kanapka - 6539 przepisów (strona:225/436)

Naleśnikowa zapiekanka z warzywami 133

Zrobiłam wtedy błąd i upiekłam ich spory stosik, więc zostało ich trochę. Do zwijania jako naleśniki lub krokiety zupełnie się nie nadają, bo bardzo pękają i rozpadają się na kanapki. Postanowiłam zatem wykorzystać je w całości i upiec z dodatkami w formie zapiekanki tak, jak kiedyś wykorzystałam naleśniki ze szpinakiem do zapiekanki z porami . Efekt? Zobaczcie :) Składniki : 6 naleśników jaglanych

Weekendy w domu i ogrodzie
Avocado!- właściwości, sposób na to by nie ciemniało oraz jak można je jeść? 170

dołu na awokado, zamknąć w hermetycznym pojemniku - Zamknąć w worku foliowym, odsysając tyle powietrza ile można Jak można jeść awokado? Dojrzałe awokado, świetnie nadaje się  do rozsmarowania na kanapkę, lub pokrojone w plastry, odnajduje się w sałatkach, z pomidorem, łososiem, sałatą, szpinakiem, słonecznikiem, prażoną dynią. Często, można zauważyć koktajle z udziałem awokado, lub desery (np. awokado+ banan+ 2 łyżki

Pause Gotowanie!
Sałatka z kaszą bulgur, kurczakiem, ananasem i awokado 184

Sałatkę przygotowałam do pracy, bo znudziły mi się kanapki. Sałatka była tak smaczna, że z pewnością nie raz jeszcze zrobię sobie taką ucztę. A że sałatka jest na słodko, nikt z domowników mi jej nie podjadł. Skusicie się na takie połączenie smaków?  Składniki: 1 szklanka kaszy bulgur (użyłam bulgur z makaronem vermicelli, dostępne w Tesco) 1/2 wędzonej piersi

Czerwień i błękit
Wytrawne muffinki z wędzonym łososiem, kaparami i serkiem ricotta 218

Dziś królewskie śniadanie, i choć mogłoby się wydawać, że babeczki są czasochłonne, to uwierzcie nam na słowo, nie są! Znudziły nam się kanapki, a takie dwa muffinki zjedzone w towarzystwie prostej sałatki, zapewniły nam zastrzyk energii na cały dzień :) Zamiast mąki pszennej użyliśmy orkiszowej i jaglanej. W ten sposób obniżyliśmy zawartość glutenu w babeczkach. Jeśli chcielibyście przygotować babeczki całkowicie bezglutenowe

W kuchni Katie
Guacamole z pomidorem 171

Awokado uwielbiam  - np.w postaci guacamole lub innych różnych awokadowych  past :) Tym razem do klasycznego guacamole dodałam pomidora i trochę cebulki - w połączeniu z wieloziarnistym

Moje Kuchenne Rewelacje
Błyskawiczna surówka z kapusty 165

godziny. Wkładamy kapustę w wyparzone oraz suche słoiki, zakręcamy dekielki( nie gotujemy ) przechowujemy w lodówce lub w chłodnym miejscu do 2 miesięcy. Podajemy do mięs, ryb oraz do kanapek. Smacznego

kgwjanczewo
Wędzone półtuszki kurczaka z beczki 194

godzinach , dymienia ptaki mogą wyfrunąć na nasz stół , lub do komórki na odciekanie i leżakowanie . Spokojnie powiszą około 2 dni . Świetne na ciepło z bułą lub na zimno w kanapce , czy w sałatce Smacznego     Post Wędzone półtuszki kurczaka z beczki pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
30 przepisów na listopad 145

orzechami Surówka z dyni z rukolą i orzechami Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Pełnoziarnista kanapka z jajkiem sadzonym, kalafiorem i pomidorem z ziołami Sałatka z kukurydzą i kalafiorem Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorach Sadzone z marchewką na gęsto i z kuskusem Kasza

Moja smaczna kuchnia
7 przepisów z nasionami chia 109

dyniowo - jabłkowy z płatkami owsianymi i ziarnami chia Owsiank a z ziarnami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu Sałatka ze szpinaku, z cieciorką, granatem, ricottą i chia Zgrzewane kanapki z ricottą, rukolą i szynką Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Pasta z ciecierzycy z czosnkiem, oregano i chia

Moja smaczna kuchnia
Sosy FOLWARK 168

lekkim smaku curry ,wyśmienity do jajek , wędlin, żółtego sera , potraw z grilla. 3. Sos madziarów - ostry sos pomidorowy z dodatkiem chili ze słodko- kwaśnym posmakiem .Doskonały do wędlin, parówek , kanapek .  Zapraszam do wypróbowania

Sama słodycz i szczypta chili
Skomponuj swój idealny lunch! 175

porcja tłuszczu odpowiada jednej łyżce oleju roślinnego, 100 g łososia lub 20-30 g orzechów... więc warto dodawać niewielką ilość do każdego posiłku! Ja najchętniej do wzbogacenia sałatek czy kanapek używam oleju lnianego i pestek dyni. Nie wystrzegam się także masła, ale też nie przesadzam z ilością.  5. Po piąte - pomysł  Teraz, znając podstawy, możemy tworzyć tysiące kombinacji

Kuchnia Ellie
Zielona przyjemność… 92

ciepłej herbaty - czuje jak przepływa po moim ciele. Uwielbiam to...ale nic poza tym w zimie :-). Kiedyś - mieszkając w akademiku koleżanka z pokoju - Monika - przyrządziła mi cudowną pastę do kanapek. Monika nigdy nie bała się eksperymentów kulinarnych i po części to dzięki niej zaczęłam gotować. Ta pasta była połączeniem smaków których jeszcze wtedy nie lubiłam. Czosnek i pietruszka - bleee

sierotka maRysia w kuchni
Pikantna zupa z harissą 151

Spróbuję! I przyznam, że jej słodko ostra odsłona jest nie dla mnie jednak ta zupa to był strzał  w dziesiątkę! Teraz muszę jeszcze wypróbować pasty do kanapek - to musi być pyszna sprawa :-). Do zupy potrzebna jest pasta Harisaa - ja posiadam ją w postaci sypkiej, jest to ostra i bardzo aromatyczna przyprawa, ponoć niezbędna w kuchni arabskiej i tunezyjskiej. Zupa

sierotka maRysia w kuchni
Młoda kapusta z koperkiem i listkami czosnku 147

idealnie oddaje klimat leniwego letniego dnia kiedy się nie chce gotować. Jak w lodówce znajdziemy garnuszek takiej kapusty to można ją zjeść na ciepło lub zrobić sobie z niej kanapkę - tak na szybko! Młoda kapusta z koperkiem i listkami czosnku   Składniki: 2 główki kapusty olej duży pęczek koperku klika listków młodego czosnku (zielona część czosnku) pietruszka sól, pieprz ziele

sierotka maRysia w kuchni

Proponowane wyszukiwania