Chleb makowy to bochen pysznego chleba, jest propozycja dla osób unikających glutenu. Jest aromatyczny, zwarty z chrupiącą skórką. Nie kruszy się i idealny jest do kanapek na ostro jak i na słodko. Polecam do upieczenia. Chleb makowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePieczeń z indyka z papryką to aromatyczna, delikatna w smaku i bardzo smaczna przystawka. Ciekawie wygląda wśród innych wędlin na talerzu. Tak upieczone mięso świetnie sprawdza się również na kanapki. Na pieczeń najlepiej nadają się różne części indyka razem ze skórą, gdyż z samej piersi bez skóry, pieczeń będzie zbyt sucha. Po upieczeniu pieczeń wystudzić w foremce i pozwolić
Kuchcik gotujePasta z awokado Pasta z awokado smakuje wybornie do kanapek z pszennego pieczywa i tostów. W duecie ze słonymi przekąskami (talarki, krakersy) jest również doskonałą przystawką na każde przyjęcie. Awokado to bomba witaminowa, zawiera również wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych. Sięgnijcie po ten owoc na pewno wyjdzie wam na zdrowie. Składniki na pastę z awokado: 1 awokado
Gotuj Się Kto MożeSurówka z roszponki Roszponka to coraz popularniejsza drobnolistna sałata. Jest delikatna w smaku i świetnie nadaje się zarówno do sałatek i surówek jak i na kanapki. Zawiera wiele cennych dla naszego organizmu witamin i minerałów: witaminę A i C, witaminy z grupy B a także żelazo, wapń i potas, przez
Gotuj Się Kto MożePasta z makreli wędzonej Bardzo lubię wszelkiego rodzaju pasty kanapkowe, ponieważ to świetna alternatywa dla zwykłych kanapek z wędliną czy serem. Dziś na kolację pasta z wędzonej makreli. Makrela to pyszna i zdrowa rybka, zawiera bardzo dużo kwasów omega-3 i omega-6, które mają działanie przeciwnowotworowe, obniżają zawartość cholesterolu i stymulują pracę mózgu. Jest również bogata
Gotuj Się Kto MożePasta jajeczna z suszonymi pomidorami Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami pasuje do kanapek i tostów na śniadanie, na kolację i na przekąskę. Przygotowanie jest łatwe i szybkie. Spróbujcie. Składniki do przygotowania pasty jajecznej z suszonymi pomidorami: 4 jajka, 8 suszonych pomidorów, 20 listków świeżej bazylii, łyżka majonezu, sól i pieprz do smaku. Sposób przygotowania pasty
Gotuj Się Kto MożeOgórki małosolne Ogórki małosolne to mój kolejny ulubiony smak lata, choć w dzieciństwie za nim nie przepadałam. Idealnie pasują do sałatki, na kanapki, do obiadu czy tak po prostu na przegryzkę. Zawsze pierwszy raz w roku robię je gdy tylko pokażą się ogórki gruntowe, tym razem z lekkim opóźnieniem ale już są na moim stole
Gotuj Się Kto Możepowidła śliwkowe, a szczególnie te z dodatkiem czekolady. Ich smak przypomina mi galaretkę w czekoladzie. Używam ich jako dodatku do naleśników lub gofrów, do tostów i kanapek albo po prostu wyjadam łyżeczką ze słoika ;) Ich przygotowanie jest bardzo proste i zajmuje stosunkowo niewiele czasu. Spróbujcie. Składniki potrzebne do przygotowania czekoladowych powideł śliwkowych (około 7 słoiczków
Gotuj Się Kto MożeTosty hawajskie Tosty hawajskie to miła odmiana dla zwykłych kanapek które czasem robią się nudne i nieciekawe. Pomysł jest prosty, realizacja nie wymaga dużo czasu a składniki na ogół są w domu więc … do dzieła. Pieczywo tostowe śmiało możemy zastąpić zwykłym. (Ja chleb tostowy przechowuję w lodówce wtedy długo zachowuje świeżość
Gotuj Się Kto Możesery pleśniowe i często jakiś uda mi się wygrzebać z lodówki a wtedy do tarty z camembertem, szynką i pomidorami jest już całkiem blisko :) To zdecydowanie miła alternatywa dla kanapek na kolację. Robiłam ją już kilka razy i zawsze była wyśmienita. Warto wybrać pomidory z dużą ilością miąższu bo wtedy farsz nie zawiera zbyt dużo wody i nie wypływa, jednak
Gotuj Się Kto Możewęglami i można spytać mojej żony, twaróg mógłbym jadać codziennie na kolacje, nigdy mi się nie znudzi. Przygotowanie trwa raptem kilka minut a smak rekompensuje wszystko. Można wcinać na kanapkach, ale mi najlepiej wchodzi solo, na podbicie kalorii można dodać sobie troszkę oleju lnianego ewentualnie oliwy z oliwek. Skład: 130g tuńczyka 250g twarogu 50g jogurtu naturalnego 10ml oleju lnianego
Smacznie Pysznie Kaloryczniemówią o tym aby nie przekraczać tygodniowo tyle czy tyle jajek. Mógłbym codziennie jeść po 5-6 jajek i dobrze mi z tym :) jajecznica, sadzone, gotowane, w sałatkach na kanapkach jak kto lubi. Dzisiejsza propozycja pyszna sałatka z paluszkami surimi i jajkami - błyskawiczna 5 składnikowa - mieszasz i jest gotowe. Składniki: 2 opakowania mrożonych paluszków surimi (500g) 6 jajek
Smacznie Pysznie Kaloryczniemasz pomysłu z czym zjeść kanapkę na śniadanie bądź na kolację ? Oto pyszna szybka i bardzo zdrowa pasta z awokado i jajek. Najdłużej schodzi z ugotowaniem jajek, bo później wszystko miksujemy w blenderze na gładką masę - więc trwa to kilka sekund. Generalnie przyprawy dałem takie jakie miałem pod ręką. Wyszła naprawdę bardzo pyszna i sycąca kolacja :) Składniki: pół awokado
Smacznie Pysznie Kaloryczniefirmy PRINCES FOODS (oni produkują olej wielkopolski) zapięła wszystko na ostatni guzik. Było wyjątkowo. Podczas gotowania towarzyszył nam Damian Kordas. Na początku czekały na nas przekąski. Deska serów, kanapki, wytrawne babeczki, suflet i inne pyszności. Później zabraliśmy się za wspólne gotowanie. Przygotowaliśmy Dorsza w panierce orzechowo-migdałowej i musztardzie podanego z sosem groszkowo - chrzanowym i jadalnymi kwiatami tj bratki. Tego
Kuchnia w oparachteż jest problem co podać na śniadanie? Ile można jeść kanapki lub jogurt z owocami. Jeżeli lubicie francuskie tosty w mleku to ten przepis będzie idealny dla Was Składniki: 4 kromki pieczyw ( u mnie tostowe z ziarnami) 1/3 szklanki pokruszonych płatków śniadaniowych (u mnie nestle fitness ale również nadadzą się kukurydziane) 2 jajka 1/3 szklanki mleka 2 łyżki brązowego cukru
Kuchnia w oparach