pyszną i delikatną pieczeń rzymską pieczoną w cieście francuskim, która w wersji na ciepło idealnie sprawdzi się jako danie obiadowe. Natomiast na zimno, polecam podawać na śniadanie zamiast kanapek lub jako ciekawą przekąskę na wszelkiego rodzaju przyjęcia i imprezy. Składniki: – 500g mięsa mielonego ( u mnie wołowo- wieprzowe) – 1 duża cebula – 2 łyżki jogurtu typu greckiego
Smaki ArminePieczony burak w roli sosu do makaronu. (sprawdzi się też jako pasta na kanapki :) ) Czytaj więcej
Kasia SarnaBanalnie prosta pasta jajeczna z suszonymi pomidorami z zalewy oliwnej i posiekaną natką pietruszki. Błyskawiczna i bardzo smaczna. Idealna na kanapki dla zabieganych. Polecam również klasyczną pastę jajeczną ze szczypiorkiem lub bardziej wyszukaną z j ajek przepiórczych z awokado i rzeżuchą Składniki: 6 jajek 6 – 7 kawałków suszonych pomidorów (w oleju) 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki majonezu
Oryginalny smakpieprzem. Krok 4. Gotowe pesto z rukoli przekładamy zakręcanego słoika, zalewamy cienką warstwą oliwy i zamykamy. Zielone pesto z rukoli i bazylii podajemy z makaronem lub jako dodatek do kanapek. Pesto przechowujemy w lodówce do tygodnia - po każdym wykorzystaniu, zalecam zalać resztę pesto świeżą warstwą oliwy. Pesto z czasem może ściemnieć, jednak nie wpływa to w żaden sposób
Moja Książka Kucharskazawiązujemy. Na samej górze możemy zrobić małą dziurkę za pomocą wykałaczki, co uchroni przed pęknięciem woreczka w piekarniku (Ja upiekłam większą porcję mięsa, gdyż resztę indyka zużyłam na kanapki *** *** Woreczek przekładamy na blaszkę lub do żaroodpornego naczynia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C na około 55-60 minut. Po wyjęciu z piekarnika mięso pozostawiamy jeszcze na około
Blog z Apetytemczosnkową, dodaj starty ser i pokrojone w plasterki pieczarki oraz czerwoną cebulkę - tosty po upieczeniu posyp świeżą rukolą i pomidorkami koktajlowymi Tosty najlepiej zajadaj na pierwsze śniadanie zamiast zwykłych kanapek! SMACZNEGO! Tosty są dobrym pomysłem na różnego rodzaju imprezy domowe. Dla urozmaicenia imprezy ostatnim hitem są tzw. magic mirror , czyli fotolustra. Zazwyczaj są wypożyczane na większe imprezy stanowiąc super atrakcję
MintTastepojemności 350 g, jak na zdjęciach poniżej. Polecam Wam gorąco tą pastę, jest pyszna, bardzo aromatyczna i ma ogromnie szerokie pole do zastosowania w kuchni, jako dodatek do kanapek, wrapów, naleśników, poprzez dania główne, wystarczy, że ugotujecie makaron zmieszacie z pastą i obiad gotowy, możecie wykorzystać ją również jako sos do pizzy, zapiekanek, pieczonych mięs lub po prostu zjeść
SMYKWKUCHNIcieszy nas fakt, że sporo składników zostało nam w lodówce, gdyż nie wszystko wykorzystaliśmy do sałatek. Mamy komplet warzyw na cały tydzień i dużo upieczonego mięsa na kolacje i kanapki. POBIERZ LISTĘ ZAKUPÓW Artykuł Menu na tydzień: Zdrowa dieta słoikowa pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzusuwamy wszystkie ości. Ja po obraniu dokładnie sprawdziłam każdy kawałek, po czym rozdrobniłam rybę. Dodajemy twaróg, pokrojony drobno szczypiorek, musztardę, jogurt i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kanapki z pastą obowiązkowo podałam z ogórkiem kiszonym, który idealnie dopełnia smak
Kuchnia moimi oczamijednej stronie masłem orzechowym. Banana obieramy, kroimy na pół a te kawałki jeszcze na pół wzdłuż. Kawałki banana układamy na dwóch kromkach i lekko ugniatamy widelcem. Przykrywamy drugimi kanapkami posmarowanym do bananów. Na dużej patelni rozpuszczamy masło, a gdy zacznie się pienić, wkładamy tosty. Opiekamy z obu stron na złocisto. Upieczone przekładamy na chwilę na ręcznik papierowy
Smaczna Stronaświetnie sprawdzi się na wszelkiego rodzaju przyjęciach, ponieważ idealnie pasuje do wszelkiego rodzaju wędlin, a także do "wódeczki" ;) Sałatka selerowa z sosem remoulade może także stanowić świetny dodatek do kanapek, pieczonych mięs, a nawet owoców morza! Polecam! Remoulade z selerem Składniki: 2 większe szalotki bananowe 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki musztardy Djion 1 łyżka kaparów 3 ogórki
Codzienne GotowanieSałatka z resztek…Pyszna, pożywna i kolorowa! Znudziły mi się kanapki na kolację. Zaczęłam więc przyrządzać sałatki na kolację . Sałatka z kurczaka i labneh to resztki jakie znalazłam w lodówce. Nie od dzisiaj przyrządzam posiłki z resztek . Prowadzę ekonomiczny styl życia, a przy tym staram się żyć ekologicznie i nie marnować jedzenia. Sałatki zawsze można zrobić z resztek. Jestem
codojedzeniamnie w pojemnikach szpinak,grzanki warzywa i mieso widoczne na fotkach,ziarna dyni i orzechy pinii,wszystko zalane sosem i drugie śniadanie gotowe..... moja córka nie lubi kanapek...... a takie śniadanko
w mojej kuchnioliwkami, mozzarellą i pomidorami z domowym ziołowym winegretem musztardowo-miodowym to kolejna propozycja (po świętach;) na coś lekkiego na śniadanie, do pracy, podwieczorek. Podaję ją samą lub z grzankami, kanapkami. Możecie dodać do niej posiekaną drobno cukinię i marchew. A te szczególnie dodane znikają z sałatki w rękach mojej Córeczki;) O ile sałat jeszcze nie jada to wszelakie warzywa
Zasmakuj Kuchni