kanapki - 13123 przepisów (strona:422/875)

"Pilnuj cukru" Siostra Maria 140

też przekąski, kolacje, koktajle i niskokaloryczne desery. Jeśli chodzi o przepisy są bardzo różnorodne. Na śniadanie możemy zjeść musli z kiwi i borówką amerykańską, owsiankę, tortille, jajecznicę z kurkami, kanapkę na ciepło z awokado, frittatę lub sałatkę. Obiady to zupy,faszerowana papryka, różne makarony, sałatka z cieciorki z czerwoną cebulą i suszonymi pomidorami, dla bardziej wymagających są chińskie pierożki, schab

kruche babeczki
Domowa wędlina drobiowa z żurawiną 194

folii i pieczenie Domowa wędlina drobiowa z żurawiną Drukuj przepis Składniki -600 g mięsa z kurczaka *(ja użyłam mięsa z ćwiartek) -3 łyżki serka twarogowego na kanapki (śmietankowego) -garść suszonej żurawiny -2 ząbki czosnku -sól, pieprz, gałka muszkatołowa -łyżeczka ziół prowansalskich (opcjonalnie) Przygotowanie --> Mięso mielimy przez maszynkę. Przekładamy do miski. Dodajemy suszoną żurawinę, przyprawy i serek twarogowy. Wszystko dokładnie

Marta Gotuje
Hit imprezy francuskie ślimaki z boczkiem i cebulą 178

jadłam podobne na imprezie i to zainspirowało mnie aby stworzyć nowe smaki :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 150 gr. surowego boczku 1 mała cebula 1 opakowanie serka do smarowania kanapek ze szczypiorkiem 150 g żółtego sera Wykonanie: Piekarnik ustawiamy na 200*C  Serkiem ze szczypiorkiem smarujemy całą powierzchnię rozłożonego ciasta francuskiego. Następnie układamy boczek pokrojony w kostkę oraz cebulę

W Moim Magicznym Domu
Duńskie pikle z czerwonej cebuli. I chwila na zadumanie... 165

wiem na pewno, że stare, dobre czasy to już tylko wspomnienia... Dzisiaj chciałabym Was poczęstować piklami. Cebulowymi. Duńczycy takie uwielbiają; można je kupić w każdym sklepie, są nieodłącznym składnikiem kanapek z ciemnego, żytniego chleba z rullepølse -  zwijaną szynką z dużą ilością czarnego pieprzu. Świetnie nadają się do sałatek i jako dodatek do obiadu. Tak przygotowana cebula, nadal wyrazista

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Puree z ziemniaków, selera i soczewicy z chrupiącymi chipsami z kiełbasy krakowskiej suchej w jakości QAFP 120

utratę wody, stąd surowca musi być więcej niż gotowego produktu). Brak glutaminianu, fosforanów i białka sojowego to kolejne atuty tej kiełbasy. Nie myślcie, że jedliśmy ją jedynie w formie kanapek – nie byłabym sobą, gdybym nie zaproponowała Wam oryginalnego dania. Zobaczcie, co pysznego z niej wyczarowałam. Puree z ziemniaków, selera i soczewicy z chrupiącymi chipsami z kiełbasy krakowskiej suchej Składniki

Dietolog
Quiche z kiełbasą krakowską suchą i grzybami 222

jedna z ulubionych wędlin w naszym domu, swój charakterystyczny smak zawdzięcza czarnemu pieprzowi i mieszance aromatycznych przypraw. Często dodaję ją do wykwintnych tart, obiadów, przystawek czy chociażby zwykłych kanapek. Jej smak cenią nawet najmłodsi domownicy, którzy bardzo często pomagają mi w przygotowaniach quiche (najczęściej podjadając kiełbasę ;)) Właśnie ze względu na nich sięgam po kiełbasy takie jak krakowska sucha, żywiecka

Słodkie okruszki
Cmentarne kanapeczki – prosty przepis na Halloween 159

środek wkładamy łyżeczkę serka i wtykamy kawałek paluszka jako łapki. Z przekrojonych na pół oliwek robimy oczy, które dekorujemy kropką keczupu. Podbna kropka będzie też buzią naszych potworkowych kanapek.   Lubisz moje wpisy? Bądź na bieżąco na Facebooku i Instagramie ! Artykuł Cmentarne kanapeczki – prosty przepis na Halloween pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane

Ugotowane pozamiatane
Amarantusowe babeczki z burakami 144

mieszamy łyżką. Nakładamy do silikonowych foremek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni - termoobieg i pieczemy około 20 minut - do suchego patyczka. Możemy podać jako dodatek do obiadu, jako kanapki - przekroić na pół,  pyszne z samym masłem

Szkrab Je Sam
Pietruszkowe pesto 119

oleju rydzowego  Przygotowanie :  Migdały mielimy w mlynku do kawy.  Pozostałe składniki blendujemy,  tak by zostały grudki.  Dodajemy migdały.  Możemy użyć jako pasty na kanapki lub podać z makaronem.  Najlepiej smakuje po kilku godzinach w lodówce

Szkrab Je Sam
Pesto z liści kalarepy 169

szklanki uprazonych pestek z dyni - 4 plastry cukinii - opcjonalnie sól morska i czarny pieprz Przygotowanie: Liście dobrze płuczemy, odcinamy łodygi. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Możemy użyć na kanapki, lub podać z makaronem. Gdy wyjdzie nam dużo możemy zamrozić

Szkrab Je Sam
Migdadałowe pesto z avokado z makaronem orkiszowym 138

dobrze mieszamy, dodajemy sok z cytryny i doprawiamy solą do smaku. Makaron gotujemy al dente. Dodajemy pesto. ( dodajemy tyle ile lubimy, gdy zostanie nam pesto możemy wykorzystać je na kanapki na kolację) Dobrze mieszamy. Nakładamy na talerze. Na górę układamy połówki pomidorków

Szkrab Je Sam
Sos z mango, habanero chocolate i kolendry 154

standardowe połączenie magno z kilkoma gatunkami ostrych papryczek i dużą ilością świeżej kolendry. To oczywiście nie wszystko - jest też mnóstwo innych dodatków, żeby stworzyć smak, który będzie rozpoznawalny w kanapkach, tostach czy jako dodatek do mięs i warzyw

Milion Smaków
Halloweenowe stworki 155

powłoką, która zapobiega przywieraniu, o taki jak na przykład tutaj. Polecam wam także na każdą imprezę barwną sałatkę meksykańską. Sprawdźcie ten przepis tutaj. Zobacz mój film z przygotowania kanapki Składniki – Halloweenowe stworki 150 g pianek marshmallow – tutaj je znajdziecie dowolny barwnik spożywczy – do kupienia tutaj szklanka ugotowanych płatków ryżowych oczy z cukru 50 g masła Przepis

Kuchennyviral.pl
Domowe "bułki paryskie" 729

Smaki dzieciństwa, domowa bułka paryska na kanapki i nie tylko. Skład: 1 kg mąki typ 650, ~500 ml ciepłej wody, 50 g drożdży, 1 łyżka cukru,  1 łyżka soli, 2 łyżki octu, 3 -5 łyżek oleju, białko jajka do posmarowania, nasiona do posypania. Zaczyn: do wody wkruszamy drożdże, dosypujemy cukier i mieszamy... jak mieszanka się połączy dodajemy 3 łyżki

chleba naszego
Ciabatta 169

Bochenek jest wydłużony, szeroki i płaskawy. Po włosku słowo ciabatta oznacza "kapeć, łapeć". Od drugiej połowy lat 90. jest szeroko znany w Europie i Stanach Zjednoczonych, najczęściej używana do kanapek. Składniki: 4 g cukru 450 gram maki pszennej typ 650 60 g oliwy 6 g soli 3 g suszonych drożdży 350 g wody Przygotowanie: W wodzie rozpuszczamy cukier, następnie dodajemy

Życie zaczyna się w kuchni

Proponowane wyszukiwania