ciasto kinder country- uwielbiam te batoniki. Ciasto robi się błyskawicznie szybko i nie wymaga pieczenia. A do tego ten smak- coś pysznego. Na moim blogu znajdziecie już ciasta mleczna kanapka , kinder pingui oraz wafelki knoppersy . Składniki: 200 ml śmietanki 30 %, 100 g białej czekolady, 2 łyżki mleka, 1 szklanka pszenicy w miodzie (u mnie płatki śniadaniowe Kangus
Aga w kuchnichleby na sodzie szybko wysychają i kruszą się natomiast robi się go tak szybko że nie trzeba dużo czasu i pracy aby chleb powstał np. na śniadanie na kanapki z miodkiem. Zachęcam do pieczenia wszystkich sceptycznie nastawionych do wypieków z sodą, jest ona tutaj niewyczuwalna a dzięki niej chleb jest puszysty i miękki. Dodatek jabłek i rozmarynu nadaje bochenkowi wyrazistego
Moje Małe Czarowanieskładników do zrobienia ulubionego sernika, makowca albo innego ciasta. Po dokładnym przeszperaniu szafek okazało się, że u mnie akurat brak masła. To co zostało, przyda się do kanapek. Oleju mizerne resztki a na margarynie – której również nie było – nie piekę. I tak o to, po dokładnym oczyszczeniu szafek i połączeniu składników powstało fantastyczne ciasto owsiano-kokosowe. Do tego
Jacob Tastesweekendy staram się przygotowywać jakąś sałatkę do kanapek z wędliną. Ostatnio wymyśliłam taką oto kompozycję z warzyw, sera i jajek. Bardzo nam smakowała! Właśnie teraz jest okazja, by przepis wypróbować, do czego bardzo Was zachęcam... Składniki: 2 pory 5-6 jajek pęczek rzodkiewki 1 puszka kukurydzy 4-5 korniszonów 3 łyżki majonezu ok. 150 g żółtego sera 2 łyżki kwaśnej
Czerwień i błękitpiersi, może to zająć kolejną godzinę. Po upieczeniu skórka powinna być przypieczona i lekko chrupiąca. Podawać z ulubionymi dodatkami jako danie obiadowe lub, po pokrojeniu, jako dodatek do kanapek na ciepło. Tak upieczone mięso jest miękkie i soczyste. Nabiera pięknego aromatu od cebuli, jabłek i majeranku. W naszym domu najczęściej jako dodatek są buraczki. W formie sałatki
Codzienna kuchnia niecodziennasię po raz pierwszy, gdy w pewnym markecie dumałam zamyślona przed półką z masłami orzechowymi. Wybór był ogromny, ja mocno niezdecydowana, a organizm stanowczo domagał się orzechowej gładzi na kanapce. W oko wpadła mi wtedy czarno-złota etykieta oraz czarna nakrętka eleganckiego, niewielkiego słoiczka. Z ciekawości sięgnęłam po Masło z nerkowców od PRIMAVIKA - 99% smażonych orzechów nerkowca w składzie
Grunt to przepis!Marchewka w sezamie czyli szybka, gotowa w 10 minut sałatka do obiadu lub dodatek do kanapek. Równie dobrze smakuje sama! Ja do smażenia marchewki dodaję tylko 1 łyżeczkę masła ale można dodać więcej, wtedy marchewka będzie bardziej lśniąca i mniejsze ryzyko przypalenia. Proponuję również dodać czarny sezam – bardzo cieszy oko takie zestawienie a jak wiadomo jemy też oczami
Mohiellamiski i jemy. Jako bonus możemy potraktować “ochy i achy” kolegów i koleżanek z pracy nad tak ładnie wyglądającą sałatką. A potem zrobią się zazdrośni, kiedy popatrzą na swoje kanapki z szynką i serem, a za tydzień każdy będzie miał już swój słoik i pytał o przepis na sałatkę Składnik na sałatkę: marchewka pokrojona w słupki ogórek pokrojony w kostkę
PaleoLifeLubię szybkie i proste przepisy na smaczne rzeczy. Mam nadzieję, że Wy również, dlatego chciałabym przedstawić Wam przepis na czekoladowy krem z tofu i nerkowców. Świetnie nadaje się na kanapki, do placuszków, omletów, naleśników, wafli, gofrów czy innych, podobnych smakołyków. Składniki: - 200g naturalnego tofu - 150ml mleka (sojowego) - garść nerkowców - 2 łyżki kakao - 1 łyżka masła orzechowego PRIMAVIKA - 2 łyżeczki miodu
Be Fit Be Strongroku, w okresie od września do października. Powidła w swoim składzie nie zawierają cukru. Można je wykorzystać do przygotowania ciast, ciastek, deserów lub po prostu zjeść np. na kanapce. Powidła Strzeleckie to jedne z najlepszych powideł jakie kiedykolwiek jadłam. Kiedy je spróbowałam od razu zachwyciły mnie swoim smakiem. Są doskonale wysmażone i idealnie słodkie. Jeszcze niejednokrotnie użyję ich w kuchni
Tradycyjna kuchnia KasiPieczony schab do kanapek pieczony jest w co drugim domu, zazwyczaj sam lub nafaszerowany śliwką czy morelami . Dzisiaj mam dla Was trochę inną wersję, a mianowicie schab faszerowany szpinakiem. Składniki: 700 g schabu bez kości, 3 łyżki majeranku, 1/2 łyżeczki pieprzu, 1/3 łyżeczki soli, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 2 łyżki oliwy, farsz 300 g szpinaku (u mnie mrożony w brykietach
Aga w kuchniPyszna i aromatyczna karkówka, którą można pokroić na kanapki. Domowa wędlina jest nie tylko smaczna, ale również długo zachowuje świeżość. Składniki: 1kg karkówki 3 łyżki musztardy 2 łyżki majeranku 1 łyżeczka pieprzu pół łyżeczki soli 12 ząbków czosnku (około) 2 szklanki wody Musztardę mieszamy z majerankiem, solą oraz pieprzem i utworzoną marynatą dokładnie nacieramy mięso. Karkówkę wsadzamy
Gotowanie i blogowanieDomowa mielonka to poezja, do tego ogóreczki i ciepły chlebek. Smakuje bosko, od teraz będę robić częściej takie słoikowe mięsiwa na kanapki. Pierwszy słoik został zjedzony prawdę mówiąc zaraz po pasteryzowaniu (pierwszym), kolejny już doczekał trzech pasteryzacji i nocy w lodówce. Różnica w smaku była ogromna - po trzech pasteryzowaniach mięso było dużo bardziej wyraziste, więc ostrożnie z przyprawami. Składniki: (porcja
Gotowanie i blogowaniepewnego trzymania noża, nie przesuwa się w trakcie pracy ani nie ślizga. To dość ważne przy nożu do chleba, często myjemy warzywa, następnie ręce i bierzemy się za przygotowywanie kanapek. Taki nóż musi porządnie leżeć nawet w mokrej dłoni, ten leży. Od kiedy mam ten nóż nie kupuję już pieczywa krojonego, znacznie smaczniejsze są dla mnie kromki krojone
Gotowanie i blogowaniesobie żadnych polepszaczy smaku. To wygodny zamiennik chleba, czy ratujące nas pieczywo, które zawsze jest świeże. Taka awaryjna paczka powinna być zawsze w naszej szafce. Co prawda kanapek na chrupkim pieczywie nie powinno przygotowywać się z wyprzedzeniem (pieczywo chłonie soki i przestaje być chrupkie), a jedynie zaraz przed podaniem i to chyba jedyny minus jaki dostrzegam w porównaniu
Gotowanie i blogowanie