kanapka - 6539 przepisów (strona:209/436)

Pieczony boczek w przyprawach 166

Wszędzie widać już zbliżające się święta, więc zanim skompletujecie listę dań, może i ja podrzucę Wam jakieś pomysły. Pieczony boczek, idealny do kanapek, jajeczka z chrzanem i na Wielkanocny stół :) Składniki: - 1 kg surowego boczku - 4 ząbki czosnku - 1 łyżka oleju - 1 łyżeczka soli - 1/2 łyżeczki majeranku - 1/2 łyżeczki mielonej papryki słodkiej - 1/2 łyżeczki mielonej papryki ostrej - szczypta soli

Zainspirowana w kuchni
Szynka pod pierzynką z musztardy z piekarnika 188

mnie soczewicy z tego samego przepisu. Nie była bym chyba sobą gdybym czegoś nie zmieniła i nie zrobiła po swojemu :) Polecam jako inne wydanie szyneczki z piekarnika. A jakie kanapki pyszne z taką szyneczką własnej produkcji :) Składniki 1,5 kg szynki wieprzowej 5 łyżek musztardy dijon 1-2 ząbki czosnku (u mnie 1 olbrzymi bo szynka w zalewie leżała

Piekielna Kuchnia Pati
Bułki pszenne, długie, a'la wrocławskie 107

wątpię. Takie długie bułki można kroić w kromki i robić z nich nieduże kanapeczki. Można też przekroić je wzdłuż, na pół, i wykorzystać do wielkich, dobrze nadzianych, kanapek. Można nawet wydrążyć i zrobić kolorowe przekąski . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Jajka faszerowane koperkiem i sardynkami 126

ugniatamy widelcem tworząc gładką masę.  2. Pod koniec dodajemy pokrojony koperek, mieszamy i nadziewamy połówki jajek, wierzch posypujemy zieleniną. Jeśli zostanie Wam pasty to polecam wykorzystać ją do kanapek, smakuje wybornie. Można doprawić solą i pieprzem, chociaż ja nigdy tego nie robię, bo smaki same w sobie są wystarczająco intensywne

Apetyczna babeczka
Szynka wędzona parzona,bardzo prosta w wykonaniu 155

tylko leciutko „pyrkać” Gotować szynkę 1 godzinę na każdy kilogram mięsa. Następnie wyjąć z wody, zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki. Idealna na chleb do kanapek lub na zimno z sosem tatarskim, czosnkowym itp. Szynka super

Kuchnia Pokoleń
Sylwestrowe szaleństwo, czyli krakersy z dyni, z kozim serkiem i karmelizowaną cebulą 157

pożałujecie. :) *Dodatkowo krakersy świetnie sprawdzą się jako pożywne drugie śniadanie. Spokojnie możecie zabierać je do szkoły lub do pracy i tam je konsumować jako alternatywę dla wafli ryżowych lub kanapek. Składniki: Na krakersy: 350g płatków owsianych 1 szklanka łuskanych pestek słonecznika 1 szklanka siemienia lnianego 1 szklanka łuskanych pestek dyni  1/2 szklanki nasion chia 1/2 szklanki orzechów włoskich

Smiling Shrimp
Pasta szpinakowo-jajeczna 113

kilka minut, często mieszaj. Do sera dodaj jajka. Rozgnieć je widelcem. Dodaj gorący szpinak. Przypraw wg uznania i wszystko dokładnie przemieszaj widelcem. Pasta świetnie pasuje do naleśników i na kanapki. Smacznego! var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['A60A-9E99-9231-BE28-1a1yNY', 'anioszek.blogspot.com', 'carousel', 1, 1]); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type = 'text/javascript'; __nc.async

Anioszek w kuchni
Chlebek naan bez drożdży 180

dowolnej wersji: na słono i na słodko. Można podać z orientalnym sosem lub jak ja dzisiaj - w asyście treściwej zupy gulaszowej. Można też posmarować ulubionym dżemem i zjeść jak kanapkę. Polecam serdecznie! Składniki na ok 11 chlebków: 4 szklanki* mąki pszennej 1 jajko 1 szklanka mleka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 1 kopiasta łyżeczka soli

Anioszek w kuchni
Konkurs "Dla Peggi do pracy" 161

przeważnie jem kanapeczkę z jakąś wędliną i serek waniliowy lub wiejski. Po kilku miesiącach ten zestaw zaczyna mi jednak wychodzić bokiem. I tu zadanie dla Was :-) Wykonajcie danie (sałatkę, kanapki, cokolwiek), które da się zamknąć w pojemniczku, zanieść do pracy i zjeść bez podgrzewania. Jedzonko takie powinno ładnie wyglądać, nie opływać nadmiarem sosów, być smaczne :-)  Osoba, której danie najbardziej

peggiwkuchni
Pasztet z fasoli 238

Pasztet z fasoli jest świetnym i zdrowym zamiennikiem tradycyjnej wędliny lub pasztetu. Uwielbiam kanapki z nim. Co ciekawe w konsystencji i także w smaku jest podobny do tego mięsnego. W mojej rodzinie w mięsnych pasztetach specjalizują się mama i babcia – to im zostawiam tradycyjny pasztet, a sama eksperymentuję. Po części dlatego, że nie posiadam maszynki do mielenia mięsa. Fasolowy

Poezja smaku
Delikatnie chrzanowa pasta kanapkowa z jajkiem i rzodkiewką 355

Uwielbiam przygotowywać najróżniejsze pasty kanapkowe. Urozmaicają znakomicie kolację lub śniadania. Dziś zapraszam Was na delikatnie chrzanową pastę kanapkową z jajkiem i rzodkiewką. Doskonale sprawdzi się na codziennych kanapkach (u mnie na chrupkim pieczywie), jak i w czasie zbliżających się świąt. Jajek będziecie mieli wówczas pod dostatkiem, dlatego warto to wykorzystać i zrobić ciekawą pastę. Spróbujcie. Składniki: 4 jajka

Słodkie okruszki
Pasta z sera żółtego z jajkiem i cebulką. Pasta serowa. 223

Szybka, prosta w wykonaniu pasta z sera żółtego. Doskonała na kanapki jako  smarowidło, do krakersów jako przekąska, a w wersji wielkanocnej jako farsz do jajek czy wędliny.  Polecam :) Składniki - 15 dkg sera żółtego ( najlepiej twardego, pikantnego w smaku ) - 1 jajko - 2 łyżki majonezu ( u mnie majonez kremowy Folwark ) - 1 łyżeczka musztardy - 3 łyżki posiekanej zielonej cebulki - sól, pieprz

Kuchnia z widokiem na ogród
Chleb pszenno-żytni z kminkiem na drożdżach 169

rasowy chleb z dobrej piekarni. Uwielbiamy go tylko z masłem albo masłem i miodem czy serem żółtym. Jest pyszny również przez kolejne dni i nie kruszy się. Przygotowanie pysznej kanapki z nim nie wymaga żadnych specjalnych umiejętności. Jeśli nie lubicie kminku, po prostu go pomińcie. Dodatek razowej mąki pszennej delikatnie łamie biały kolor miąższu. Wierzch możecie posypać dowolnymi nasionami

Mieszam w Garnku
Pasztet warzywny z kaszą manną 193

końcu się odważyłam i go upiekłam. Teraz zastanawiam się czemu tak długo się wahałam bo wyszedł rewelacyjny. Konsystencja jak dla mnie idealna lekko kremowa ale zwarta. Doskonały do kanapki jak i do jedzenia bez chleba z racji dodatku kaszy manny jest syty sam w sobie. Muszę przyznać, że popełniłam jeden błąd przy pieczeniu a mianowicie zrobiłam go za mało!!! Następnym

W kuchennej krainie

Proponowane wyszukiwania