kanapka - 6539 przepisów (strona:201/436)

Gofry z cukrem pudrem 115

przepisu na gofry można przygotować ich wersję wytrawną. Dlaczego nie! Wystarczy dodać posiekane zioła i wymieszać z ciastem, a później przełożyć ulubionymi dodatkami i oto mamy pyszne gofry - kanapki! Gofry z cukrem pudrem Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 jajka 2 szklanki mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek oleju 2 szczypty soli cukier puder do posypania Przygotowanie

Moja smaczna kuchnia
5 razy fit śniadania 139

Śniadań więc nie pomijamy i komponujemy je tak, by posiłek był dobrze zbilansowany. !!! Śniadanie warto zjeść zaraz po przebudzeniu, ponieważ podkręca metabolizm !!! Na śniadanie opcji mamy wiele: od zdrowych kanapek poprzez owsianki, jogurty z musli po naleśniki, koktajle, czy puddingi. Nie zapominamy o zwykłej jajecznicy, która doskonale spełni swoją śniadaniową rolę, w towarzystwie pieczywa ciemnego jest idealna. Poniżej w skrócie

Tetiisheri
Jarmuż – właściwości zdrowotne 207

Jarmuż jest to roślina z rodziny kapusty warzywnej. Znana była już w starożytności i była wykorzystywana jako roślina ozdobna, jak i jadalna. Niestety w Polsce, mało

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Świąteczny schab pieczony 164

oleju. Ściśle sznurujemy i wkładamy do piekarnika na 1,5 godziny. Po tym czasie studzimy oraz wkładamy do lodówki. Schab nadaje się zarówno jako danie obiadowe jak i do kanapek z musztardą

Kocham Czekoladę
"Biało-czerwono na talerzu" - podsumowanie akcji 172

biało-czerwonych przepisów. Bardzo dziękuję za zgłoszenia do udziału w akcji. Szczególne podziękowania kieruję do autorów poniższych przepisów : Niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swe kanapki mają - pajda z rzodkiewką autor: djdomin; blog: Kaflowa Kuchnia Konstytucyjny mus truskawkowo-rabarbarowy z bitą śmietaną i miętą. autorka: Fiolka; blog: Student w kuchni! Kryć się! Patriotyczny twarożek kanapkowy autorka

Weekendy w domu i ogrodzie
Pasta jajeczna z awokado i szczypiorkiem 84

Pasty jajeczne są jednym z moich ulubionych dodatków do kanapek. Kawałki świeżej bagietki podane z taką pastą przygotowuję często, gdy przychodzą goście - znikają błyskawicznie. W tej paście wykorzystałam moje ulubione połączenie czyli ugotowane jajka i awokado. Ostrości dodaje cebulka i szczypiorek

Milion Smaków
SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z PESTO 147

Sałatka ziemniaczana z pesto, rukolą, orzeszkami nerkowca i suszonymi pomidorami to bardzo smaczna alternatywa dla nudnych kanapek. Świetnie sprawdzi się jako kolacja , przekąska w ciągu dnia lub dodatek do gł ó wnego dania obiadowego. Jeśli spakujemy ją w pudełeczko lub słoik ,doskonale sprawdzi się na weekendowej wycieczce. Polecam bardzo mocno:) Wszystkie składniki podaję " na oko" bo w przypadku tej sałatki

WYSPA SZCZĘSLIWA
Pasta serowa z porem 157

Warto od czasu do czasu urozmaicić nasze śniadaniowe menu i zamiast kanapki z wędliną przygotować pastę. Doskonała w smaku, dość ostra, dzięki dodatkowi sera pleśniowego do chlebka czy bułeczki.  Przyrządzam ją zazwyczaj na niedzielne śniadanie, jest jedną z moich ulubionych past. Składniki: 25 dag naturalnego twarożku- ja miałam President ½ pora 15 dag pleśniowego serka 1 łyżka orzeszków ziemnych niesolonych

Wanilia i Kardamon
TWAROŻEK ZE SZCZYPIORKIEM 95

Uwielbiam biały twarożek. Moje wspomnienia sięgają do czasów, kiedy beztrosko spędzałam wakacje u babci na wsi. Kanapki z świeżym domowym chlebem na to biały serek, a do tego pyszne ciepłe kakao. Coś pięknego. Składniki 250 g półtłustego twarożku  szczypiorek  pół cebuli 4 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Przygotowanie Ser rozdrobnij widelcem na małe kawałki. Dodaj posiekaną w kostkę

Kukuleczki
Sycąca potrawka z tofu i słodkich ziemniaków 114

stosunkowo rzadko jadamy pieczywo – w świecie roślinnym istnieje tyle wspaniałych, zdrowych, pełnowartościowych wariantów śniadaniowych, tak więc nie ma potrzeby, aby codziennie myśleć, co by tu dzisiaj podać do kanapek. Poniższe danie w gruncie rzeczy to kolejna odmiana tofucznicy, do której przeważnie podajemy pieczywo, jednak w tym wypadku porządną dawkę węglowodanów stanowią koralowe plastry batatów podpieczone wcześniej w piekarniku. Powiew ognistej

Roślinna - blog wegański
Pikle z ogórków małosolnych. Ekspresowe pikle. 184

posiłek pełen aromatu. Wypróbuj mój przepis, a jeśli je za pasteryzujesz to wzbogacisz swoją spiżarnię o nowy produkt! Ogórkowe pikle świetnie sprawdzają się jako dodatek do mięsa, do kanapek , do sałatek i wielu innych potraw . Ekspresowe pikle z ogórków z pewnością przypadną Wam do gustu również jako samoistna przekąska. Do czystych i suchych 2 słoików wkładamy pokrojone w grube plastry

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Czekoladą malowane. I chlebek na proszku 130

komu się w takie upały chce jeść słodkie... Zamiast tego lepiej sobie wieczorem upiec chlebek; będzie idealny na śniadanie. Zwłaszcza drugie, bo dzięki smakowitym dodatkom, nie trzeba nawet robić kanapek. Pomysł podpatrzyłam u Angie , ale zmieniłam dodatki i przygotowałam swoją wersję. Wyszedł żółciutki i mięciutki, a ciągnące się kawałki mozzarelli sprawiły, że zakochałam się w nim bez pamięci. Do tego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Domowa nutella 145

wspólna  rzecz, która łączy oryginał z moją awotellą to kolor. Dzięki temu smarowidło może być śmiało jedzone przez dzieci, nawet tych najmłodszych. Jest to idealny dodatek do kanapek czy naleśników. Awokado to cenne źródło jednonienasyconych kwasów tłuszczowych. Chyba najlepsze jest to, że możesz dziecku bez wyrzutów sumienia powiedzieć, że może awotellę jeść na śniadanie, ile chce. domowa nutella Porównanie

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Karkówka inaczej 207

Karkówkę zazwyczaj grillujemy bądź zapiekamy jako wędlina do kanapek. Dzisiaj mam dla Was propozycję obiadową. Karkówka w tym wydaniu jest ciekawa w smaku, soczysta z domieszką ciągnącej się serowej kołderki :) Składniki: - 1 kg karkówki - 2 małe cebule - 300 g sera żółtego - majonez - czosnek granulowany - wegeta Przygotowanie: Plastry karkówki rozbijamy i układamy na brytfance wyłożonej folią aluminiową i podlewamy niewielką ilością

Zainspirowana w kuchni
Rzodkiewki na maśle, na ciepło 134

Najczęściej jemy je na surowo – pochrupując same, na kanapce, w sałatce, drobno pokrojone w twarogu. Tymczasem po obróbce cieplnej zaskakują nowym smakiem – delikatnieją, stają się mniej ostre, mniej dosłowne i jednoznaczne. Rzodkiewki na ciepło są inne, ale pozostają rzodkiewkami – spróbujcie ich koniecznie, na przykład w takim wydaniu, z grzanką i jajkiem – na śniadanie lub lunch. Jajka robiłam dokładnie tak samo

Karo in the Kitchen