kanapka - 6539 przepisów (strona:208/436)

Świąteczne pudełka ze śniadaniem Wielkanocnym dla alergika i nie tylko :) 77

okazji Świąt Wielkanocnych - każde dziecko przynosi pudełko ze śniadaniem dla innego dziecka.  W  środku są  produkty wybrane z listy, min.: jajka, owoce, kanapki z masłem i czekoladowa posypka, soczki, croissanty, itd...  a co dla alergika???? kiedy nie może czekolady mlecznej, mąki pszennej, jajek... co zrobić, by nie czuł się wykluczony? Wszystko dokładnie

nietadieta
Focaccia z czarnymi oliwkami 106

objętość. Tak wyrośnięte pieczemy w 200 - 220 st. C przez 25 minut. Upieczone odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Bez żadnych dodatków smakuje wybornie, ale można wykorzystać jako chlebek do kanapek lub dodatek do przystawek. Buon appetito

Moja smaczna kuchnia
Tradycyjna pasta jajeczna, bez sera, a z serowym posmakiem! 202

Tradycyjną pastę jajeczną (czyt. z jajek, nie z tofu;)) jadam od niedawna. A dokładniej to od sylwestra, którego spędziłam w krakowskim Miąższu (tak, tak, tam gdzie mają bezglutenowe kanapki!). Jakoś strasznie zasmakowała mi tam wtedy pasta jajeczna… Pewnie nie bez znaczenia jest fakt, że byłam super-prze-głodna. Tak czy siak, pasta jajeczna, którą pamiętam z lat młodzieńczych jest

Fill The Bowl
Pasta jajeczna 251

Podstawowa pasta na kanapki z jajek ze szczypiorkiem. Składniki: 3 jajka 2 łyżki jogurtu naturalnego lub majonezu sól, pieprz szczypiorek ewentualnie: odrobina chrzanu tartego Jajka ugotować na twardo, pokroić w kosteczkę lub zetrzeć na tarce. Dodać jogurt, przyprawy i wymieszać. Szczypiorek posiekać i dodać do pasty. Ponownie dokładnie wymieszać.  Przełożyć do miseczki i posypać resztą szczypiorku

wyzwania kuchenne
Mus chrzanowy 193

Lekki, delikatny mus chrzanowy do kiełbasy białej, kanapek, jaj czy wędlin. Na świątecznym stole nie może go zabraknąć. Jak ktoś nie przepada za mocnym aromatem chrzanu to mus jest znakomitą jego alternatywą, pachnie chrzanem ale nie nachalnie. Polecam, robimy. Mus chrzanowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Schab duszony w winie, przygotowany w garnku. 158

Schab duszony w winie przygotowany i w garnku jest potrawą, którą można się delektować na ciepło jak też i na zimno zużywając go np do kanapek.  Wystarczy zrumienić mięso, zalać  białym lub czerwonym winem i gotować przez godzinę. Tak przygotowany schab stanie się miękki i delikatny. Wielkość mięsa pozostaje prawie taka sama, dlatego też ja osobiście wolę schab

zielonacukinka
Maślane Bułki z kminkiem i siemieniem lnianym 174

kminkiem i czarnuszką ,z podanej porcji wychodzi aż 13 sztuk średniej wielkości. Bułki mają miękką skórkę dlatego też idealnie nadają się do np. hamburgerów czy faszerowanych dużą ilością składników kanapek :) Składniki na 13 sztuk :  - 430 g mąki pszennej ( u mnie typ 750 ) - 26 g świeżych drożdży - 2 duże łyżki masła - 10 g soli - 10 g cukru - 2 duże

Wypieki Rene
Nóż do siekania typ azjatycki,dlaczego tak go lubię 170

mojej bajki, a tu taka niespodzianka! Normalnie nie mogłam się od niego odczepić. Służy mi do dziś i nie tylko do siekania, ale krojenia warzyw, mięsa, nawet smarowania kanapek masłem. Bardzo mi pomógł w przedświątecznym filetowaniu ryb,poważnie! Z krojeniem pomidorów, mimo, że nie ostrzyłam go jeszcze od listopada  poradził sobie całkiem nieźle. Sałata lodowa to czysta formalność

Blondynka Gotuje
Chrzan tarty domowy 155

Mieliśmy ambitny plan zetrzeć chrzan i popakować go w słoiki. Tak żeby był. Do mięsa jakiegoś, do kiełbas, do wędlin na kanapki. No tak po prostu. Chrzan zawsze się w domu przyda. Bo od dawna już kierujemy się zasadą, że jeżeli coś możemy zrobić w sami w domu, to robimy. Zakupy ograniczamy do niezbędnego minimum. Kupujemy tylko to, czego zrobić

Marder&Marder Manufacture
Sosy FOLWARK - Kajzerka z jajkiem i kabanosem 153

Pyszna kanapka na ciepło. Idealnie sprawdzi się na szybką kolację. Musicie koniecznie spróbować. Składniki : * kajzerka * jajko * kabanos * plasterek mozzarelli  * ogórek kiszony * majonezowy sos chrzanowy Folwark Przygotowanie : Bułkę przeciąć na pół, podpiec i posmarować sosem oraz położyć ser. Jajko usmażyć i ułożyć na bułce, dodać kabanosa i plasterki ogórka kiszonego. Przykryć drugą połówką bułki. Podawać na ciepło

Magiczne Życie Marty
Sałatka gyros z kurczakiem 136

gości w mojej kuchni już od kilku lat. Często przygotowywałam ją także na Święta Wielkanocne lub Bożenarodzenie – jakaś to odmiana od tradycyjnej sałatki jarzynowej. Najczęściej zjadam ją z kanapką z serem żółtym – uwielbiam to połączenie. Składniki na: Sałatka gyros z kurczakiem jedna podówjna pierś kurczaka lub dwie pojedyńcze jedna […] The post Sałatka gyros z kurczakiem appeared first

Magiczny Garnek
Sałatka jajeczna z kukurydzą i oliwkami 120

która ostatnio gości w moich codziennych posiłkach.  Lubię zwłaszcza jej młode, najmniejsze listki, chrupiące i jasnozielone, zajadam się nimi dla zdrowia i urody. Jeszcze niedawno gościła tylko na kanapkach czy jako dodatek do obiadu ze śmietaną i cukrem. Pora to zmienić, jeśli i Wy lubicie sałatę, wiosna idzie, wiosna inspiruje nas do kolorowych i energetycznych dań! Sałatę masłową można

Moja smaczna kuchnia
SAŁATKA Z TORTELLINI 416

składniki się "przegryzły". Do przygotowania sałatki użyłam MAJONEZU KIELECKIEGO firmy WSP SPOŁEM . Jego wyrazisty smak i aromat jest niepowtarzalny. Bez substancji konserwujących. Posiada gęstą konsystencję. Idealnie pasuje do kanapki, sałatki czy jajek. Niezmieniony smak od lat. Osobiście używam go od zawsze i szczerze polecam. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Pasta z awokado 179

Smaczna i bardzo szybka pasta do kanapek w wersji podstawowej. Składniki: dojrzałe awokado łyżka soku z limonki lub cytryny czosnek sól Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę i wydrążyć miąższ. Miąższ rozgnieść widelcem, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, sok z limonki.  Wymieszać i doprawić solą

wyzwania kuchenne
Pasta rukolowa z groszkiem, oliwkami i fetą 138

pasta może mieć kilka zastosowań. Można wymieszać ją z ugotowanym makaronem, dodając nieco oliwy, posmarować nią kanapki lub nafaszerować jajka. Wszystkie sposoby wypróbowałam i wszystkie polecam... Składniki: ok. 80 g rukoli 150 g fety szklanka mrożonego groszku 3 łyżki pestek słonecznika (można podprażyć) 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki zielonych oliwek 1 łyżeczka oregano sól i świeżo mielony pieprz 1/2 szklanki

Czerwień i błękit

Proponowane wyszukiwania