Paprykowe racuchy z gotowanym ryżem

Paprykowe racuchy z gotowanym ryżem

Paprykowe racuchy z gotowanym ryżem

Placuszki smakują rewelacyjnie i w moim domu znikają ekspresowo. Nawet moja 17 miesięczna córka z chęcią je podjada! Oprócz doskonałej propozycji na śniadanie, kolację, czy zwykłą przekąskę stanowią idealny pomysł na wykorzystanie nadmiaru ugotowanego ryżu. Smak placków możecie dostosować do Waszych preferencja, a nawet przyrządzić je na słodko. Polecam! (około 12-13 sztuk) 50g ryżu (waga przed ugotowaniem, po ugotowaniu około 140g, czyli 3/4 szklanki) 1/2 szklanki mleka (1 szklanka = 250 ml) 1/2 szklanki mą... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.