samego rana potrzebują czyli spora dawka białka za sprawą tofu, świeże owoce i dawka węglowodanów. Bardziej apetycznie, to jest to śmietankowy w smaku słodki serek, który jest świetny na kanapki, ale też idealnie sprawdzi się z naleśnikami. Jeżeli znacie serki typu Almette , to jest to właśnie taki „serek”. ps. Przechowywany w lodówce wytrzyma minimum
greenscarfIndyk pieczony w marynacie z ketchupem. Rewelacyjny w smaku, wilgotny. Możemy go podawać na dwa sposoby. Na ciepło pokrojony w plastry do obiadu lub na zimno na kanapki. Podałam z ryżem i surówką. Więcej przepisów na różne rodzaje mięs znajdziecie na moim blogu w zakładce MIĘSA. Specjalnością mojego bloga są dania mięsne i dlatego jest tam największy wybór przepisów
O kuchni z uczuciembułeczki i wiecie co? zniknęły szybko. Będę piekła znowu a czy Ty ze mną? Twój wybór, ja powiem natomiast że są mięciutkie i przepyszne. Do szkoły, do pracy, na kanapki albo same, tak czy siak są zawsze pyszne, polecam. Nocne bułeczki drożdżowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieAromatyczna rolada ze szpinakiem to doskonały pomysł zarówno na obiad jak i na imprezową przekąskę. Rewelacyjnie sprawdza się również na kanapki. Składniki: 1,30kg fileta z indyka 70g świeżego szpinaku 150g suszonych pomidorów 10 plastrów wędzonego boczku słodka papryka sól pieprz 2 łyżki masła extra Wykonanie: 1. Filet z indyka rozciąć na duży płat, lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć z obydwu
Szalona Kuchnia EwelinyCześć! To jest cukinia z charakterem. Bardzo smaczny pomysł na jej przechowanie zimą. Pasuje jako dodatek do obiadu czy na kanapki. Curry świetnie komponuje z cukinią i podkreśla jej smak. Składniki: * 1,5 kg cukinii * 2-3 cebule * 5 szklanek wody * 1 szklanka octu * 1 łyżka soli * 1,5 szklanki cukru * 4 ząbki czosnku
Pieprzyć z Fantazjąmałe ,co nieco , na chłodne, zimowe dni . Wspaniale mieć takie pachnące latem cuda , zamknięte w słoiczkach . Można , potem siedzieć z kubkiem gorącego mleka , opatulonym w kocyk , przed kominkiem z kanapką posmarowaną , kawałkiem lata .. No dobra , ale puki co jest lato i czas zabrać się do roboty .. inaczej zimą nie będzie tak urokliwie , bo kupne dżemy to już nie to samo
Ogrodnik w podróżyrazem stwierdziłam że nie będę smażyła chlebków na patelni tylko je upiekłam w piekarniku. Powstały chlebki wilgotne w środku, idealne samodzielne czy razem z wędliną czy serem na kanapki. Polecam gorąco. Pieczone placki z mascarpone na zakwasie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieprzekąski i chrupcie razem z cebulowym dipem w czasie meczu czy podczas grilla. Jest to fajny dodatek do innych dań, wrzuciłam go do swojego domowego burgera i smarowałam nim kanapki. To się naprawdę sprawdza . Karmelizacja cebuli i jej czas są tu kluczowe. Czas, dobra patelnia i cierpliwość . Pamiętaj, alkohol do jedzenia dodawaj tylko taki jaki pijesz ze smakiem . Artykuł
Słodkie Gotowaniesłodkiej * 1 łyżeczkę pieprzu * 1 łyżeczkę bazylii * 1 łyżeczkę oregano Wszystko razem wymieszałam, zagotowałam i przekładałam gorące do małych słoiczków. Z tej porcji wyszło mi 11 sztuk. Na kanapkę, jako dodatek do grilla jak znalazł! Smacznego! Lidka
Pieprzyć z Fantazjąlistę top 10 ulubionych ciast, ale w pierwszej 30-tce by się zmieściło;) No i nie żałowałam, że go zrobiłam a to też ważne (np do ciasta „Mleczna kanapka” podchodziłam kilka razy i nijak mi to ciasto nie smakuje, choć generalnie wypieki z mlekiem w proszku lubię;)) Ostatnio ogarnął mnie kulinarno-blogowy kryzys, dlatego też jakość taka
Smaki Na TalerzuUwielbiam kanapki z tuńczykiem albo makrelą, szczególnie w weekendy z gorącą kawą. Jeśli znudziły Ci się standardowe bułki z szynką albo parówki na śniadanie, zobacz jak szybko możesz przygotować pastę z tuńczykiem i jajkiem. Pasta z tuńczykiem i jajkiem Przepis na pastę z tuńczykiem i jajkiem możesz zobaczyć na moim kanale YouTube , gdzie w krótkim ponad minutowym filmiku krok
Rozdomowionatrzeba było jakoś spożytkować. Dlatego dzisiaj przychodzę do Was z moją propozycją wykorzystania tych owoców i z przepisem na pyszną frużelinę, która nadaje się nie tylko zamiast dżemu do kanapek, ale również jest świetnym dodatkiem do ciast , gofrów czy naleśników . Oczywiście według tego przepisu możecie przygotować również frużelinę czereśniową z 2 kg czereśni Frużelina czereśniowo-jabłkowa Do przygotowania frużeliny
Okiem Blondynki by McBlondiDżem truskawkowy jak u babci Dżem truskawkowy jest jednym z naszych ulubionych . Pasuje do wszystkiego , doskonały z naleśnikiem , kanapką , a nawet z żółtym serem lub twarogiem . Dżem, nie wymaga zbyt wiele pracy , a daje nam możliwość , cieszenia się aromatem truskawek w okresie , kiedy w sklepach są już tylko truskawko-podobne , japońskie ,idealne owoce w nie idealnej cenie ….. Uważam
Ogrodnik w podróżyzastosowanie. Spotkamy ją w formie proszku lub tabletek. Najlepiej kupować ją w aptece lub w dobrych sklepach zielarskich. W formie proszku możemy dodawać ją do koktajli owocowych, warzywnych sałatek, kanapek, dipów , sosów nadaje potrawie wyrazisty smak. Ponadto spirulina wykorzystywana jest w kosmetyce, możemy nakładać maseczki ze spiruliny. Osoby, które nigdy wcześniej nie korzystały z alg powinny zacząć jej spożywanie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!soku z cytryny 2 łyżki oleju rzepakowego 5 listków świeżej bazylii sól i pieprz Przygotowanie: Fasolę odcedzić. Wrzucić do blendera razem z resztą składników. Zblendować na gładką masę. Posmarować kanapki. Można przyozdobić listkami bazylii, czarnuszką oraz kiełkami. 1 łyżka zawiera ok.: 62 kcal 3 g białka 3 g tłuszczu 5,5 g węglowodanów
Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny