szybki pasztet drobiowy. U mnie powstaje na bazie tego, co pozostaje z obiadu. I choć inspiracją był ten przepis , to moja wersja jednak jest inna. Idealne jako dodatek do kanapek, zarówno na co dzień, jak i bardziej wykwintnie, na imprezę (robi furorę), święta, itp. Polecam, doprawienie to już rzecz gustu, nasze było lekko słodkawe (ale nie za bardzo), lekko pikantne
Smaczne Zdroweprzeciwko kuchni wegańskiej. Na pewno spróbuję zrobić gołąbki z kalafiorem, kotlety z fasoli i frittatę warzywną z tofu dla aktywnych. Bardzo kusząco prezentuje się również kanapka z wędzoną papryką i domowy kebab i jeszcze placki ze szpinakiem. Sama nie wiem co zrobić jako pierwsze. Jest kilka past do pieczywa np. z bobu czy nerkowców. Są też słodkie przekąski
Cynamonowe szczęściekupujemy takie w piekarni i zajadamy się nimi na przykład jako drugie śniadanie. Mi takie drożdżówki przypominają dzieciństwo i czasy szkolne, kiedy to takie słodkości zabierałam ze sobą oprócz kanapek. Ostatnio naszła mnie na nie ochota. W lodówce miałam odrobinę drożdży oraz troszkę twarogu, więc na szybko postanowiłam zrobić mini drożdżówki. Składniki: 2 całe jajka 1/3 szklanki mleka
My World by Dagmara Reksię w zamrażarkach w marketach przez bardzo długie miesiące (uwaga np. na utwardzony olej kokosowy) uwaga na niektóre czekolady (zwłaszcza na wyroby czekoladopodobne) batoniki, wafelki, a nawet herbatniki, mleczne kanapki (również niektóre z napisem „fit” oraz zbożowe) margaryna gotowe sosy, zupy ( w słoiczkach) mrożone warzywa z dodatkami np śmietaną, sosem fast foody gotowe ciasta ( w pudełkach, zapakowane
W Kawiarenceszczególnie, gdy podczas pieczenia cudowny zapach przypraw unosi się w całym mieszkaniu!). Po przygotowaniu porządnego kawałka mięsa może nam ono starczyć nawet na tydzień. Świetnie sprawdza się w burgerach, kanapkach, tortillach, czy po prostu jako część obiadu. Spróbujcie, a na pewno się nie zawiedziecie! Składniki: – 1,5-2 kg łopatki wieprzowej (ja biorę bez kości) Składniki na przyprawę
Be Fit Be Strongżurawiną. Pasta ma w 100% naturalny skład i jest smakowicie doprawiona. Jest super opcją dla osób zabieganych, szczególnie dla unikających jedzenia mięsa jak my. Ja uwielbiam je do smarowania kanapek, czy właśnie gofrów i wytrawnych naleśników. Ale z powodzeniem nada się jak dodatek do makaronu, kaszy czy ryżu. Sprawdzone i ze smakiem zjedzone :) A sycące, chrupiące gofry ze słoną fetą
Mienta blogprzepis jest super szybki, super prosty i bardzo uniwersalny. Pasta z tuńczykiem powstaje z tuńczyka z puszki oraz kilku łatwo dostępnych składników. - tylko 10 minut szykowania pasty - pasta na kanapki i do faszerowanych jaj - świetna na co dzień i od święta
AniaGotuje.plwarzywa, strączki czy kasze. A kluczem do sukcesu jest według mnie dobór przypraw, tak żeby nadać pasztetowi charakteru i wyrazistego smaku. Pasztet wegetariański jest świetnym dodatkiem nie tylko do kanapek. Ja często dodaję go w kawałkach do sałatki jako pożywny białkowy dodatek lub jem po prostu jako przekąskę ;) Pasztet wychodzi kremowy, wilgotny, łatwo się go kroi. Dzięki użyciu aromatycznych przypraw
HealthyCreationssmaczne urozmaicenie codziennych posiłków. Dzisiejsze pesto przygotowałam z papryki upieczonej w piekarniku i orzechów włoskich. Pieczona papryka jest delikatna, słodka i rozpływa się w ustach, ma wiele zastosowań. Na kanapce smakuje obłędnie, z makaronem przygotujesz super obiadek. Pesto paprykowe to samo zdrowie! Papryka jest kopalninią witamin i mikroelementów, ponadto oferuje nadzwyczajne właściwości antynowotworowe (bogactwo likopenu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Czasami ciężko mi sobie wyobrazić śniadania bez jajek. Nie mówię tu tylko o jajecznicy, ale też omletach, jajkach sadzonych z warzywami, kanapki z jajkiem i awokado czy może i banalnie ale jajkach na twardo. No jajka są z nami zawsze bo przecież pospolitą jak ją niektórzy nazywają jajecznicą możemy przygotować na wiele sposobów. Tymczasem skusiłam się na inną
Gotowanie z pasjąCzasami ciężko mi sobie wyobrazić śniadania bez jajek. Nie mówię tu tylko o jajecznicy, ale też omletach, jajkach sadzonych z warzywami, kanapki z jajkiem i awokado czy może i banalnie ale jajkach na twardo. No jajka są z nami zawsze bo przecież pospolitą jak ją niektórzy nazywają jajecznicą możemy przygotować na wiele sposobów. Tymczasem skusiłam się na inną
Gotowanie z pasjąMleko mieszamy z surowymi jajkami do powstania jednolitej masy , solimy do smaku . Chleb tostowy składamy , przekrawamy na trójkąty . Każdy trójkąt nadziewamy plastrem mozzarelli , salami i odrobina siekanych oliwek . Zgniatamy kanapkę ręką , tak żeby się domknęła i rozpłaszczyła . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Układamy w głębokim naczyniu i zalewamy masą mleczno-jajeczną . Obracamy tosty kilkakrotnie , aż się porządnie nasączą . Smażymy na rozgrzanej oliwie
Ogrodnik w podróżyżółtka by ścięte, ale jednocześnie pięknie żółciutkie – zbyt długie gotowanie jaj sprawia, że żółtka tracą kolor a nawet brzydko ciemnieją. Pasta jajeczna z koperkiem jest super do kanapek, ale również do wrapów, naleśników czy jako dip do warzyw czy chrupek. PRZEPIS NA PASTĘ JAJECZNĄ Z KOPERKIEM Składniki na pastę jajeczną z koperkiem: 5 jaj – zobacz jak sprawdzić czy jajko jest
Dorota SmakujeKiedy nudzi się nam jedzenie kanapek z serem, wędliną i dżemem to można w zamian przygotować smaczną pastę kanapkową. Oto jedna z propozycji :) Składniki : - 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym, - 2 ugotowane jajka, - 2 ogórki kiszone, - 1 mała cebula, - 4 - 5 suszonych pomidorów, - czosnek, - pieprz, sól, - 2 listki świeżej, posiekanej bazylii, - 1 łyżka majonezu, - szczypiorek. Wykonanie : Tuńczyka lekko
Przepisy MikołajaKiedy posmakowałem takiej rolady w wydaniu szpinakowym, wiedziałem, że przyjdzie czas na jej inną wersję. Bardzo dobrze smakuje samodzielnie, ale lubię taki plaster zjeść " rozpłaszczony " na kanapce ;) Składniki: - 4 jajka, - 1 łyżka koncentratu pomidorowego, - 2 łyżki pasty z pieczonej papryki, - 1 łyżka papryki mielonej, - 1- 2 łyżki mąki pszennej, - tymianek, - zioła prowansalskie, - sól, - 1 łyżka oleju do natłuszczenia formy. Nadzienie
Przepisy Mikołaja