cebulę. Jeszcze jedno. Pasztet musi być naprawdę dobrze doprawiony. Jeżeli jednak z jakiegoś powodu dodacie za mało soli lub pieprzu, to nic straconego. Pasztet można doprawić również bezpośrednio na kanapce lub przełożyć sobie zawsze niewielką ilość do miseczki i tam doprawić i wymieszać. Na powyższych zdjęciach pasztet na swojskim chlebie pszennym razowym z ziarnami, zaś na zdjęciu poniżej moje dzisiejsze
Passions hobbies lifeMoje ulubione danie w tej diecie.Najczęściej w niej mi doskwiera brak KIEŁBASY i wędzonych szynek.Smak tej kanapki przypomniał mi o ulubionym fastwoodzie czyli hot-dogu.Prawie taki sam smak tylko ,że było tego tak mało. :( Danie ma 320 kcal. 1 śr.wielkości kromka jasnego chleba 30 g. 1 cienka kiełbaska drobiowy na gorąco100 g. 1 łyżeczka musztardy 5 g. 0.5 papryki
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiPyszne, miękkie i soczyste mięsko na kanapkę. Bo tak najczęściej jemy. Po raz kolejny przekonuję się, że zakup szynkowaru to była bardzo dobra decyzja. Kolejna odsłona domowych wędlin, zapraszam serdecznie! 1 kg fileta z indyka 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka czosnku granulowanego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Filet umyć i dokładnie osuszyć. Przyprawy wymieszać ze sobą
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieteż smakuje. Musicie jej spróbować! Składniki: mieszanka sałat (np. radicchio, rzymska, lodowa, rukola, endywia) 2 dojrzałe czerwone grejpfruty 1 gruszka (chrupiąca) 150 g serka twarogowego (takiego na kanapki) - może być dobry, nie kwaskowy twaróg półtłusty o kremowej konsystencji garść pistacji bez łupinek 1 łyżeczka cukru trzcinowego 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki sambal oelek albo innej pasty z ostrej papryczki
Kulinarne Inspiracjebeton, smakował jak beton, a kosztował jak sztabka złota. Niby bez chleba można żyć, ale ja sobie nie wyobrażam mojego codziennego śniadanka o 5.30 rano, bez przyzwoitej kanapki. Zakasałam więc rękawy, nastawiłam zakwas, bo mój poprzedni, zaniedbany biedulek, dawno już umarł, i zaczęłam wypiekać swój własny 100% żytni chleb na zakwasie. Zakwas przygotowałam według tego przepisu , użyłam jednak do niego
Kuchenne zapiski Edytypieczonej papryki z pomidorami, znakomity na ciepło i zimno, pasuje do makaronu, pizzy, zapiekanek, kanapek i innych potraw. W sezonie przygotuj go ze świeżych pomidorów pozbawionych gniazd nasiennych i skóry, zimą i wiosną zdecydowanie lepsze będą pomidory z puszki. Do sosu dodaliśmy suszone oregano, możesz dodać także tymianek, suszone liście kozieradki, bazylię itp. Możesz przechowywać go przez klika
SzczyptaSmaQwykonywał zawsze mój Tato, była to jedna z nielicznych potraw, która wychodziła z kuchni spod ręki Taty (w kuchni królową była Mama). Robił też świetne zrazy wołowe i piętrowe kanapki z niczego. :) Bazowy przepis wzbogaciłam o nutkę chrzanu, świetnie "podkręca" smak całości. Dzięki temu pasta może stanowić np. jedną z pozycji na śniadaniu wielkanocnym. Możecie zrobić ją zatem
Garniec Magalieprzekąsek na imprezę ma kilka zalet. Po pierwsze nie musimy się martwić to, że wystygną i będą niedobre. Po drugie w dobie wykorzystywania ciągle tych samych pomysłów typu koreczki, kanapki czy bliny przyrządzona galareta wieprzowa będzie nie lada rarytasem (przepis na zimne nóżki: http://www.codogara.pl/3892/galareta-wieprzowa-zimne-nozki-mojego-dziadka/ ) Jeśli mówimy już o przystawkach rodem z PRL, to koniecznie musimy zwrócić uwagę
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaKiełki to trochę niedoceniany i może już zapomniany dodatek do twarożków, kanapek, zup czy sałatek. Kiełki nasion zawierają bardzo cenne dla organizmu minerały czy witaminy. Znajdziemy tutaj żelazo, potas, magnez, kwasy omega3, witaminy A, B, C, K oraz wiele innych. Zjedzenie niewielkiej porcji kiełków, da nam tyle samo witamin i minerałów jak zjedzenie całego warzywa. To właśnie całe bogactwo warzyw
Mieszam w GarnkuKarkówka pieczona w płatkach suszonego czosnku jest aromatyczna i bardzo smaczna. Idealnie się sprawdza na kanapki lub jako danie obiadowe. Składniki: 2 kilogramy karkówki Czosnek w płatkach Skworcu Marynata: 2 łyżeczki marynata staropolskiej Skworcu 0,5 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka soli 1/4 szklanki oleju Sposób przygotowania: Karkówkę myjemy, osuszamy, do miseczki wlewamy
Bajeczna Kuchniaciasto kinder country- uwielbiam te batoniki. Ciasto robi się błyskawicznie szybko i nie wymaga pieczenia. A do tego ten smak- coś pysznego. Na moim blogu znajdziecie już ciasta mleczna kanapka , kinder pingui oraz wafelki knoppersy . Składniki: 200 ml śmietanki 30 %, 100 g białej czekolady, 2 łyżki mleka, 1 szklanka pszenicy w miodzie (u mnie płatki śniadaniowe Kangus
Aga w kuchnichleby na sodzie szybko wysychają i kruszą się natomiast robi się go tak szybko że nie trzeba dużo czasu i pracy aby chleb powstał np. na śniadanie na kanapki z miodkiem. Zachęcam do pieczenia wszystkich sceptycznie nastawionych do wypieków z sodą, jest ona tutaj niewyczuwalna a dzięki niej chleb jest puszysty i miękki. Dodatek jabłek i rozmarynu nadaje bochenkowi wyrazistego
Moje Małe Czarowanieskładników do zrobienia ulubionego sernika, makowca albo innego ciasta. Po dokładnym przeszperaniu szafek okazało się, że u mnie akurat brak masła. To co zostało, przyda się do kanapek. Oleju mizerne resztki a na margarynie – której również nie było – nie piekę. I tak o to, po dokładnym oczyszczeniu szafek i połączeniu składników powstało fantastyczne ciasto owsiano-kokosowe. Do tego
Jacob Tastesweekendy staram się przygotowywać jakąś sałatkę do kanapek z wędliną. Ostatnio wymyśliłam taką oto kompozycję z warzyw, sera i jajek. Bardzo nam smakowała! Właśnie teraz jest okazja, by przepis wypróbować, do czego bardzo Was zachęcam... Składniki: 2 pory 5-6 jajek pęczek rzodkiewki 1 puszka kukurydzy 4-5 korniszonów 3 łyżki majonezu ok. 150 g żółtego sera 2 łyżki kwaśnej
Czerwień i błękitpiersi, może to zająć kolejną godzinę. Po upieczeniu skórka powinna być przypieczona i lekko chrupiąca. Podawać z ulubionymi dodatkami jako danie obiadowe lub, po pokrojeniu, jako dodatek do kanapek na ciepło. Tak upieczone mięso jest miękkie i soczyste. Nabiera pięknego aromatu od cebuli, jabłek i majeranku. W naszym domu najczęściej jako dodatek są buraczki. W formie sałatki
Codzienna kuchnia niecodzienna