Chociaż wyobrażam sobie śniadanie czy kolację bez kanapek, czasem miło zjeść standardową kromkę niestandardowego (bo bezglutenowego, najczęściej pieczonego samodzielnie) chleba. Pasty kanapkowe to coś, co bardzo lubię. Są proste i szybkie w przygotowaniu i można nieźle eksperymentować z ich smakiem. Pasta z czerwonej fasoli to świetne źródło białka (zawiera więcej białka niż mięso) oraz witamin z grupy
Smakuje zdrowoUczymy się mężem jeść śniadania. By sobie pomóc szukam pomysłów, żeby nie ograniczać sie do kanapek. Zimowa aura sprawia, że mamy ochotę na słodkości z rana. Dlatego od jakiegoś czasu piekę chlebek bananowy. Jest pyszny i wielu znajomych chwali sobie ten przepis. Jednak taki podstawowy trochę się nam znudził. Postanowiłam więc urozmaicić go czekoladą i suszonymi owocami. Oczywiście
Smakuj życie!Pewnie kojarzycie klasyczną kanapkę z masłem orzechowym i dżemem – przysmak z kuchni amerykańskiej :) U mnie w nieco innej postaci, bo zrezygnowałam z tosta i postawiłam na płatki owsiane. Połączenie w owsiance masła orzechowego i dżemu sprawiły, że po raz kolejny nie musi być ona nudna. Smaki zdecydowanie dla prawdziwych wyjadaczy masła orzechowego :) Składniki na 2 porcje 1/2 szklanki płatków
Pink Envelopedrobną kostkę. Makrelę obieramy i usuwamy ości. Wszystkie składniki mieszamy razem i doprawiamy solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. ***Sałatkę można wykonać dodając majonez. Wtedy fajnie rozsmarowuje się na kanapkach ;) Po przygotowaniu, odstawiamy na 1-2 godziny do lodówki, żeby sałatka się "przegryzła" ;) Życzę smacznego
Czerwona Porzeczkapasztet :), tym razem z pomidorami suszonymi na słońcu, świeżymi ziołami i suszonymi grzybami. Znakomita przystawka lub dodatek do kanapek. Czas przygotowania: 3 godziny 30 minut / 3 godziny w thermomixie Porcje: forma 30x12x10 Składniki: 300 g filetów z piersi indyka 300 g wątróbki drobiowej, pokrojonej na większe kawałki 200 g wołowiny pokrojonej na kawałki 200 g karkówki, pokrojonej na kawałki
SzczyptaSmaQSchab tak podany jest pyszny i aromatyczny, delikatny i soczysty. Można go podać do obiadu ale także do kanapek na zimno, tak czy tak jest smakowity. Polecam wypróbować przepis bo warto. Przepis podany w ulotce Biedronki. Schab faszerowany czosnkiem ze śliwkami w czerwonym winie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieprzygotowania gulaszu użyłam gotowanego schabu, który zwykle jemy na kanapkach. Żeby szybciej zjeść świeży schab, ugotowałam na nim pyszny gulasz z soczewicą, ziemniakami, fasolą i papryką. Takie jednogarnkowe mięsne dania najczęściej przygotowuję, kiedy nastają chłody. Składniki: ok. 300 g pieczonego lub gotowanego schabu 1 puszka czerwonej fasoli 2/3 szklanki czerwonej soczewicy 2 małe cukinie 1 duża cebula 1 papryka czerwona
Czerwień i błękitwłasnej kuchni. Dziś troszkę mniej typowe, ale równie smaczne i szybkie zapiekane ciabatty. Te płaskie, prostokątne bułeczki, wypiekane według włoskiej receptury sprawdzają się równie dobrze jako baza do najróżniejszych kanapek i zapiekanek. Tym razem postanowiłam je przygotować z pieczarkowo-paprykowym farszem. A całość i bazę łączącą stanowił pyszny, gęsty Ketchup Markowy Łagodny Roleski . Spróbujcie. Moje zapiekane ciabatty znikły bardzo szybko
Słodkie okruszkicórka uwielbiam różne pasty na chleb no i dzisiaj zrobiłam na kolację pyszną pastę z kabanosa i Soczewicy gotowanej na parze od Bonduelle. Pasta nadaje się na kanapki a także śmiało można nią nadziewać np : jajka. Pastę podałam na porcelanie Bogucice z kolekcji New Hollis Gold . Zapraszam :) Składniki : 1 puszka Soczewicy gotowanej na parze od Bonduelle
Sama słodycz i szczypta chiliRating: Masło z avocado to smarowidło do kanapek lub dodatek do przystawek. Pomysł na przygotowanie masła z avocado powstał z chęci przygotowania czegoś z avocado i czym czymś stało się masło – smarowidło. Składniki na: Masło z avocado jedno dojrzałe avocado jedna mała lub połówka średniej cytryny przyprawy: sól Przygotowanie: Masło z avocado Dojrzałe avocado obieramy ze […] The post
Magiczny Garneksmak jest wyjątkowy! Rukola świetnie smakuje nie tylko z wytrawnymi dodatkami, ale i z owocami tworzy doskonały i smaczny duet. Na blogu znajdziecie wiele pomysłów na wykorzystanie rukoli, w kanapkach, koktajlach, ale nie tylko: Sałatka z rukoli z brzoskwinią i wędzonym kurczakiem Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami Sałatka z rukoli, z gruszką, figami i camembertem Sałatka
Moja smaczna kuchniazwykły ser żółty jeśli nie macie, przyprawy i majonez. Wszystko dobrze wymieszać i odstawić na kilka minut do przegryzienia smaków.Pyszne i proste, w sam raz na kanapki. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilimięsa jak najlepszej jakości – unikajcie tego z supermarketu. Pieczeń warto podać z sosem na bazie czerwonego wina w którym marynowaliśmy mięso. Z resztek takiej pieczeni możemy przyrządzić pyszne kanapki (np. z sosem chrzanowo-majonezowym, ogórkami konserwowymi, rukolą i musztardą) lub sałatkę. Pieczeń wołowa z rostbefu (wolnopieczona): 1 – 1,5 kg kawałek rostbefu bez kości 1 szklanka czerwonego wytrawnego
Poezja smakuwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Szybki i prosty sposób na przepyszny schab, który idealnie nadaję się na obiad czy kanapkę. Mięso jest mięciutkie, soczyste (przepraszam za jakość zdjęć, ale nie oddają charakteru mięsa) i niezwykle aromatyczne. Z poniższego przepisu korzystałam już niejednokrotnie. 0,5-1,5 kg schabu bez kości (ja robiłam z z około 700g mięsa
Di gotujechcemy coś urozmaicić do kanapek wcale nie potrzebujemy wyszukanych składników aby przygotować coś smacznego. I tak było w tym przypadku. Padło na twaróg. W zależności od sezonu przygotowuję go w różne sposoby. Wiosną z rzodkiewkami i świeżym ogórkiem. Dzisiaj gdy zima to z suszonymi pomidorami i ogórkiem konserwowym. Smaczna odmiana na dobry początek dnia. Składniki: Ok. 250 gram chudego twarogu
Smaki Ewy