łopatki. Nie należy żałować tłuszczu, bo paradoksalnie im więcej tłuszczu użyjesz do smażenia, tym mniej tłuszczu wchłonie mięso gorące podawać z ulubionymi dodatkami, na zimno używać zamiast wędliny do kanapek
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!lekkie dania z duża ilością zieleniny są smaczne i proste do przygotowania a porcje nie są głodowe. Żadnego dnia nie czułam się głodna. Może najwyżej miałam chęć na normalną kanapkę z wędliną czy jakieś słodkości. I to chyba normalne, że ma się takie zachcianki. Ważne żeby im nie ulec i wytrzymać. W końcu taki detox to tylko tydzień a ludzie
Smaczna PyzaOstatnio dostałam fajne mini foremki od PapilArt , no i postanowiłam dzisiaj zrobić w nich coś prostego a zarazem pysznego, jajeczny klops na kanapki w sam raz a do tego przepyszny Majonezowy sos chrzanowy FolWark. Smakował wyśmienicie był lekki i puszysty. Zapraszam :) Składniki : 4 jajka 1 malutki pęczek szczypiorku 1 ugotowana duża marchewka może być z rosołu
Sama słodycz i szczypta chiliJestem taką osobą, która bez siadania nie wychodzi z domu. Lubię zamiast tradycyjnej kanapki, zjeść coś innego, a jeśli przygotowanie zajmuję mało czasu to jeszcze lepiej. Płatki owsiane, orzechy, rodzynki, banan, mnóstwo energii, która jest, stopniowo uwalnia podczas rozpoczynającego się dnia. SKŁADNIKI : płatki owsiane górskie (niecała szklanka) sok z 1 pomarańczy garść orzechów włoskich łyżkę rodzynek banan
Basia w kuchniprzechowywane w lodówce i w zamkniętych naczyniach. Szaszłyki - mięso do nich można pokroić i przyprawić nawet 2 dni wcześniej. Dzień wcześniej nabić na patyki wraz z innymi składnikami. Kanapki - kolorowe, malutkie, z wymyślnymi dekoracjami, należy przygotować tego samego dnia. One muszą być jak najświeższe. Do przechowywania przed podaniem idealnie sprawdzają się duże tace z pokrywkami (zamykanie na klipsy.) Rosół - najlepszy
Codzienna kuchnia niecodziennaUlubione w moim domu śródziemnomorskie klimaty:) Smaczna i aromatyczna pasta. Rewelacyjna do kanapek, zwłaszcza z dodatkiem różnych serów. Jako dodatek do krakersów, podanych z kieliszkiem wina jest po prostu świetna! Przepis zmodyfikowany ze starego numeru gazetki "Przyślij Przepis" składniki: 1/3 szkl suszonych pomidorów w oliwie 1/3 szkl czarnych oliwek bez pestek 100 g ziaren słonecznika 2 ząbki czosnku 2 łyżki
6niebolubię taką sałatkę na chleb, kanapki do pracy nie są wtedy suche i nudne. Tuńczyka z puszki wyjąć i odcedzić. Wrzucić do dużej miski, dodać odcedzoną kukurydzę. Jajka ugotować na twardo, oskrobać i pokroić w kostkę. Ostudzone jajka dodać do sałatki. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wrzucić do sałatki. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać
Kuchnia Pokoleńcytryną, żeby nie straciło koloru. Siekam czosnek i cebulkę, bardzo drobno, podobnie robię z chili. Wszystko mieszam, solę i pieprzę do smaku i gotowe! Ja najbardziej lubię guacamole na kanapce, choć bardziej popularne jest w wersji jako salsa do chipsów z tortilli czy warzyw jak marchewka i seler. Smacznego
Bazując na smakupraktyk dwa razy grubsza i ani trochę wyższa, niż zaczęłam. Pierwszy krok - śniadanie w domu, które nasyci mnie na tyle, że będę mogła smarować biszkopty kremem, i nie podjadać. Kanapki są na drugie śniadanie, owsianka...? Za długo. Granola jest dobrym rozwiązaniem (koniecznie domowa !), ale od czasu do czasu potrzeba zmiany. Z czeluści szafki wygrzebałam więc zapomniane nasionka szałwii hiszpańskiej (która
Pożeraczka, czyli raz adobrzeKarkówka pieczona w rękawie jest bardzo soczysta i mięciutka. Na gorąco można podać do obiadu, na zimno na kanapki. Lubie mięsa pieczone w ten właśnie sposób, bo mało pracy, a efekt.. zresztą sami spróbujcie, bo warto. W moich przepisach znajdziecie również kurczaka pieczonego w rękawie (przepis) , który także bardzo polecam. Karkówkę możecie zastąpić łopatką. Życzę Wam smacznego i zapraszam
O kuchni z uczuciemWytrawne tarty mogą stanowić prosty,ale sycący obiad, który można zabrać ze sobą do pracy, albo zjeść na przykład na kolację zamiast nudnych kanapek. Można je jeść na ciepło i na zimno. Ja robię je dość rzadko,więc postanowiłam to zmienić , bo pole do popisu, biorąc pod uwagę składniki, których możemy używać jest w tym temacie ogromne. Dzisiejszy
Bon appetit mon amieKiedyś myślałam ,że nigdy nie będę mogła obyć się bez smarowania kanapek masłem lub margaryną oraz cukru.Jak ja się zarzekałam ,że to nie możliwe ,nie wytrzymam , a jednak daję radę i nie brakuje mi tych rzeczy co kiedyś uważałam za konieczność.W prawdziwym życiu też tak bywa.Myślimy ,że bez pewnych rzeczy nie jesteśmy wstanie się obejść
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiBardzo ostatnio zasmakowała mi FETA z owocami i warzywami z chlebem żytnim.Bardzo często sobie robię kanapki z tym SEREM.Świetnie słodycz owoców i warzyw się ze sobą łączy i smakuje niebiańsko.Jedynie mankamentem jest ,że chce się po nim bardzo pić.Ale to dobrze bo musimy wypić 3 litry dziennie wody mineralnej. Danie ma 350 kcal. 0.5 szkl.muesli
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiProsty, tani i bardzo smaczny przepis na pieczeń z papryką. Idealna do obiadu lub na zimno do kanapek, polecam. Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 2 jajka 1 duża cebula 1 czerwona papryka 1 czerstwa bułka sól, pieprz Wykonanie: Mięso mielone przełożyć do miski. Cebulę oraz paprykę pokroić w kostkę. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebulę, paprykę, bułkę odciśniętą oraz
magiczna kuchnia Kasi