kanapka - 6539 przepisów (strona:219/436)

Domowy smalczyk z wędzonym boczkiem 136

wiem jak wy ale jak robi się naprawdę zimno na dworze i pada śnieg to wtedy chce mi się smalczyku na kanapce,tym razem zrobiłam z wędzonym boczkiem,jabłkiem,cebulką i oczywiście ze słoninką-wyszedł naprawdę pyszny i już prawie go nie zostało....chyba muszę zrobić znowu Składniki: 40 dag słoniny bez skóry 1-2 cebulki 15 dag boczku surowego

Swojskie jedzonko
"Przekąski sylwestrowe" - podsumowanie akcji 162

Stokrotki) A oto linki do nadesłanych przepisów: Rolada jarmużowa z tuńczykiem Hot dog domowym sposobem Ptysie z pastą z groszku Minikanapki - ponadczasowe przękąski Zakrętasy z indykiem, serem i papryką Kanapki Na Imprezę z Łososiem Papad Paluszki Grissini z Szynką Szwarcwaldzką i Rukolą Bułeczki gąsieniczki z parówkami czyli hot dogi inaczej Koreczki imprezowe Kanapeczki imprezowe na krakersach Chrupiący kurczak Trójkąciki

Weekendy w domu i ogrodzie
Pieczone meksykańskie pierogi 169

Można zrobić ich większą ilość i zaraz po ostygnięciu zamrozić. Rozmrożone smakują jak świeże, stanowią świetny dodatek do warzywnych zup a zabrane do pracy uszczęśliwią nas bardziej niż zwykłe kanapki. :-) Swój intensywny, żółty kolor meksykańskie pierożki zawdzięczają kurkumie dodanej do ciasta. Przyprawa neutralna w smaku apetycznie je zabarwiła. Polecam kurkumę od Przyprawy Świata Gdynia . Ciasto: 500 g mąki pszennej

Szefowa kuchni
Bajgle z parmezanem 139

każde inne drożdżowe pieczywo. Obgotowywanie w wodzie to zaledwie kilka minut. Są pyszne - mięciutkie w środku, poprzez posypkę z parmezanu mają cudownie aromatyczną i chrupiącą skórkę. Świetna podstawa kanapek, ale same lub tylko z masłem to prawdziwa uczta. Polecam!     Składniki na 8 sztuk: 400 g mąki orkiszowej jasnej 630 100 ml mleka 140 ml wody 1 jajko

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Konserwa rybna z twarogiem do kanapek 118

Pyszna pasta idealna do kanapek. Składniki: 1 puszka konserwy rybnej w pomidorach 20 dag twarogu 1 łyżka posiekanej zieleniny 1 kiszony ogórek sól do smaku pieprz do smaku Wykonanie: Twaróg rozgnieść widelcem, dodać konserwę rybną, pokrojony ogórek, zieleninę, doprawić do smaku, wymieszać i podawać na pieczywie

Tradycyjna Kuchnia
Pasta z wątróbki drobiowej z grzybami do kanapek 170

plasterki i przysmażyć na smalcu, następnie połączyć z wątróbka, grzybami i dusić przez 15 minut. Następnie zmielić, dodać żółtko, masło, przyprawy do smaku, starannie wymieszać. Podawać na zimno do kanapek

Tradycyjna Kuchnia
Pikantna pasta z pieczonej papryki „ala” muhammara. 153

nadmiaru papryki powstał pomysł na pastę, umiarkowanie pikantną żeby każdy z domowników mógł ja dodać do pizzy i na kanapkę. Wspaniała rzecz, do wykorzystania w różnych kombinacjach kuchennych, ostał mi się ostatni słój i chyba będę musiała zrobić nowy zapas. Składniki: - 5 papryk, żółta-zielona-czerwona - 2 podłużne pikantne czerwone papryki, nie mylić z papryczkami chili - 3 ząbki czosnku

Apetyczna babeczka
Karkówka pieczona w rękawie... 131

Przyciskając mięso widelcem czy łyżką można się domyślić czy mięso jest już miękkie. (Mój kawałek karkówki miał 1200g.) Można jeść na ciepło z powstałym sosikiem lub na zimno na kanapki

Pelusiowa Kuchnia
Czekoladowo-ananasowe ciasto ekspresowe. Ciasto idealne na świąteczny i sylwestrowy stół. 136

szczypta soli 3 krople aromatu pomarańczowego Delecta 3 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta do dekoracji - Delecta Decorada kuleczki zbożowe w różowej posypce * domowy lub kupny krem do smarowania kanapek Przygotowanie: Do garnuszka z grubszym dnem przekładamy margarynę, dzieląc ją na mniejsze części, wsypujemy cukier, kakao i wlewamy 7 łyżek zalewy z ananasa. Całość stawiamy na małym ogniu, rozpuszczamy ciągle

Słodkie okruszki
Cynamonowe ciasto marchewkowe, Figa z Makiem 182

temperaturze 180°C przez ok. 35-40 minut. Figa z Makiem   - klimatyczne miejsce przy rzeszowskim rynku z mnóstwem książek i dobra kawą  (w ofercie są również kanapki i sałatki). Cinnamon & carrot cake A delicious, not too sweet, Xmas cake (not only for this occasion). Preparation time: very quick. You can decorate it with your favourite garnish

Qlinarnie i Qlinarnie
Kanapki – bufet kanapkowy 134

wszystkiego, wykorzystać „resztki” z lodówki, puszki z rybkami, marynaty... . Ogranicza nas tylko nasza pomysłowość/wyobraźnia smakowa. Jako podstawę można wykorzystać krakersy, pieczywo tostowe, bagietkę, pumpernikiel..... Pamiętajmy, takie kanapki nie mogą być duże! Przedstawiam trzy propozycje. Chleb tostowy, jajka ugotowane na twardo, majonez, natka pietruszki, krakersy, serek śmietankowy, sardynki wędzone z puszki, cytryna, pomidorki koktajlowe, pieczywo chrupkie żytnie, serek śmietankowy

królestwo garów
Konfitura żurawinowa 122

szeroka gamę zastosowań to jest po prostu smaczny i zdrowy. Lekko kwaskowa nuta zgra się nie tylko z daniami mięsnymi ale tak że z serami czy po prostu kanapką. Zapraszam... Skala smaku 10/10 mrożoną żurawinę nie jest tak łatwo dostać. Kupiłam ją w Piotrze i Pawle. Ja zrobiłam z podwójnej porcji, wyszły mi cztery słoiki 250g. które zapeklowałam. Normal

Kubki smaku
Kasza gryczana ze szpinakiem i łososiem 144

zdrowy obiad jak i kolację. Idealnie sprawdzi się jako lżejsze danie po tych wszystkich świątecznych i kalorycznych pysznościach. ;) Szpinak najchętniej dodawałabym do wszystkiego, poważnie. Czy to naleśniki, zapiekanki, kanapki... zawsze bardzo dobrze mi smakuje. Jednak w towarzystwie kaszy, pomidorów i łososia to już totalne mistrzostwo! Musicie wypróbować! :) Składniki: na 2 porcje 100 g kaszy gryczanej 200 g mrożonego szpinaku puszka

Kuchnia Ellie
Łosoś wędzony w palonym sianie 162

siano się wypali i ostygnie, potem kruszymy resztki ze spalonego siana i smarujemy nim łososia, do uzyskania czarnej warstwy na górze łososia.   Ja pisząc ten tekst właśnie jem kanapkę z serkiem kozim i tym łososiem.. oj, boska to kombinacja.   Łosoś wędzony w palonym sianie

Kuchnia na wzgórzu
Schab peklowany – chudy, dietetyczny 151

Coraz częściej kupując wędliny w sklepie jestem zdegustowana ich jakością – nastrzykiwane, wypełniane białkiem sojowym, aromatyzowane, podbarwiane…. Jednym słowem dobrze czasem zrobić samemu jakieś mięsko do kanapek i wiedzieć, co się je. Tym razem proponuję chudy peklowany* schabik domowej produkcji. Wymaga niewiele zachodu, choć sam proces peklowania – moczenia w solance i podgrzewania raz dziennie, trwa w sumie 3 dni. Schab, choć

Trzeci talerz

Proponowane wyszukiwania