Podaję z pieczywem. Do przygotowania sałatki wykorzystałam Majonez Tradycyjny, który otrzymałam do testowania od firmy ROLESKI . Majonez ma doskonałą, kremową konsystencję oraz znakomity smak. To idealny dodatek do sałatek, kanapek, czy potraw przygotowywanych na zimno. Spełnił wszystkie moje oczekiwania i jeszcze niejednokrotnie użyję go w kuchni. Zachęcam do zakupu produktów ROLESKI niezastąpionych w każdej kuchni
Tradycyjna kuchnia Kasisię oddzieliło od ciasta i chleb niestety nie wyszedł tak piękny jak na blogu moje bistro , ale za to potwierdzam jego rewelacyjny smak. Zamiast przygotowywania z niego kanapek, jedliśmy go z Panem Mężem z wielką przyjemnością jako dodatek do parówek, leczo czy zupy-kremu. Chleb zdecydowanie bronił się w smaku sam, bez niepotrzebnych dodatków w postaci masła, wędliny
Grunt to przepis!masła zaczerpnięto jego delikatny i niepowtarzalny smak, a z margaryny łatwość smarowania i oleje roślinne dobrej, jakości. Nowa rama z masłem może być używana nie tylko do smarowania kanapek, ale również podczas krótkiego smażenia lub do domowych wypieków. Dzięki takiemu połączeniu nasze potrawy będą pyszne. Sekretem nowej Ramy jest skład: jedynie kilka prostych składników takich jak masło, olej rzepakowy, starannie
Kulinarne życieogórków i zblenduj na kremową pastę. Przypraw do smaku solą, pieprzem, wędzoną papryką, sokiem z cytryny i płatkami drożdżowymi. Ponownie zblenduj, uzyskując kremową, jedwabistą konsystencję serka. Wykorzystuj do smarowania kanapek! Smacznego
Moje QulinariaChociaż wyobrażam sobie śniadanie czy kolację bez kanapek, czasem miło zjeść standardową kromkę niestandardowego (bo bezglutenowego, najczęściej pieczonego samodzielnie) chleba. Pasty kanapkowe to coś, co bardzo lubię. Są proste i szybkie w przygotowaniu i można nieźle eksperymentować z ich smakiem. Pasta z czerwonej fasoli to świetne źródło białka (zawiera więcej białka niż mięso) oraz witamin z grupy
Smakuje zdrowoUczymy się mężem jeść śniadania. By sobie pomóc szukam pomysłów, żeby nie ograniczać sie do kanapek. Zimowa aura sprawia, że mamy ochotę na słodkości z rana. Dlatego od jakiegoś czasu piekę chlebek bananowy. Jest pyszny i wielu znajomych chwali sobie ten przepis. Jednak taki podstawowy trochę się nam znudził. Postanowiłam więc urozmaicić go czekoladą i suszonymi owocami. Oczywiście
Smakuj życie!Pewnie kojarzycie klasyczną kanapkę z masłem orzechowym i dżemem – przysmak z kuchni amerykańskiej :) U mnie w nieco innej postaci, bo zrezygnowałam z tosta i postawiłam na płatki owsiane. Połączenie w owsiance masła orzechowego i dżemu sprawiły, że po raz kolejny nie musi być ona nudna. Smaki zdecydowanie dla prawdziwych wyjadaczy masła orzechowego :) Składniki na 2 porcje 1/2 szklanki płatków
Pink Envelopedrobną kostkę. Makrelę obieramy i usuwamy ości. Wszystkie składniki mieszamy razem i doprawiamy solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. ***Sałatkę można wykonać dodając majonez. Wtedy fajnie rozsmarowuje się na kanapkach ;) Po przygotowaniu, odstawiamy na 1-2 godziny do lodówki, żeby sałatka się "przegryzła" ;) Życzę smacznego
Czerwona Porzeczkapasztet :), tym razem z pomidorami suszonymi na słońcu, świeżymi ziołami i suszonymi grzybami. Znakomita przystawka lub dodatek do kanapek. Czas przygotowania: 3 godziny 30 minut / 3 godziny w thermomixie Porcje: forma 30x12x10 Składniki: 300 g filetów z piersi indyka 300 g wątróbki drobiowej, pokrojonej na większe kawałki 200 g wołowiny pokrojonej na kawałki 200 g karkówki, pokrojonej na kawałki
SzczyptaSmaQSchab tak podany jest pyszny i aromatyczny, delikatny i soczysty. Można go podać do obiadu ale także do kanapek na zimno, tak czy tak jest smakowity. Polecam wypróbować przepis bo warto. Przepis podany w ulotce Biedronki. Schab faszerowany czosnkiem ze śliwkami w czerwonym winie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieprzygotowania gulaszu użyłam gotowanego schabu, który zwykle jemy na kanapkach. Żeby szybciej zjeść świeży schab, ugotowałam na nim pyszny gulasz z soczewicą, ziemniakami, fasolą i papryką. Takie jednogarnkowe mięsne dania najczęściej przygotowuję, kiedy nastają chłody. Składniki: ok. 300 g pieczonego lub gotowanego schabu 1 puszka czerwonej fasoli 2/3 szklanki czerwonej soczewicy 2 małe cukinie 1 duża cebula 1 papryka czerwona
Czerwień i błękitwłasnej kuchni. Dziś troszkę mniej typowe, ale równie smaczne i szybkie zapiekane ciabatty. Te płaskie, prostokątne bułeczki, wypiekane według włoskiej receptury sprawdzają się równie dobrze jako baza do najróżniejszych kanapek i zapiekanek. Tym razem postanowiłam je przygotować z pieczarkowo-paprykowym farszem. A całość i bazę łączącą stanowił pyszny, gęsty Ketchup Markowy Łagodny Roleski . Spróbujcie. Moje zapiekane ciabatty znikły bardzo szybko
Słodkie okruszkicórka uwielbiam różne pasty na chleb no i dzisiaj zrobiłam na kolację pyszną pastę z kabanosa i Soczewicy gotowanej na parze od Bonduelle. Pasta nadaje się na kanapki a także śmiało można nią nadziewać np : jajka. Pastę podałam na porcelanie Bogucice z kolekcji New Hollis Gold . Zapraszam :) Składniki : 1 puszka Soczewicy gotowanej na parze od Bonduelle
Sama słodycz i szczypta chiliRating: Masło z avocado to smarowidło do kanapek lub dodatek do przystawek. Pomysł na przygotowanie masła z avocado powstał z chęci przygotowania czegoś z avocado i czym czymś stało się masło – smarowidło. Składniki na: Masło z avocado jedno dojrzałe avocado jedna mała lub połówka średniej cytryny przyprawy: sól Przygotowanie: Masło z avocado Dojrzałe avocado obieramy ze […] The post
Magiczny Garnekotwarty jest ogródek. Ambasada to przede wszystkim restauracja z przepysznym, zdrowym jedzeniem, dlatego możecie się spokojnie zasiedzieć przy kawie – gdy zgłodniejecie z pomocą przyjdzie, na przykład, wegańska, raw kanapka (jest nieziemska!). Oprócz tego możecie zjeść tu też coś słodkiego – np. cytrusowy wegański sernik. To co urzekło mnie w tym miejscu chyba najbardziej, to fakt, że do kawy podawany jest ksylitol
Fill The Bowl