Dziś zjedliśmy pyszne i zdrowe śniadanie. Kanapki ze świeżo upieczonego chlebka z pastą z awokado. Awokado zawiera dużo witamin i innych ważnych składników odżywczych. Dzięki temu pasta jest bardzo zdrowa i pożywna. Przepis znaleziony kiedyś w internecie. Składniki: 1 miękkie awokado 5 łyżek serka śmietankowego 2 łyżeczki soku z cytryny kilka listków świeżej bazylii sól pieprz Awokado umyć
kuchnia doskiKanapki z pastą roślinną to świetna opcja na pożywne i smaczne śniadanie. Zamiast kupować gotowe pasty, warto spróbować zrobić ja samemu w domu. Jest to proste, tanie i na dodatek możemy otrzymać smarowidło w dowolnym smaku. Dziś mam dla Was pastę bardzo pieczarkową z dodatkiem natki pietruszki. Jest zdrowa, dietetyczna, bezglutenowa i co najważniejsze bardzo smaczna :) Natka jest znana
wegujemyUwielbiam sos miodowo-musztardowy. Służy mi głównie do sałatek, ale też dobrze sprawdza się do mięs, czy nawet do kanapek. Ta wersja ma doskonałą aksamitną konsystencję dzięki połączeniu oliwy, majonezu, miodu i musztardy. Kompozycji smaku dopełnia sok z cytryny
Milion Smakówkupić i niełatwo ją przygotować tak żeby była smaczna. Kiedy trafiłam na cielęcą karkówkę wiedziałam, że mam ładny kawałek mięsa do upieczenia i powstanie z niego pyszne mięso na kanapki, tak samo dobre albo i lepsze niż pieczony schab wieprzowy . Cielęcina jest wymagającym mięsem. Jest chuda i łatwo ją przesuszyć. Dlatego też dobrze piec ją w rękawie foliowym i niższej
Smaczna PyzaIdealne wiosenne kanapki - chrupiące, opieczone w tosterze pieczywo, kremowa prosta pasta z awokado, nieco mozzarelli i rzodkiewka. Takie śniadanie przygotujecie w kilka chwil a umili nie jeden poranek
Milion Smakówchłodnego do picia i podgryzać bób. Ale czasem nie ma pogody na takie siedzenie. A jest bób. Madzia więc wpadła na pomysł przerobienia nadmiaru bobu na pyszną pastę do kanapek. I wymyśliła, że idealnie będzie podawać ją z domowymi chlebkami pita. Jak pomyślała tak zrobiła i okazało się, że miała rację. Pasta smakowała wybornie, a połączona z chlebkami pita była
Marder&Marder Manufacturerzodkiewki. Aby wzbogacić smak sałatki i dla witamin, dodałam posiekaną natkę z pietruszki, którą potrafię zajadać się bez końca, tak już mam po ukochanej babci Małgosi. Pamiętam jak jadła kanapki z pomidorek i listkami natki z pietruszki, dzisiaj ja robię podobnie! Sałatka z kaszą pęczak, zielonym ogórkiem i rzodkiewką Składniki: 1 szklanka ugotowanej kaszy pęczak 1/2 świeżego zielonego ogórka
Moja smaczna kuchniaUwielbiam śniadania. Zwłaszcza, gdy mam troszkę więcej czasu na ich przygotowanie. Wówczas zamiast szybkiej wersji kanapki robię moją ulubioną owsiankę. Dziś chciałabym podzielić się z Wami przepisem (pomysłem) na budyniowa owsianka z ananasem, żurawiną i chrupiącym musli. Do takiej kremowej owsianki idealnie pasują również inne owoce, np. świeże truskawki. Spróbujcie. Składniki: (na 1 porcję) 3 czubate łyżki płatków owsianych pełnoziarnistych
Słodkie okruszkiaromatyczna – zioła i skórka z cytryny w połączeniu z dobrą oliwą działają cuda. Przy pieczeniu można zwariować, czując te aromaty wydobywające się z piekarnika… Do zjedzenia w formie kanapki – pokrojona na trójkąty i przecięta na pół, będzie świetna z kozim serem, figami. Z szynką serrano, sosem balsamicznym i sałatą. Świetna baza do bruschetty. Nada się też na grzanki
Karo in the Kitchentemu mięso szybciej się schłodzi. Schłodzone mięso chowamy razem z szynkowarem do lodówki na noc. Na drugi dzień nasz własnoręczny wyrób jest gotowy – możemy go wyciągnąć i kroić na kanapki. Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest pyszny. Domowe mięsko zawsze jest lepsze od tego ze sklepu. Zwłaszcza że możemy je dowolnie doprawić pod swój smak. Po drugie: jest
Proste-przepisy.plsercu, czy raczej podniebieniu, mianowicie w formie drożdżowych bułek, które uwaga: na trzeci dzień są równie miękkie i puszyste co w dniu pieczenia. Smakują same jak i w postaci kanapki z pomidorkiem. Składniki na 8 sztuk: 450 g mąki pszennej 50 g otrębów 300 ml mleka sojowego niesłodzonego łyżeczka soli opakowanie 7-8 g suchych drożdży
greenscarfchyba najważniejsza kwestia, czyli jak polecam to jeść lub z czym. Osobiście zaserwowałem pastę na naleśnikach z ciecierzycy oraz z delikatnymi w smaku warzywami. Świetnie też sprawdzi się na kanapkach, cieście francuskim czy nawet jako sos do pizzy. Pasta z pieczonej papryki naprawdę wymiata! Pieczona papryka, suszone pomidory jak i papryczki czereśniowe zostały mi dostarczone z firmy Rolnik, linia produktów
Blendmanjest , a drugi na bazie jogurtu. Przepis jest bardziej smaczniejszy niz ten z jogurtem ,ale niestety dieta to dieta:(.Sos możemy podawać do dan z grilla i sałatek oraz kanapek w stylu Macdonalds. Przepis według mojego pomysłu : 2 łyżki majonezu ( laight- jogurt naturalny ) 1/4 szkl.sosu worcestershire 1/4 szkl.octu 2 łyżki keczupu ********************************** Wszystko ze sobą wymieszać bardzo dokładnie.Przełożyc do miseczki
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSmak, który zamknięty jest w szklanym słoiczku jest niemalże domowy, wyrazisty, lekko kwaskowy z wyczuwalnymi kawałkami warzyw, a jego konsystencja jest puszysta. Sos polecany jest do kanapek, wędlin, warzyw, jajek i sałatek. Z pewnością niejednokrotnie sięgnę po owy słoiczek
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiJest sobota, jest weekend to co rozpalamy dzisiaj grilla? Jeśli tak to proponuje zrobić na grillu pyszna ośmiornice i podać ją na mini kanapkach. Lekko, smacznie i wakacyjnie. Nie trzeba jechać do Chorwacji czy Grecji by zaznać odrobinę śródziemnomorskiej kuchni. Co wy na to? Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik