domu zrobiłam marchewkowe właśnie. Przerobione i udoskonalone (tu przepis pierwszy ), w tej chwili już nic innego do niego nie dodałabym. Jest idealne! Do tego ciasteczka cynamonowe. Sałatka, kurczak, kanapki. I na drugi dzień ruszyliśmy całą rodziną i ze znajomymi na piknik. I tego pikniku bez dzieci to już sobie nie wyobrażam :) I nspiracja: Kwestia Smaku
bistro mamawykorzystacie chudsze mięso np. kurczaka? Zdrowszą i szybszą wariację na ten temat. Zapewniam Was, że zakochacie się w nim od pierwszego spróbowania. Szarpany kurczak świetnie sprawdzi się np. na kanapkach lub w tacosach . Możliwości są właściwie nieograniczone. Podobnie jak i wersje smakowe. Dzisiaj zdecydowałam się na wersję meksykańską, ale wariantów jest tak wiele, jak kucharzy, którzy przygotowują szarpanego kurczaka. Więcej
Okolice Palnikabuzia rozpromieniła, zapytał tylko kiedy zrobię. Nie czekałam długo i zrobiłam. Bo u nas w domu tak już jest, że lubimy sobie wzajemnie sprawiać przyjemność. Kawa z rana, kanapki na kolację z zaskoczenia, ostatnio wróciłam z pracy, a na mnie czekał świeżo ugotowany makaron i podgrzewający się sos w rondelku, poszłam umyć ręce, a po wyjściu z łazienki czekał już
Blondynka Gotujeroku goszczą u mnie buraki ćwikłowe, którymi zajadamy się do...wszystkiego-do dań obiadowych lub na zimno do wędlin i kanapek. A na Wielkanoc jak znalazł! Składniki na 6 słoiczków o pojemności 450 ml: 2 kg buraków 2 łyżki octu 2 łyżeczki soli 2 płaskie łyżki cukru -1 łyżeczka kminku mielonego -4 łyżeczki pieprzu ziołowego Skworcu Wykonanie: Umyć buraki
Z Kuchni Do KuchniDziś zachęcam Was do zrobienia domowego dżemu Nutella ze śliwek.Taki dżem świetnie się nadaje do przekładania tortów ,ciasteczek i kanapek. 2.5 kg.śliwek węgierek 1 kg.cukru 2 op.cukru waniliowego 20 dag.kakao *************************************** Śliwki płuczemy i drylujemy z pestki.Mielimy w maszynce i przekładamy do garnka . Dodajemy cukry i mieszamy .Smażymy 2 godziny na małym ogniu mieszając.Dodajemy kakao ,wymieszać i smażyć
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSmaczne fileciki z kurczaka nadziane ciągnącym serem i czerwoną papryką. Rewelacyjne na ciepło do obiadu, jak i pokrojone zimne na kanapki. Kurczaka podałam na talerzyku Scania PORCELANA BOGUCICE 3 pojedyńcze filety z kurczaka Przyprawa do kurczaka Słodka czerwona papryka 1 ząbek czosnku 1 czerwona papryka 150 g żółtego sera Oliwa z oliwek Filety z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym
VioletoweKucharzenieczerwonym pesto Wykonanie: Wszystkie kromki smarujemy masłem. Dwie kromki smarujemy pesto. Nakładamy na nie wędlinę i po 1,5 plasterka sera żółtego. Oba tosty przykrywamy kromkami z masłem. Gotowe kanapki zapiekamy w tosterze zgrzewającym. Pyszne tosty zgrzewane z czerwonym pesto Najlepiej smakuje z sałatką. Smacznego
Pyza i Surówkahamburgery. Można jej użyć do wzbogacenia smaku kotletów warzywnych np. ziemniaczanych czy dodać do ciasta chlebowego . Doskonale nadaje się do doprawiania dań duszonych, sosów a nawet do sałatek czy kanapek. Ma ciekawy smak a do tego jako posypka dodaje potrawie chrupkości. Ja staram się mieć ją zawsze w słoiku w szafce z przyprawami i Wam też radzę ją zrobić. Wiele
Smaczna Pyzażeby się odpowiednio ze wszystkim ogarnąć. Osiemnaście godzin wyrastania to bowiem nie przelewki... Za naszą cierpliwość bajgle odwdzięczą się charakterystyczną skórką i zwartym, sycącym miąższem. Są pyszne! Idealne do kanapek na śniadanie, lunch czy kolację. A może nawet na obiad...? Bajgle Składniki: (na 18 sztuk) zaczyn: 150 g mąki pszennej 150 ml letniej wody 3 g świeżych drożdży ciasto właściwe
Pożeraczka, czyli raz adobrzeŚniadanie nie zawsze musi składać się z kanapki czy płatków, jak to zazwyczaj wszędzie bywa:) Warto poświęcić pięć minut dłużej i zjeść zdrową, pożywną sałatkę, jeśli mięso ugotujemy dzień wcześniej. Smacznie, zdrowo i kolorowo... Składniki: filet z piersi kurczaka, kawałek arbuza, 2 brzoskwinie, miks sałat, jajko ugotowane na twardo, 3 łyżki jogurtu
Z miłości do słodkościCoś na śniadanie lub ciepła kolację czyli kanapka na ciepło. Smaczna i szybka do przygotowania. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnimoją Ptysię, i nie wyobrażam sobie mojego domu bez niej. 10. Dzień zaczynasz od...? Umycia zębów. 11. Na śniadanie jem...? Mnóstwo różnych rzeczy (o ile jem śniadanie). Naleśniki, gofry, kanapki, owsianki, musli, tosty... A czasem nawet ciastka. Pytania od Iwonki : 1. Co skłoniło Cię do prowadzenia bloga? Chęć posiadania swojego miejsca w sieci. 2.Jak długo przymierzałaś się do blogowania? Kilka
Pożeraczka, czyli raz adobrzemoże całkiem inaczej? Coś całkiem innego? Zerknęłam na moją mini spiżarkę słoiczków ETERNO i oświeciło mnie. Mój wzrok przykuł nasz ulubiony Chrzan z Imbirem. Poważnie, wyżeramy go łyżeczką do kanapek i czasami z nim kombinuję przy obiadach. Tak narodził się pomysł na te roladki. Szybkie, łatwe, nie trzeba wiązać, bo gdyby trzeba było to bym ich nie robiła, Leń tego
Blondynka GotujeŚwietny pomysł na ogórki. Idealne jako dodatek do kanapek, grilla czy obiadu. W pysznej słodko-kwaśnej zalewie, z dużą ilością czosnku i chili. Składniki na 1 kg ogórków gruntowych: 3/4 szklanki octu 2 szklanki cukru 4 łyżki oleju 1 średnia główka czosnku 2 łyżki soli 2 łyżeczki chili (w zależności od upodobań można dodać więcej) Ogórki umyć, odkroić końcówki
Bullio