pyszną i zdrową pastę z pietruszki, selera i tuńczyka do pieczywa. Jest smaczna a dodatkowo bardzo zdrowa, możemy ją podawać z pieczywem lub krakersami. Osobiście lubię położyć ją na kanapki z białym serem. Będziemy potrzebować: 250 g natki pietruszki 80 g listków selera lub selera naciowego 50 g białego chleba bez skórki 1 puszka tuńczyka 1 puszka 100 g sardynek
Uwaga Babcia Gotujeprzepis na rewelacyjne, pieczone kasztany jadalne . Tym razem, chciałabym Wam zaprezentować wyśmienity krem z ich udziałem, który świetnie sprawdza się w różnego rodzaju deserach, ale również i na kanapce. Jest delikatny, rozpływa się ustach i swoim nietypowym smakiem na pewno zaskoczy każdego! Składniki: - dowolna ilość kasztanów jadalnych (u mnie 300g) - tyle ml mleka sojowego ile gramów kasztanów jadalnych (u mnie
Be Fit Be Strongpieczywo z różnych stron świata – naan, foccacia, tortilla, pizza. Jednak najwięcej przepisów jest na wypieki słodkie – znajdziecie tu zarówno różnego rodzaju batony jak i pierniczki, czekoladową roladę, ciasteczkową, lodową kanapkę i mase innych słodkości. Książka ta zawiera również przepisy nabiałowe, ale w większości bardzo łatwo można je zastąpić np. mlekiem roślinnym. Gdzie można kupić? W Warszawie w księgarni Bookoff. Jeśli
Fill The Bowlpieczarki zatapiane w chrupiącej i delikatnie czosnkowej panierce oraz pieczarkowe poduszeczki idealne z kubkiem czerwonego barszczu . A jeśli, tak jak mój największy domownik, nie wyobrażacie sobie śniadania, kolacji lub kanapki do pracy bez ketchupu, polecam "Ketchup premium" Folwark . Butelka starczy na o wiele dłużej, a smak i przyprawy doskonale komponują się z zielonymi dodatkami i ulubionymi wędlinami. Nie mogę oczywiście
Słodkie okruszkibułki posmarowałam francuską musztardą z dodatkiem czarnej porzeczki. Takie śniadanie przygotowałam wspólnie z bazarem Cabas.pl na którym możecie kupić wszystkie użyte przeze mnie produkty. Post Kanapki na śniadanie po francusku pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujewykonaniu majonez domowy o tradycyjnym smaku. Ma kremową konsystencję, jest jasny, gęsty i puszysty. Przygotować go można w większej ilości, jeśli oczywiście często używacie majonezu jako dodatku do kanapek, sałatek, sosów czy innych potraw. Jeśli używacie majonezu sporadycznie to ilość podana w moim przepisie będzie idealna. Do wykonania majonezu domowego potrzebne są dwa podstawowe, dobrej jakości, produkty, jajko
Naturalna KuchniaSzynka jest bardzo delikatna w smaku i krucha. Doskonała wędlina na kanapki. Składniki: 1,5 kilograma szynki 0,5 szklanki soli 0,5 szklanki cukru 3 łyżeczki soli peklowej 4 ząbki czosnku 0,5 łyżeczki ostrej papryki 2 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki pieprzu 1 łyżka majeranku Do gotowania: 2 litry wody 3 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy
Bajeczna Kuchniatroszkę było , czym różni się ta od pozostałych ? Jak każda ma swój niepowtarzalny smak , który zawdzięcza mieszance przypraw , tym razem estragonu , papryki słodkiej i czosnku . Naprawdę niesamowita wędlina na kanapki, a wręcz wymarzona na świąteczny stół . Na dodatek bardzo zdrowa , chuda i własna , nie szpikowana chemią , ulepszaczami , czy innym świństwem . Wszystko co w nią powinniście włożyć , to miłość do bliskich
Ogrodnik w podróżyPieczona wieprzowa łopatka idealnie pasuje na świąteczny stół, ale sprawdzi się również jako wędlina na kanapki. Składniki 800 g łopatki wieprzowej 2 duże marchewki 5 ząbków czosnku 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki miodu 4 łyżki oliwy 2 gałązki rozmarynu 1 łyżeczka pieprzu czarnego w ziarnach 1 łyżeczka kolendry w ziarnach 2 ziarenka ziela angielskiego 2 łyżki oliwy
R'n'G KitchenUwielbiam domowe pieczywo. Co drugi dzień piekę chleb by kanapki w szkole i pracy nie były męką. W ubiegłym tygodniu dzieciaki chorowały a ja szalałam w kuchni ciesząc się wolniejszym czasem i dobrym światłem do zdjęć :) Postanowiłam w piątek zaszaleć i upiec chleb wg receptury Jamiego, z jego najnowszej książki. Chleb to niezwykły bo bez glutenu, za to z całym
Dzieje kuchennej Wiewiórykażdej postaci – jajecznica, sadzone, na miękko, na twardo, w koszulkach, omlety, frittaty… Wszystko W tygodniu nie mam czasu na poranne gotowanie, zazwyczaj albo jem jakąś szybką kanapkę albo kupuję sobie coś po drodze do pracy, ale w weekendy… Wtedy jest czas na śniadnie, na które w tygodniu nigdy nie mam czasu. Tym razem zrobiłam omlet
Martyna Cookspaczka daktyli, których nawet za bardzo nie lubię. Coś trzeba było zrobić, okazja też się znalazła, więc do dzieła! Daktella idealnie nadaje się do wszelkich naleśników, gofrów czy kanapek. Albo do podjadania wprost ze słoika ;) Daktella czyli ulepszona wersja nutelli Składniki 400 g daktyli 1 niepełna szklanka gorącego mleka (lub mleka roślinnego , ewentualnie wody ) 3-4 łyżki kakao
Kuchnia w szuwarachSałatka z selerem konserwowym Sałatka pasuje jako dodatek do kanapek, ale jest równie smaczna z samym chlebkiem i masełkiem. Składniki: 1 słoiczek selera konserwowego 1 puszka kukurydzy 150 g sera żółtego 150 g szynki lub wędliny drobiowej 3 jaja pęczek rzodkiewki natka pietruszki 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Jajka ugotować na twardo ( dodać 1/2 łyżki soli, aby dobrze się
talerz przyjemnościKokosowo- migdałowy krem Rafaello z kaszy jaglanej (Jeden słoiczek) Zafundowałam sobie dzisiaj takie właśnie II śniadanko po treningu. Jest idealny do zjedzenia łyżką jak budyń, jak i na kanapki. Mocno kokosowy, z kawałkami migdałów. Składniki: 60g suchej kaszy jaglanej (około pół szklanki) 1 i 1/4 szklanki wody do ugotowania kaszy 50g świeżego kokosa lub 3 łyżki wiórków kokosowych ze sklepu
Moja MichaBardzo prosta w wykonaniu i smaczna pasta, idealna na kanapki. Z krakersami od Raw And Happy łączy się wyśmienicie. Śniadanie idealne, świetne na lekkie przekąski dla znajomych. Polecamy produkty od Raw And Happy https://www.facebook.com/RawAndHappy.eu/?fref=ts http://www.rawandhappy.eu/ Składniki 1 awokado 1 puszka rozdrobnionego tuńczyka w wodzie 1 pęczek szczypiorku sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false
R'n'G Kitchen