TANTO MONTA (Carrer del Poeta Artola, 19, 46021 Valencia) Z tym miejscem mieliśmy trudności od początku. Jednak ciągły brak miejsc był dla nas zachęcający. Motywem przewodnim lokalu są kanapki z różnymi dodatkami, zarówno mięsożerca jak i wegetarianin znajdzie coś pysznego dla siebie. Kolejnym z plusów jest charyzmatyczny kelner Sylwester, który nawet po ciężkim dniu pracy potrafił poprawić nam nastroje, krzycząc
Gotuj po hiszpańskuoliwy. Całość rozdrobnić ręcznym blenderem. Cały czas miksując, dolewać stopniowo oliwę aż do uzyskania oczekiwanej konsystencji. Na koniec dodać ocet i dokładnie wymieszać. Pesto może być dodatkiem do sałatek, kanapek lub dań głównych. Lubię książki Joanne Harris za ich unikatową atmosferę i scenerię. Dlatego z przyjemnością sięgnęłam po drugą część sfilmowanej " Czekolady ", czyli " Rubinowe czółenka ". Minęły 4 lata. Vianne
Weekendy w domu i ogrodzieFaszerowany kurczak świetny na ciepło do obiadu jak i na zimno do kanapek. Alternatywa do sklepowych wędlin. Luzowałam całego kurczaka po raz pierwszy. Zajęło mi to 30 minut i wcale nie jest to takie trudne jakby mogło się wydawać. Nadzienie można skomponować w/g własnego pomysłu, jednak jego ilość powinna być zbliżona do tej, którą proponuję. Jest
Leśny ZakątekTeraz propozycja na gorącą kolację - smażone pierożki z białym serem. Zawsze to jakaś odmiana od kanapek. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniepastę selerową ze świeżych liści selera. To świetna przyprawa bez dodatków, ulepszaczy, wzmacniaczy smaku. Pastę z selera zamknęłam w słoiczku. Może służyć jako dodatek do zup, sosów, zapiekanek, do kanapek. Pasta wymieszana z tartym parmezanem i mielonymi orzechami, czy migdałami będzie doskonałym Pesto do makaronu. Najlepszym momentem na ich zbiór jest lato i wczesna jesień. Dlatego warto zadbać o zrobienie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSynek często namawia mnie do zrobienia na kolację szybkiej "pizzy" z patelni, a ja przyznać muszę, że czasami ulegam. Taka kolacja jest atrakcyjna, bo inna niż tradycyjne kanapki, mimo że na "pizzy" układamy tylko podstawowe składniki. Polecam, wypróbujcie. Może i Wam posmakuje? składniki: (na 2 "pizze" z patelni o średnicy 26 cm) 1 szklanka mąki 2 łyżki oleju 1/2 szklanki
babka w formiesamego rana potrzebują czyli spora dawka białka za sprawą tofu, świeże owoce i dawka węglowodanów. Bardziej apetycznie, to jest to śmietankowy w smaku słodki serek, który jest świetny na kanapki, ale też idealnie sprawdzi się z naleśnikami. Jeżeli znacie serki typu Almette , to jest to właśnie taki „serek”. ps. Przechowywany w lodówce wytrzyma minimum
greenscarfIndyk pieczony w marynacie z ketchupem. Rewelacyjny w smaku, wilgotny. Możemy go podawać na dwa sposoby. Na ciepło pokrojony w plastry do obiadu lub na zimno na kanapki. Podałam z ryżem i surówką. Więcej przepisów na różne rodzaje mięs znajdziecie na moim blogu w zakładce MIĘSA. Specjalnością mojego bloga są dania mięsne i dlatego jest tam największy wybór przepisów
O kuchni z uczuciembułeczki i wiecie co? zniknęły szybko. Będę piekła znowu a czy Ty ze mną? Twój wybór, ja powiem natomiast że są mięciutkie i przepyszne. Do szkoły, do pracy, na kanapki albo same, tak czy siak są zawsze pyszne, polecam. Nocne bułeczki drożdżowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieAromatyczna rolada ze szpinakiem to doskonały pomysł zarówno na obiad jak i na imprezową przekąskę. Rewelacyjnie sprawdza się również na kanapki. Składniki: 1,30kg fileta z indyka 70g świeżego szpinaku 150g suszonych pomidorów 10 plastrów wędzonego boczku słodka papryka sól pieprz 2 łyżki masła extra Wykonanie: 1. Filet z indyka rozciąć na duży płat, lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć z obydwu
Szalona Kuchnia EwelinyCześć! To jest cukinia z charakterem. Bardzo smaczny pomysł na jej przechowanie zimą. Pasuje jako dodatek do obiadu czy na kanapki. Curry świetnie komponuje z cukinią i podkreśla jej smak. Składniki: * 1,5 kg cukinii * 2-3 cebule * 5 szklanek wody * 1 szklanka octu * 1 łyżka soli * 1,5 szklanki cukru * 4 ząbki czosnku
Pieprzyć z Fantazjąmałe ,co nieco , na chłodne, zimowe dni . Wspaniale mieć takie pachnące latem cuda , zamknięte w słoiczkach . Można , potem siedzieć z kubkiem gorącego mleka , opatulonym w kocyk , przed kominkiem z kanapką posmarowaną , kawałkiem lata .. No dobra , ale puki co jest lato i czas zabrać się do roboty .. inaczej zimą nie będzie tak urokliwie , bo kupne dżemy to już nie to samo
Ogrodnik w podróżyrazem stwierdziłam że nie będę smażyła chlebków na patelni tylko je upiekłam w piekarniku. Powstały chlebki wilgotne w środku, idealne samodzielne czy razem z wędliną czy serem na kanapki. Polecam gorąco. Pieczone placki z mascarpone na zakwasie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieprzekąski i chrupcie razem z cebulowym dipem w czasie meczu czy podczas grilla. Jest to fajny dodatek do innych dań, wrzuciłam go do swojego domowego burgera i smarowałam nim kanapki. To się naprawdę sprawdza . Karmelizacja cebuli i jej czas są tu kluczowe. Czas, dobra patelnia i cierpliwość . Pamiętaj, alkohol do jedzenia dodawaj tylko taki jaki pijesz ze smakiem . Artykuł
Słodkie Gotowaniesłodkiej * 1 łyżeczkę pieprzu * 1 łyżeczkę bazylii * 1 łyżeczkę oregano Wszystko razem wymieszałam, zagotowałam i przekładałam gorące do małych słoiczków. Z tej porcji wyszło mi 11 sztuk. Na kanapkę, jako dodatek do grilla jak znalazł! Smacznego! Lidka
Pieprzyć z Fantazją