musztardowej cieszą się u nas dużym powodzeniem w zimie, mają bardzo ciekawy smak zarówno słodki jak i lekko kwaskowy. Świetnie sprawdzają się nie tylko do obiadu ale również na kanapki. Składniki: - ogórki - po 2 liście laurowe - po 2 ziela angielskie zalewa - 1 litr wody - 1 szklanka octu - 1 i 1/2 szklanki cukru kryształu - 5 łyżek soli - 5 łyżek musztardy Przygotowanie
Zainspirowana w kuchnimały włos, a wpis wcale by się nie pojawił na blogu. Kiedy zaczęłam go piec okazało się, że muszę zmodyfikować przepis. Do tego chleb miał być do kanapek na drogę, wiec dodałam do niego sól. Na koniec przyjechaliśmy do naszego cudownego wynajętego domku, a tutaj… brak zasięgu. Jednak
Polska Zupadzień po przygotowaniu możemy zacząć szperać w słoiku w którym znajdziemy lekko słodkie, octowe ogórki z wyraźnym posmakiem curry. Świetnie sprawdza się jako dodatek do sałatek, obiadu lub na kanapkę. Przepis z bloga namiotle.pl po moich modyfikacjach. Składniki: (na 5 słoików po 450ml) 1,5 kg ogórków gruntowych 2 litry wody 1/2 szklanki soli morskiej
Pyry na Gaztylko zamknęłam drzwiczki- uciekłam! Wróciłam po około 5 minutkach, zapiekanki były gotowe. Smaczne, chrupiące. Mnie udało się skubnąć zaledwie jedną. Zapiekanka fajna sprawa kiedy jesteśmy mało zafascynowani zwykłą kanapką
Z Kuchni Do Kuchnidnia wyjąć szynki, zagotować zalewę, ponownie włożyć do gotującej się zalewy i gotować 45 minut. Po ugotowaniu wyjąć z zalewy i wystudzić. Podawać do obiadu z sosami lub na kanapki
Tradycyjna KuchniaLatem moje obiady często są szybkie, a co najważniejsze skomponowane z dostępnych, świeżych składników. Uwielbiam pomidory... nadają się doskonale do sałatek, na kanapki, do sosów, zup, albo po prostu do zjedzenia ich w całości bez dodatków ;) Dziś jednak postanowiłam przyrządzić z nich pyszny obiad. Taki pomidorowy sos ziołowy z ryżem jest idealnym rozwiązaniem na lato. Zapraszam serdecznie. Składniki
Słodkie okruszkiWstaw do lodówki aby się przegryzła i wychłodziła. Międzyczasie zrób pastę z awokado. Awokado, łyżeczkę soku z cytryny, i oliwę z oliwek rozetrzyj na pastę...i gotowe! Nałóż na kanapki, podawaj z sałatką. Podałam na Porcelana Bogucice Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnicukinii . Dość prosty , wymaga tylko troszkę cierpliwości . Tak przyrządzona cukinia , to coś pomiędzy klasycznym piklem , a ogórkami w musztardzie. Jest cudownie miękka , słodkawo-pikantna , po prostu pyszna , doskonała na kanapki i do sztuki mięska do obiadu " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Francuska musztarda, nadaje jej tego niespotykanego posmaku gorczycy i jednocześnie wydobywa, naturalną słodycz cukinii
Ogrodnik w podróżygotujemy na parze. Odsączamy, studzimy i miksujemy razem z czosnkiem, sokiem z limonki, tahiną i przyprawami (ja dodaję jeszcze 2 łyżeczki za’ataru i nim posypuję wierzch swoich kanapek). Taki hummus można zjadać w towarzystwie chleba lub makaronu. Można go też zawekować i cieszyć się jego smakiem przez całą zimę! Życzę Wam smacznego i dajcie koniecznie znać jak sprawdza
Szybko Tanio Smacznieśniadań. Pierwszym co przychodzi na myśl to koktajle, to one w bardzo prosty sposób zastąpią śniadanie i jeżeli są dobrze skomponowane nasycą nas tak samo jak klasyczne śniadania z kanapkami. Dziś najprostszy koktajl o konsystencji lodowego napoju shake. Orzechy to najlepszy sposób na to by czuć się nasyconym a jednocześnie poczuć zastrzyk energetyczny. Orzechy nerkowca to wartościowe białko, tłuszcze
Kuchnia PROzdrowotnaprawidłowego funkcjonowania. Owoce zawierają spore ilości błonnika, białka, enzymów i wody. A po kilku godzinach bez nawadniania organizmu woda zawarta w owocach jest ważnym czynnikiem; inne śniadania, jak kanapki, tylko zwiększają niedobory wody w organizmie. Ok, ale do rzeczy: smoothie to smoothie, czyli super zdrowe owocowe śniadanie. Zielone smoothie to zdrowsza wersja poprzez dodanie zielonych warzyw liściastych. A moje SuperSmoothie
Wegańska kuchnia orientalnaumieścić foremkę lub garnek z wodą- dzięki temu chleb nie będzie suchy - Piec 40- 50 minut (sprawdzać patyczkiem, czy chleb jest upieczony) - Kroić dopiero po ostygnięciu bochenka. Gotowe J Kanapki z chleba gryczanego z awokado, ogórkiem, pomidorem i sałatą
Wegańska kuchnia orientalnaktóre znajdują się w menu jej lokalu. Do Specialita Italiane warto też wpaść na obfite śniadanie, za jedyne 12 złotych zjecie dużo kanapkę z bagietki z pyszną włoską mortadelą lub dużą bruschettę z sadzonym jajkiem (jak na zdjęciach powyżej) z dowolnie wybraną przez Was kawą. Oczywiście blogerzy nie byliby
Kulinarne przygody GatityPrzepyszna sałatka o słodko-kwaśnym smaku. Świetnie smakuje jako dodatek do kanapek lub np. do hod-dogów. SKŁADNIKI: MARYNATA: 1 kg ogórków 3 łyżki soli 4 szklanki wody ZALEWA: 2 szklanki wody 1,5 szklanki octu szklanka cukru PONADTO: marchewka cebula 8-10 ziaren ziela angielskiego 15 ziaren pieprzu czarnego 3-4 łyżeczki gorczycy PRZYGOTOWANIE: Marynata Ogórki myjemy
RAROSSAoraz pietruszkę. Doprawić pieprzem do smaku. Miksować jeszcze przez chwilę. Można przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku na żywność w lodówce maksymalnie 2 dni lub spożyć od razu. Smacznego :) PS - Kanapki można udekorować warzywami. Dzięki temu uzyskamy jeszcze lepsze wrażenia smakowe
Banana Smiles