plasterki i przysmażyć na smalcu, następnie połączyć z wątróbka, grzybami i dusić przez 15 minut. Następnie zmielić, dodać żółtko, masło, przyprawy do smaku, starannie wymieszać. Podawać na zimno do kanapek
Tradycyjna Kuchnianadmiaru papryki powstał pomysł na pastę, umiarkowanie pikantną żeby każdy z domowników mógł ja dodać do pizzy i na kanapkę. Wspaniała rzecz, do wykorzystania w różnych kombinacjach kuchennych, ostał mi się ostatni słój i chyba będę musiała zrobić nowy zapas. Składniki: - 5 papryk, żółta-zielona-czerwona - 2 podłużne pikantne czerwone papryki, nie mylić z papryczkami chili - 3 ząbki czosnku
Apetyczna babeczkaPrzyciskając mięso widelcem czy łyżką można się domyślić czy mięso jest już miękkie. (Mój kawałek karkówki miał 1200g.) Można jeść na ciepło z powstałym sosikiem lub na zimno na kanapki
Pelusiowa Kuchniaszczypta soli 3 krople aromatu pomarańczowego Delecta 3 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta do dekoracji - Delecta Decorada kuleczki zbożowe w różowej posypce * domowy lub kupny krem do smarowania kanapek Przygotowanie: Do garnuszka z grubszym dnem przekładamy margarynę, dzieląc ją na mniejsze części, wsypujemy cukier, kakao i wlewamy 7 łyżek zalewy z ananasa. Całość stawiamy na małym ogniu, rozpuszczamy ciągle
Słodkie okruszkitemperaturze 180°C przez ok. 35-40 minut. Figa z Makiem - klimatyczne miejsce przy rzeszowskim rynku z mnóstwem książek i dobra kawą (w ofercie są również kanapki i sałatki). Cinnamon & carrot cake A delicious, not too sweet, Xmas cake (not only for this occasion). Preparation time: very quick. You can decorate it with your favourite garnish
Qlinarnie i Qlinarniewszystkiego, wykorzystać „resztki” z lodówki, puszki z rybkami, marynaty... . Ogranicza nas tylko nasza pomysłowość/wyobraźnia smakowa. Jako podstawę można wykorzystać krakersy, pieczywo tostowe, bagietkę, pumpernikiel..... Pamiętajmy, takie kanapki nie mogą być duże! Przedstawiam trzy propozycje. Chleb tostowy, jajka ugotowane na twardo, majonez, natka pietruszki, krakersy, serek śmietankowy, sardynki wędzone z puszki, cytryna, pomidorki koktajlowe, pieczywo chrupkie żytnie, serek śmietankowy
królestwo garówszeroka gamę zastosowań to jest po prostu smaczny i zdrowy. Lekko kwaskowa nuta zgra się nie tylko z daniami mięsnymi ale tak że z serami czy po prostu kanapką. Zapraszam... Skala smaku 10/10 mrożoną żurawinę nie jest tak łatwo dostać. Kupiłam ją w Piotrze i Pawle. Ja zrobiłam z podwójnej porcji, wyszły mi cztery słoiki 250g. które zapeklowałam. Normal
Kubki smakuzdrowy obiad jak i kolację. Idealnie sprawdzi się jako lżejsze danie po tych wszystkich świątecznych i kalorycznych pysznościach. ;) Szpinak najchętniej dodawałabym do wszystkiego, poważnie. Czy to naleśniki, zapiekanki, kanapki... zawsze bardzo dobrze mi smakuje. Jednak w towarzystwie kaszy, pomidorów i łososia to już totalne mistrzostwo! Musicie wypróbować! :) Składniki: na 2 porcje 100 g kaszy gryczanej 200 g mrożonego szpinaku puszka
Kuchnia Elliesiano się wypali i ostygnie, potem kruszymy resztki ze spalonego siana i smarujemy nim łososia, do uzyskania czarnej warstwy na górze łososia. Ja pisząc ten tekst właśnie jem kanapkę z serkiem kozim i tym łososiem.. oj, boska to kombinacja. Łosoś wędzony w palonym sianie
Kuchnia na wzgórzuCoraz częściej kupując wędliny w sklepie jestem zdegustowana ich jakością – nastrzykiwane, wypełniane białkiem sojowym, aromatyzowane, podbarwiane…. Jednym słowem dobrze czasem zrobić samemu jakieś mięsko do kanapek i wiedzieć, co się je. Tym razem proponuję chudy peklowany* schabik domowej produkcji. Wymaga niewiele zachodu, choć sam proces peklowania – moczenia w solance i podgrzewania raz dziennie, trwa w sumie 3 dni. Schab, choć
Trzeci talerzDziś przepis na majonez, czyli jeden z najpopularniejszych sosów świata. Ludzie używają go co dziennie prawie do wszystkiego. Sałatki z majonezem, kanapki z majonezem, nawet wypieki na bazie majonezu! Przyznam się, że majonez jem tylko w sałatkach i czasami w nim marynuję mięso. Domowy majonez jest o niebo lepszy od kupowanego. Jest wg. mnie bogatszy w smaku
Kuchnia Łukaszanastępne 30 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu od razu wyciągnęłam z foremki. Odczekałam nieznacznie , aż przestygnie i zrobiłam pyszniutkie kanapeczki z łososiem pacyficznym Premium SUEMPOL Położyłam na kanapkach moją ulubiona rybcię i dosmaczyłam kiełkami rzodkiewki. Nie mogło zabraknąć włoskiego akcentu! Dzisiaj przyjechały do mnie gigantyczne, moje ulubione oliwki prosto z Dico w Monfalcone! Oliwki wyjątkowe , którymi objadałam się
Z Kuchni Do Kuchnijuż pisałam w innym poście dostałam większą ilość jabłek. Niestety nie poleżą długo więc postanowiłam zrobić z nich dżem bez sztucznych dodatków. Wyszedł bardzo dobry. Polecam użyć go na kanapki jak również super smakuje z naleśnikami. Zamiast niezdrowej czekolady do naleśników można dodać równie słodki dżem. Zakupy: - 3 kg jabłek - miód wielokwiatowy - dwa słoki z gumką 0,5 l Przygotowanie
Tanio smacznie i prostoformujemy z niego kuleczki, które obtaczamy w przyprawach i zanurzamy w oliwie. Zostawiamy na kilka godzin, żeby smaki się połączyły. Takie kuleczki można jeść solo lub rozsmarować na kanapce
W poszukiwaniu inspiracjinadzienia użyłam suszonych pomidorków z żurawiną, żurawina pojawia się również w sosie. Rolada ma soczyste i bardzo mięciutkie mięso. Tak samo smaczna na gorąco, jak i na zimno do kanapek. Polecam! Składniki: pierś z indyka - około 1 kg jarmuż - około 150-200 g suszone pomidory 3/4 słoiczka gałązka rozmarynu sól, pieprz gałka muszkatałowa 1 cebula 1 ząbek czosnku
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!