Czasem z rana, po wstaniu z łóżka, mimo że jestem bardzo głodna, to sama nie wiem co bym zjadła, na co mam ochotę...Nie mam chęci na kanapki, na tosty, nawet na jajecznicę...Robię sobie wtedy pożywna sałatkę z wędliną- zaspokoi głód i wniesie trochę świeżości do śniadań . Świetnie sprawdzi się jako sałatka na przyjęciu, jest lekka i bardzo
Z Majeczką w kuchniBardzo rzadko robię kanapki, więc kiedy już postanowię je przygotować, staram się, aby były jak najbardziej urozmaicone. Od dłuższego czasu jestem rozsmakowana w batatach, dlatego stwierdziłam, że na pieczywie też mi na pewno przypadną do gustu. Nie myliłam się :) Czytaj więcej
Kasia SarnaPrzygotowywanie sobie posiłków do pracy jest dla mnie nieco problematyczne. Przede wszystkim ne chcę zabierać kanapek, bo są one dla mnie mało atrakcyjne. Nie przepadam też za jedzeniem "wczorajszym", więc przygotowywanie większej ilości kotletów czy placuszków, po to żeby móc je zabrać kolejnego dnia, odpada, a rano na takie gotowanie nie mam czasu Przeglądając Internet, nie znalazłam wielu
Kasia Sarnaczasu (czasem więcej) na wymyślenie i przygotowanie normalnego, wartościowego śniadania. Teraz szyki się pokrzyżowały :) i każdego dnia rano budzi mnie głodne dziecko, które chce JUŻ coś zjeść :) kanapki, owsianki, płatki kukurydziane czy twarożki się nudzą i sama nie chciałabym ich jeść codziennie. Dlatego zadanie konkursowe polegać będzie na podaniu przepisu na szybkie (przygotowanie w max 30 minut uwzględniając
Kolorowy Przepisownikdziecka wprost przepadam za musztardami i nie wyobrażam sobie bez nich kuchni. Szczerze Wam polecam produkt firmy Develey. Musztarda ma delikatną, kremową konsystencję. Doskonale rozprowadza się ją na kanapkach. Ma nieznacznie pikantny smak, dzięki czemu nadaje się do różnych potraw np. marynaty do mięs. Firma Develey zadbała nie tylko o smak, ale też i estetyczne opakowanie swoich produktów. Musztardy Premium
Słodkie okruszkiwtedy pewność, że nasz organizm będzie naładowany energią i przygotowany do wzmożonego wysiłku. Chwilę przed treningiem możemy wypić szklankę soku pomarańczowego, zjeść banana albo niewielką kanapkę z masłem orzechowym lub awokado. Posiłek spożywany długo przed ćwiczeniami musi być bardziej kaloryczny niż przekąska 30 minut przed treningiem. Odstępstwo czasu uzależnione jest również
MenmagazineSzwecji śniadania są podobne do tych polskich. Zwykle na talerzu znajdują się kanapki z szynką czy żółtym serem, jajka oraz ryby. Popularne są także naleśniki podawane na słodko z bitą śmietaną. Szwedzkie pannkakor, bo tak się nazywają, są bardzo cienkie, delikatne, chrupiące na brzegach. Ciasto jest dosyć rzadkie. Początkowo obawiałam się tej konsystencji. Zupełnie niepotrzebnie! Dla mnie są idealne
zadanie-gotowanieodmienił moje zdanie o chlebie żytnim. Jest naprawdę prosty w wykonaniu. Jedyne czego wymaga, to czasu do wyrośnięcia. Mięciutki i wilgotny w środku, bardzo długo pozostaje świeży. Doskonały do kanapek. Chleb regularnie piekę od jakiś 4 lat. Ten czas pozwolił nam docenić naprawdę dobre chleby. Te pieczone naturalnie chleby, może nie zawsze są tak piękne jak te sklepowe
Mieszam w Garnkusmaku. Idealnie pasują do filiżanki gorzkiej, mocnej kawy. Myślę, że z powodzeniem odnalazłabym się we włoskiej, śniadaniowej rzeczywistości. Uwielbiam kawę i niestety jestem łasuchem ;) Jeżeli wolicie rozpocząć dzień kanapką czy jajecznicą to spróbujcie tych ciasteczek w porze deseru, bo warto :) Składniki: 250 g ricotty 120 g cukru 300 g mąki pszennej 1 duże jajko 50 g miękkiego masła szczypta soli
zadanie-gotowaniećwiartki, a następnie w plasterki. Rukolę myjemy, dokładnie osuszamy i drobno siekamy. Serek przekładamy do miseczki, dodajemy wszystkie pokrojone warzywa, doprawiamy pieprzem ziołowym i mieszamy. Solimy już na kanapkach, ponieważ wcześniej serek może zrobić się wodnisty. Lekki serek z rukolą i rzodkiewką podajemy na śniadanie z ulubionym pieczywem lub waflami ryżowymi. Warto wiedzieć, że rukola jest wartościową sałatą. Zawiera kwas
My Chcemy JeśćSałatkę szwedzką bardzo lubię jako dodatek do obiadu, hot-dogów oraz na kanapki. Dlatego też nie może jej zabraknąć w zimowych zapasach. W tym roku wypróbowałam z przepisu Kasi, ale na to jak smakuje niestety muszę trochę poczekać bo sałatka musi się "przegryźć". Składniki: 5 kg ogórków 5 litrów wody 0,5 szkl soli morskiej Zalewa: 2,5 l wody
Ala piecze i gotujebardzo cienkie plastry) jak również nie rozwala się podczas krojenia, a przy tym ma miękką strukturę rozpływającą się w ustach. Taka terrina może być smacznym urozmaiceniem śniadaniowych kanapek czy ciekawą, imprezową przekąską. Bardzo zachęcam do przygotowania, a nawet do eksperymentowania z innym smakiem serka- Apetina ma naprawdę ciekawy wachlarz smaków :) * serek kremowy Naturalny Apetina- 500 g (4 opakowania
Kraina Miodem PłynącaOgórki, które naprawdę dają czadu :) Idealne na zakąskę do wódeczki lub kanapek. M bardzo przepada za takimi ogórkami i zawsze musi się znaleźć w spiżarni choć kilka słoików. Stopień ostrości można indywidualnie dostosować - moja wersja jest dla tych lubiących nieco ostrzejsze smaki :) W zeszłym roku to właśnie te ogórki zniknęły ze spiżarni w pierwszej kolejności :) Składniki (na 6 słoików
My simple kitchenKonfitury przygotowane w ten sposób będą służyć całą zimę. Są idealne, jako składnik ciasta, do bułeczek drożdżowych, do ciastek kruchych, do tart, tortów, do naleśników, gofrów czy też na kanapki. A poza tym mają obłędny kolor i smak! ;-))) Smacznego
SMYKWKUCHNIswoich składnikach podsiada tylko mleko i żywe kultury bakterii. Inne dodatki są nam zbędne. Gotowy serek możemy wykorzystać do smarowania kanapek, do pieczonych warzyw lub do zamarynowania w oliwie z przyprawami. Przepisy na jego wykorzystanie pojawią się wkrótce na blogu. Labneh, jogurtowy serek Czas przygotowania
Kulinarne przygody Gatity