kanapki - 13123 przepisów (strona:396/875)

placuszki z piersi kurczaka i pieczarek 145

sprzątać, prać, gotować i biegać ze szlaufem po ogródku? :D :D :D Miałam dziś rano umyć okna, jakoś wszystko zaczęłam od końca. Upiekłam boczuś, piersiątko z kuraka na kanapki, upiekłam chleb, zrobiłam placuszki....Właśnie o tych placuszkach chciałam popisać. Okna umyłam oczywiście :D Właściwie to dwa od strony zachodniej. Zdążyłam przed słońcem :D Gdy czyszczę piersi z kurczaka okrawam

Pieprzyć z Fantazją
kluski z truskawkami 140

może jednak ktoś nie słyszał...? Ten przysmak musi być u mnie na stole koniec i kropka :D No to wcinamy przez trzy tygodnie kluski z truskawkami częściej niż kanapki..... Najlepsze są kluchy własnej roboty świeżo ugotowane i do tego świeżo zerwane truskawki. Niebo w gębie. Zbieram się do produkcji własnego makaronu. W sumie dobrą mąkę mam, jeszcze jaja wsiowe przydałyby

Pieprzyć z Fantazją
pasztet z cukinii 136

sprawy. Powrót do pracy po urlopie był wiadomo troszkę ciężki. Potem życie, życie i życie w tempie takim, że przyznaję się do tego, że w domu głównym posiłkiem były kanapki, chyba że czasami na mieście coś gotowego udało się wciągnąć :D Te sezony na przetwory i cudeńka jak zaczęły się wiosną tak chyba skończą się jesienią :D Dziś zrobiłam pasztet

Pieprzyć z Fantazją
sałata z kurczakiem i pomidorkami koktajlowymi 136

kolorowa z kurczakiem, pomidorkami koktajlowymi i ziarnem słonecznika. O sosie czosnkowym pisałam w innym poście -   tutaj . Zawsze go mam w lodówce, bo nie tylko nadaje się do pizzy, kanapek, ale i do tego rodzaju dania. Spokojnie może stać kilka dni a my możemy cieszyć się jego smakiem. Składniki: * sałata kolorowa strzępiasta albo lodowa * pierś z kurczaka * przyprawa do kurczaka

Pieprzyć z Fantazją
Wytrawne gofry tuńczykowe 161

masz czas na przygotowanie dodatków, a nawet na zrobienie herbaty tudzież kawy. Mało tego! Te dwa gofry w zupełności wystarczą jako posiłek dla dwóch osób, bo jedną połówką "kanapki" można się nieźle nasycić na długie godziny. Ja ten pomysł na pewno jeszcze nie raz wykorzystam, tym bardziej, że za każdym razem, pomimo tego, że same gofry będą smakować podobnie

Kuchnia w czekoladzie
Ogórki małosolne. Przepis krok po kroku. 1756

każdym razem wyjść obłędne w smaku.   Nie wyobrażam sobie domu bez ogórków małosolnych. To świetny dodatek do sałatek, surówek czy kanapek np. ze smalcem. Osobiście najbardziej lubię chrupać je bezpośrednio ze słoja Pamiętajcie aby wyjmować ogórki czystym widelcem, tak dłużej postoją.   Natomiast woda z kiszenia

kuron.com.pl
Rzodkiewki kiszone 110

nich to co najwartościowsze, nadając jednocześnie nowych walorów zdrowotnych. Rzodkiewki zakisiłam latem, kiedy były najlepsze. Teraz jesienią i zimą mogę się delektować ich smakiem. Idealne do sałatek, na kanapki… i nie tylko. Zalewa z kiszonych rzodkiewek również nadaje się do spożycia (czyt. wypicia). Gorąco polecam, życzę smacznego i na zdrowie. Na blogu znajdują się również inne ciekawe przepisy na kiszonki

mojewypiekiinietylko
Warstwowa sałatka bankietowa z tuńczykiem 192

Princes ! :) Tuńczyk to źródło pełnowartościowego białka czy niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dostarcza witaminy B, A i D, fosfor, żelazo i na dodatek jest fit! To doskonała baza do sałatek, kanapek, makaronów czy zapiekanek, świetnie nadaje się także na grilla. Rodzinne gotowanie? To kulinarne wyzwanie :) Pokażcie Wasze wspólne gotowanie i weźcie udział w konkursie Princes! 500 nagród czeka właśnie

Szalona Kuchnia Eweliny
Wrapy z hummusem, tuńczykiem i świeżymi warzywami 140

źródło pełnowartościowego białka czy niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych.  Dostarcza witaminy B, A i D, fosfor, żelazo i na dodatek jest fit!  To doskonała baza do sałatek, kanapek, makaronów czy zapiekanek, świetnie nadaje się także na grilla - pomysłów na dania z tuńczykiem jest wiele.  Lubicie tą rybkę? A może macie chęć na wzięcie udziału w konkursie? Zapraszam: www.konkurstunczyk.eu

Di gotuje
tosty z bryndzą 141

ości. Pomidora pokroić w plastry. Ugotowane jajka obrać i pokroić w plasterki. Połowę kromek posmarować bryndzą, położyć rybę, pomidora i jajko, przykryć pozostałymi kromkami. Upiec w opiekaczy do kanapek.  Przepis prosty ale UWAGA: mam dla Was fajny trik! Mój sposób na wyciekające z tostów nadzienie, zwłaszcza ser, które przykleja się do ścianek opiekacza a później nie chce się wyczyścić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Grzanki z gruszką i gorgonzolą 202

Chrupiące kanapki na ciepło z grillowaną gruszką, serem gorgonzola, rukolą i prażonymi orzechami włoskimi w miodzie to cudowne połączenie, które może być efektowną przekąską. Ja przygotowuję je również, gdy mam ochotę na kolorowe śniadanie z serem gorgonzola. Składniki: kilka kromek pieczywa oliwa rukola gruszka ser gorgonzola garść orzechów włoskich 2 łyżki miodu Kromki włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni

wyzwania kuchenne
BISZKOPTOWY OMLET ŚNIADANIOWY 111

słono to idealna propozycja na zdrowe i sycące śniadanie. Kilka składników , parę ruchów mikserem i chwilka smażenia  tyle wystarczy żeby zaserwować na śniadanie coś innego niż kanapki czy owsianki. Ja podałam omlet z serkiem i podpieczoną szynką, ale można zamienić ją na np.  plastry wędzonego łososia, a całość posypać koperkiem 😊 OMLET: 2 jajka 2 łyżki mąki 1/2 łyżeczki

Marcepanowa kuchnia
Sushi z tuńczykiem, papryką i ogórkiem 169

Princes !!! Tuńczyk to źródło pełnowartościowego białka czy niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dostarcza witaminy B, A i D, fosfor, żelazo i na dodatek jest fit! To doskonała baza do sałatek, kanapek, makaronów czy zapiekanek, świetnie nadaje się także na grilla

Szalona Kuchnia Eweliny
Placuszki z cukinii z tuńczykiem i rzodkiewką 113

źródło pełnowartościowego białka czy niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych.  Dostarcza witaminy B, A i D, fosfor, żelazo i na dodatek jest fit!  To doskonała baza do sałatek, kanapek, makaronów czy zapiekanek, świetnie nadaje się także na grilla - pomysłów na dania z tuńczykiem jest wiele.  Lubicie tą rybkę? A może macie chęć na wzięcie udziału w konkursie? Zapraszam: www.konkurstunczyk.eu

Di gotuje
Rzodkiewka na ciepło 137

Rzodkiewkę zawsze zjadamy na surowo. Jest idealnym składnikiem przeróżnych sałatek i surówek, świetnym dodatkiem do kanapek, twarożku czy chłodników. Kilka razy spotkałam się z wersją rzodkiewki na ciepło jednak nigdy nie skusiłam się na takie jej przygotowanie. W tym roku u mnie wysyp rzodkiewki, jak to zwykle wiosną. Postanowiłam wreszcie spróbować rzodkiewki na ciepło. Po prostu ją ugotowałam i podałam

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania