. Pyszne są jako obiad z ziemniakami i surówką albo na kanapce. Kotlety z bobu są proste do wykonania i tanie. Polecam Składnik: 1/2 kg bobu 1 jajko 1/2 łyżeczki soli i pieprzu 2-3 łyżki bułki tartej olej do smażenia Przygotowanie: Bób gotujemy do miękkości w wodzie. Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą. Jeszcze ciepły bób
słodkie i nie tylko historie kulinarnenajłatwiejsze do wyhodowania w domu kiełki. Rosną same! To od nich zaczyna się wiosna. Jednocześnie gości na naszych stołach głównie na Wielkanoc. Jaka szkoda. To przecież najlepszy dodatek do kanapek i do… zupy! Składniki na 4 porcje zupy z rzeżuchy: pęczek włoszczyzny – obranej 2 cebule i 2 ząbki czosnku – obrane po pół łyżeczki lubczyku, ziaren pieprzu i ziaren ziela angielskiego
Ugotowane pozamiatanelepiej. Pamiętam w dzieciństwie wycieczki do pobliskiego Parku Kościuszki w Katowicach z babcią Małgosią, która zawsze zabierała ze sobą dla nas prowiant na cały dzień. Herbatka z cytryną, kanapki z żółtym serem-tego smaku nie zapomnę do końca życia. Wspaniałe wspomnienia i smak PRL-u. Jestem ciekawa czy podobnie jak ja lubicie gotować i jeść na świeżym powietrzu? Piękna
Moja smaczna kuchnialodówki- ja wstawiłam na sitku serek nad miseczką, żeby nadal sobie ściekał spokojnie, a przy okazji serek miał ładny kształt sitka Po około 10 ,12 godzinach otrzymasz serek na kanapkę Smacznego
Oka w rosole czyli KaFka gotujegłównie dlatego, że miał plastikową buteleczkę), dziewczyny przyniosły pieczone ziemniaczki w folii aluminiowej (bardzo długo trzymają temperaturę i świetnie sprawdzają się na takie okazje, do tego były jeszcze obłędne kanapki z chrupiącej bagietki - z cammembertem i rukolą oraz z tuńczykiem i jajkiem. Całość uzupełnniły przekąski: sery, oliwki, orzechy, cienkie kabanosy, piady podsmażone na oliwie, pomidorki koktajlowe, pikle, winogrona oraz owoce
Kulinarne Inspiracjekupić korzenie pietruszki z zieloną nacią. Ja obcinam kawałek korzenia i wkładam do ziemi, podlewając od czasu do czasu. Najlepiej jeść ją na surowo dodając do sałatek i na kanapki. Można również dostać w sklepach ogrodniczych i na bazarach sadzonki natki pietruszki tzw pietruszka naciowa bez korzenia. Z powodzeniem nadaje się do hodowli na balkonach. Zawsze mamy świeżą pod ręką
Leśny ZakątekWariacja na temat klasycznego hummusu z ciecierzycy z dodatkiem super aromatycznych suszonych pomidorów oraz orzechów. Świetnie sprawdza się na kanapkach a także jak dip do surowych warzyw pokrojonych w słupki czy chipsów tortilla. Składniki: 350 g ciecierzycy z puszki, odsączonej 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka płatków chilli 2 łyżeczki pasty sezamowej tahini 5-6 kawałków suszonych pomidorów około
Pyry na GazCiabatta to włoskie, białe i dość płaskie pieczywo o prostokątnym kształcie oraz dużej ilości porów w strukturze miękiszu. Doskonale nadaje się do przygotowania kanapki do szkoły lub pracy. Ciabatta 2018-04-30 20:12:43 Z podanej proporcji uzyskałam około 10 bułek. Zapisz przepis Drukuj przepis Zaczyn 450 g mąki pszennej typ 650 450 g wody 1/8 łyżeczki drożdży
Chlebki.plplacuszki warzywne np. szpinakowe, mączne (także z mniej oczywistych mąk np. z kasztanowej), z otrębami, ziarnami i orzechami. Z jajkiem sadzonym, placko-burgery, gdzie placek zastępuje bułkę, placko-kanapki, placko-hotdogi, sakiewki z nadzieniem. Moja koleżanka Irmina używała placków, żeby przemycać swoim dzieciom zdrowe składniki np. warzywa czy ziarna, których by normalnie nie zjadły i takie przepisy też znajdziemy
Ugotowane pozamiatanepieczywie, przygotowana na ostro bądź w klasycznej wersji, z wyczuwalnym aromatem czosnku i pasty sezamowej, gdzie słodkość cieciorki przełamana została delikatnie sokiem z cytryny. Hummus poleca się na kanapki, śniadanie lub podwieczorek! Składniki: 1 szklanka suchej ciecierzycy 1 szklanka pasty tahini – sezamowej jasnej 3 łyżek soku z cytryny 3 ząbków czosnku 1/3 szklanki zimnej, wręcz lodowatej wody 2 łyżeczki
Zasmakuj Kuchni