kanapki - 13123 przepisów (strona:423/875)

Proziaki z koperkiem o nucie chili 352

przestygnięcia. Rada: ja piekę pod przykryciem, ciasto lepiej rośnie .  Proziaki można jeść same, podawać jako zamiennik pieczywa, do mięsa, sałatek, lub przekroić i wypełnić ulubionymi dodatkami, jako forma kanapki

Moniki Smakołyki
Schab ze śliwką... 197

obiad, to po prostu kroimy bardzo ostrym nożem na grube plastry, tak pokrojone podajemy z pieczywem, ziemniakami, makaronem, ryżem...wybór jest wielki... Jeżeli chcemy żeby schabik był do kanapek, to osuszony i ostudzony chowamy do lodówki na minimum 6 godzin i potem jak już ładnie stężeje możemy ciąć na cienkie plastry do chleba.  Jest jeszcze inna propozycja tzn. część

chleba naszego
Domowy paprykarz szczeciński 169

się zjeść paprykarza z puszki. Na szczęście przygotowanie domowego jest bardzo proste. Można go zrobić na bazie smażonej ryby lub np. wędzonej makreli. Obie wersje to znakomita pasta na kanapki. Z podanych proporcji otrzymasz duży litrowy słoik paprykarzu. Długo jednak nie postoi, zobaczysz jak szybko zniknie! Składniki: 1 makrela wędzona około 300 g (zamiennie biała smażona lub pieczona ryba

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Lekkie jak chmurka chlebki jajeczne 238

Chlebki jajeczne to lekka i pyszna przekąska, którą można podać na wiele sposobów: jak kanapki z wędliną i warzywami; na słodko z dżemem, miodem i owocami, czy jako dodatek do sałatek i surówek. Jeden chlebek ma około 45 kcal. Składniki (na około 14 chlebków): 4 jajka 4 łyżki serka Philadelphia lub jego zamiennika (np. Twój Smak Piątnicy) pół łyżeczki proszku

e-PrzepisyKulinarne
Serek jogurtowy ziołowy 124

miskę kładziemy sitko, na sitku rozkładamy gazę. Jogurt mieszamy z przyprawami i wylewamy delikatnie na sitko. Zostawiamy aż płyn odcieknie. najlepiej zrobić to wieczorem a rano będziemy mogli zjeść kanapki z pysznym jogurtowym serkiem. Smacznego. Przepis na 4 porcje

słodkie i nie tylko historie kulinarne
"Pilnuj cukru" Siostra Maria 139

też przekąski, kolacje, koktajle i niskokaloryczne desery. Jeśli chodzi o przepisy są bardzo różnorodne. Na śniadanie możemy zjeść musli z kiwi i borówką amerykańską, owsiankę, tortille, jajecznicę z kurkami, kanapkę na ciepło z awokado, frittatę lub sałatkę. Obiady to zupy,faszerowana papryka, różne makarony, sałatka z cieciorki z czerwoną cebulą i suszonymi pomidorami, dla bardziej wymagających są chińskie pierożki, schab

kruche babeczki
Domowa wędlina drobiowa z żurawiną 189

folii i pieczenie Domowa wędlina drobiowa z żurawiną Drukuj przepis Składniki -600 g mięsa z kurczaka *(ja użyłam mięsa z ćwiartek) -3 łyżki serka twarogowego na kanapki (śmietankowego) -garść suszonej żurawiny -2 ząbki czosnku -sól, pieprz, gałka muszkatołowa -łyżeczka ziół prowansalskich (opcjonalnie) Przygotowanie --> Mięso mielimy przez maszynkę. Przekładamy do miski. Dodajemy suszoną żurawinę, przyprawy i serek twarogowy. Wszystko dokładnie

Marta Gotuje
Hit imprezy francuskie ślimaki z boczkiem i cebulą 172

jadłam podobne na imprezie i to zainspirowało mnie aby stworzyć nowe smaki :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 150 gr. surowego boczku 1 mała cebula 1 opakowanie serka do smarowania kanapek ze szczypiorkiem 150 g żółtego sera Wykonanie: Piekarnik ustawiamy na 200*C  Serkiem ze szczypiorkiem smarujemy całą powierzchnię rozłożonego ciasta francuskiego. Następnie układamy boczek pokrojony w kostkę oraz cebulę

W Moim Magicznym Domu
Duńskie pikle z czerwonej cebuli. I chwila na zadumanie... 160

wiem na pewno, że stare, dobre czasy to już tylko wspomnienia... Dzisiaj chciałabym Was poczęstować piklami. Cebulowymi. Duńczycy takie uwielbiają; można je kupić w każdym sklepie, są nieodłącznym składnikiem kanapek z ciemnego, żytniego chleba z rullepølse -  zwijaną szynką z dużą ilością czarnego pieprzu. Świetnie nadają się do sałatek i jako dodatek do obiadu. Tak przygotowana cebula, nadal wyrazista

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Puree z ziemniaków, selera i soczewicy z chrupiącymi chipsami z kiełbasy krakowskiej suchej w jakości QAFP 116

utratę wody, stąd surowca musi być więcej niż gotowego produktu). Brak glutaminianu, fosforanów i białka sojowego to kolejne atuty tej kiełbasy. Nie myślcie, że jedliśmy ją jedynie w formie kanapek – nie byłabym sobą, gdybym nie zaproponowała Wam oryginalnego dania. Zobaczcie, co pysznego z niej wyczarowałam. Puree z ziemniaków, selera i soczewicy z chrupiącymi chipsami z kiełbasy krakowskiej suchej Składniki

Dietolog
Quiche z kiełbasą krakowską suchą i grzybami 213

jedna z ulubionych wędlin w naszym domu, swój charakterystyczny smak zawdzięcza czarnemu pieprzowi i mieszance aromatycznych przypraw. Często dodaję ją do wykwintnych tart, obiadów, przystawek czy chociażby zwykłych kanapek. Jej smak cenią nawet najmłodsi domownicy, którzy bardzo często pomagają mi w przygotowaniach quiche (najczęściej podjadając kiełbasę ;)) Właśnie ze względu na nich sięgam po kiełbasy takie jak krakowska sucha, żywiecka

Słodkie okruszki
Cmentarne kanapeczki – prosty przepis na Halloween 148

środek wkładamy łyżeczkę serka i wtykamy kawałek paluszka jako łapki. Z przekrojonych na pół oliwek robimy oczy, które dekorujemy kropką keczupu. Podbna kropka będzie też buzią naszych potworkowych kanapek.   Lubisz moje wpisy? Bądź na bieżąco na Facebooku i Instagramie ! Artykuł Cmentarne kanapeczki – prosty przepis na Halloween pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane

Ugotowane pozamiatane
Amarantusowe babeczki z burakami 142

mieszamy łyżką. Nakładamy do silikonowych foremek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni - termoobieg i pieczemy około 20 minut - do suchego patyczka. Możemy podać jako dodatek do obiadu, jako kanapki - przekroić na pół,  pyszne z samym masłem

Szkrab Je Sam
Pietruszkowe pesto 113

oleju rydzowego  Przygotowanie :  Migdały mielimy w mlynku do kawy.  Pozostałe składniki blendujemy,  tak by zostały grudki.  Dodajemy migdały.  Możemy użyć jako pasty na kanapki lub podać z makaronem.  Najlepiej smakuje po kilku godzinach w lodówce

Szkrab Je Sam
Pesto z liści kalarepy 164

szklanki uprazonych pestek z dyni - 4 plastry cukinii - opcjonalnie sól morska i czarny pieprz Przygotowanie: Liście dobrze płuczemy, odcinamy łodygi. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Możemy użyć na kanapki, lub podać z makaronem. Gdy wyjdzie nam dużo możemy zamrozić

Szkrab Je Sam

Proponowane wyszukiwania