Pełnoziarnisty chlebek drożdżowy z cytryną i parmezanem

14
  • Pełnoziarnisty chlebek drożdżowy z cytryną i parmezanem
  • Pełnoziarnisty chlebek drożdżowy z cytryną i parmezanem

    Prosty chlebek, który można upiec z okazji zbliżających się świąt, ale będzie się sprawdzał także na co dzień. Przygotowuje się go szybko i poradzi sobie z nim każdy początkujący. Lubię go za wyczuwalną nutę cytryny, mimo, że nie jest wypiekiem na słodko. Dzięki dodatkowi masła i parmezanu jest wilgotny w środku i ja lubię go jeść bez dodatków, ale podany w formie tradycyjnych kanapek też zda egzamin :) 300 g mąki pszennej pełnoziarnistej 120 g mąki krupczatki 30 g świeżych drożdży 2 łyżki ciepłego mleka 2 ... Czytaj dalej na blogu Mienta blog


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Mienta blog

    Dodaj komentarz