kupieniem przez mamę thermomix-a. To właśnie wtedy po raz pierwszy jadłem taką zupę i bardzo mi zasmakowała, i w ogóle sama koncepcja używania świeżego ogórka poza sałatkami i kanapkami stała się bardzo ciekawa. Od tamtego czasu minęło 8 lat, dlatego też nawet nie próbuję odtworzyć jej ze smaku. Nie ma to znaczenia. Pozostaje główny składnik, czyli świeży ogórek. Coraz
Blendmanśrednie pomidory - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 5 dag migdałów, u mnie w płatkach ale mogą być również w całości - szczypta chili - liść laurowy - oliwa - 2 kanapki chleba tostowego, opieczonego z obu stron na brązowo - sól - pieprz - 1 łyżeczka octu - sól - pieprz Migdały i przyprawy znajdziecie na stronie www.Skworcu.com.pl . 1. Mięso myjemy, osuszamy i przyprawiamy solą i pieprzem
Apetyczna babeczkarozgrzanym olejem. Na wierzchu poukładać niewielkie kawałki łososia. Smażyć na średnim ogniu z obu stron. Podawać z ulubioną zieleniną, pomidorkami i szczypiorkiem. Z podobnym omletem zrobiłam również pyszną kanapkę z dodatkiem majonezowego sosu worcester
Codzienna kuchnia niecodziennaPyszna mieloneczka z szynkowara na kanapki. Jest bardzo prosta w wykonaniu dzięki czemu możemy szybciej cieszyć się domową wędlinką. Składniki 500 gr mięsa mielonego z szynki 500 gr mielonej łopatki 1 łyżeczka żelatyny 2 łyżeczki majeranku 1/2-3/4 łyżeczki pieprzu 100 ml wody 2 płaskie łyżeczki zwykłej soli lub 1 i 1/3 zwykłej soli + 2/3 soli czosnkowej ew. 2 ząbki czosnku
Gotowanie...to proste !typu fast-food, jednak wcale nie musi nim być. Panująca moda na zdrowe odżywianie powoduje, że coraz częściej klasyczne mięsne burgery zastępujemy zdrowszą, wegetariańską lub wegańską wersją. Przygotowanie takiej kanapki to nic trudnego. Wegetariańskie burgery są równie sycące jak mięsne, a ich smak zaskoczy zatwardziałych mięsożerców, bo są pyszne! Spróbujcie sami i dajcie znać co o nich myślicie. Składniki
Smakowity Blog Kulinarnyzamiast mięciutkiej, delikatnej skórki otrzymamy twardą, grubą, chrupiącą, nijak nie pasującą do obrazu mięciutkiego hot doga. Gdy zostanie Wam kilka bułek bez problemu możecie je zamrozić lub przeznaczyć na kanapki, taka bułka nawet następnego dnia zachowuje świeżość, miękkość i wyborny smak. Przyda się również podczas grillowania, np. do serwowania szaszłyków (szaszłyka wkładamy w bułkę, wyjmujemy patyk i gotowe) Polecam :) Składniki
Rozpustne gotowanieniskokaloryczne. Wracając do mojej golonki... Mięso po upieczeniu jest delikatne, miękkie, soczyste i łatwo odchodzi od kości. Idealnie nadaje się na smaczny obiad oraz doskonale sprawdzi się na kanapkę do chleba. Polecam. 2-3 golonki z indyka (u mnie z kością) Marynata: 2-3 łyżki oleju 1 łyżka koncentratu pietruszki 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka soli pieprz
Di gotujeZnudziły Cię tosty, jako sadzone bądź kanapki z szynką?? Bo mnie tak. I tak oto powstała tostowa tortilla z jajkiem sadzonym. Już wam piszę co i jak. Jedna jest z szynkąa druga z serem. to już do Ciebie należy wybór :) Tostowa tortilla z jajkiem sadzonym i szynką SKŁADNIKI: 61 g sera morskiego (może być inny) 88 g jajko sadzone
Misz-masz by Domigazę i obciążyć aby odcisnęły się resztki płynu. Po ok. godzinie włożyć tofu do zimnej wody (dzięki temu można uzyskać jeszcze twardszą konsystencje). Takie tofu jest idealne na kanapki lub do tofucznicy. Tofu można przechowywać w lodówce do tygodnia (najlepiej w odrobienie wody z solą lub zawinięte w folie spożywczą). Pozostały płyn nie nadaje się spożycia, słyszałam, że można wykorzystać
wegujemyPokruszyć arkusze nori i dodać do marynaty. Przełożyć marchewkę do miski/pojemnika i marynować ok 24 h Można używać do sushi, sałatek lub położyć na kanapkę :) Niedługo pojawi się kilka przepisów z wykorzystaniem wegańskiego wędzonego łososia
wegujemykonsystencji "lepkiej papki"). Pasztet przełożyć do keksówki i piec w nagrzanym do 200 st C piekarniku ok 1 h. Pasztet latwo się kroi i rozsmarowuje na kanapce :) Smacznego
wegujemykroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy razem z majonezem. Przekładamy do lodówki, aby smaki "przegryzł się". Do takiej sałatki można podać ulubione paluszki grissini lub tostowe pieczywo i przygotować kanapki włoskie tramezzini. Zamiast majonezu można użyć jogurtu naturalnego lub w proporcji 1:1 wymieszać z majonezem. Świetnie sprawdzi się, dla zaostrzenia smaku, posiekana cebula
Moja smaczna kuchniaśniadanie najczęściej jem kanapki. Często przygotowuje więc różnego rodzaju pasty do nich. Pasta z makreli, to jedna z moich ulubionych. Dzisiaj wzbogacona chrzanową nutą, stanowiła moje pyszne śniadanie. SKŁADNIKI: 1 mała wędzona makrela 2 ogórki korniszony 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka tartego chrzanu kilka kropel soku z cytryny 1 łyżka majonezu sól pieprz A jak to zrobić: Makrelę
Kuchnia w opałachstosowana do przyrządzania potraw rybnych. Słowo keczup pochodzi od słowa kôe-chiap w chińskim dialekcie Xiamen i znaczy dokładnie zaprawa do ryb. Dziś keczup używany jest bardzo często do kanapek, wędlin itp. U mnie dziś domowy z dodatkiem musztardy. Pycha! Składniki: 3 kg pomidorów 25 dag cebuli 0 ml octu 10 dag ostrej musztardy 8 dag cukru Przyprawy: gałka muszkatołowa
Tradycyjna Kuchniarazu wszystko razem. Dodaj oliwę i ponownie kilka sekund zblenduj. Dodaj pietruszkę i wszystko dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną możesz trzymac w lodówce kilka dni. Świetnie sprawdzi się na kanapkach, z makaronem albo na pizzy! Pizza: ciasto wg tego przepisu. Swoją pizzę posmarowałam około 1/3 tapenady z powyższego przepisu, udekorowałam połówkami pomidorków i starłam niewielką ilość wegańskiego sera typu cheddar
greenscarf