godziny. Wkładamy kapustę w wyparzone oraz suche słoiki, zakręcamy dekielki( nie gotujemy ) przechowujemy w lodówce lub w chłodnym miejscu do 2 miesięcy. Podajemy do mięs, ryb oraz do kanapek. Smacznego
kgwjanczewogodzinach , dymienia ptaki mogą wyfrunąć na nasz stół , lub do komórki na odciekanie i leżakowanie . Spokojnie powiszą około 2 dni . Świetne na ciepło z bułą lub na zimno w kanapce , czy w sałatce Smacznego Post Wędzone półtuszki kurczaka z beczki pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyorzechami Surówka z dyni z rukolą i orzechami Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Pełnoziarnista kanapka z jajkiem sadzonym, kalafiorem i pomidorem z ziołami Sałatka z kukurydzą i kalafiorem Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorach Sadzone z marchewką na gęsto i z kuskusem Kasza
Moja smaczna kuchniadyniowo - jabłkowy z płatkami owsianymi i ziarnami chia Owsiank a z ziarnami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu Sałatka ze szpinaku, z cieciorką, granatem, ricottą i chia Zgrzewane kanapki z ricottą, rukolą i szynką Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Pasta z ciecierzycy z czosnkiem, oregano i chia
Moja smaczna kuchnialekkim smaku curry ,wyśmienity do jajek , wędlin, żółtego sera , potraw z grilla. 3. Sos madziarów - ostry sos pomidorowy z dodatkiem chili ze słodko- kwaśnym posmakiem .Doskonały do wędlin, parówek , kanapek . Zapraszam do wypróbowania
Sama słodycz i szczypta chiliporcja tłuszczu odpowiada jednej łyżce oleju roślinnego, 100 g łososia lub 20-30 g orzechów... więc warto dodawać niewielką ilość do każdego posiłku! Ja najchętniej do wzbogacenia sałatek czy kanapek używam oleju lnianego i pestek dyni. Nie wystrzegam się także masła, ale też nie przesadzam z ilością. 5. Po piąte - pomysł Teraz, znając podstawy, możemy tworzyć tysiące kombinacji
Kuchnia Ellieciepłej herbaty - czuje jak przepływa po moim ciele. Uwielbiam to...ale nic poza tym w zimie :-). Kiedyś - mieszkając w akademiku koleżanka z pokoju - Monika - przyrządziła mi cudowną pastę do kanapek. Monika nigdy nie bała się eksperymentów kulinarnych i po części to dzięki niej zaczęłam gotować. Ta pasta była połączeniem smaków których jeszcze wtedy nie lubiłam. Czosnek i pietruszka - bleee
sierotka maRysia w kuchniSpróbuję! I przyznam, że jej słodko ostra odsłona jest nie dla mnie jednak ta zupa to był strzał w dziesiątkę! Teraz muszę jeszcze wypróbować pasty do kanapek - to musi być pyszna sprawa :-). Do zupy potrzebna jest pasta Harisaa - ja posiadam ją w postaci sypkiej, jest to ostra i bardzo aromatyczna przyprawa, ponoć niezbędna w kuchni arabskiej i tunezyjskiej. Zupa
sierotka maRysia w kuchniidealnie oddaje klimat leniwego letniego dnia kiedy się nie chce gotować. Jak w lodówce znajdziemy garnuszek takiej kapusty to można ją zjeść na ciepło lub zrobić sobie z niej kanapkę - tak na szybko! Młoda kapusta z koperkiem i listkami czosnku Składniki: 2 główki kapusty olej duży pęczek koperku klika listków młodego czosnku (zielona część czosnku) pietruszka sól, pieprz ziele
sierotka maRysia w kuchniWIDAĆ, co jest dodane :P Smak suszonych pomidorów jest tak intensywny, że te 4 łyżki dodatków nigdy nie przebiją się przez niego i moje dzieciaki ochoczo wciągają kolejne kanapki nie wiedząc, że jedzą właśnie te okropne pestki dyni albo ten niedobry sezam albo np. siemię lniane. Przy okazji mamy najlepszą formę podania ziaren i pestek czyli ZMIELONĄ, i jest
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEsmarowidłem do chleba tym razem połączyłam rybę w postaci wędzonego węgorza, karmazyna wędzonego z jajami i majonezem. Pasta jest pyszna na śniadanie do świeżych bułek czy do pracy na kanapki, zachęcam do zrobienia. Pasta rybna z węgorza i karmazyna. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieuwielbiam taką ugotowaną, słodziutką - wrzucam ją czasami w całości do talerza. Ładniej jednak wygląda pokrojona w drobną kostkę. Pozostałe składniki lądują do kosza, a mięso z gotowania wykorzystuję do kanapek do pracy zamiast wędliny :P Naleśniki zwinąłem w rulon i pokroiłem na małe paseczki - jeden naleśnik na osobę. Warto czekać 5 godzin na talerz rosołu, oj warto
Right Behind The Kitchensię z dzieciństwem. Bo wystarczy sobie wyobrazić, że kiedyś byłem strasznie oporny co do jedzenia. Oprócz jajek konsumowałem ogromne ilości chleba z ketchupem... Ale jak już miałem do wyboru kanapkę z zimnym przetworem z pomidorów i ciepłego tosta wybierałem to drugie. Tosty jadłem przy każdej możliwej okazji - jeśli mama nie schowała przede mną jajek. Ale co najważniejsze - najlepsze grzanki
Right Behind The KitchenŚledząc wiele stron poświęconych kulinarnym doznaniom nierzadko natrafiam na co raz to nowe wersje hamburgerów. Kolejne wersje klasycznych kanapek prześcigają się swoją wielkością, rodzajem mięsa jaki został użyty, dodatkami, sosami. Jedno jest pewne - każdy ma jakieś mięso - mniej lub bardziej doprawione i usmażone. Niektórzy smakosze tego jedzenia uwielbiają chrupiącą bułkę, inni miękką jak tą klasyczną podawaną w korporacji
Right Behind The Kitchen