wegan. Więcej można przeczytać na Habżyki . Chleb lniany żywy. Można tez polubić je na Chcę żyć zdrowo . Ostatnio doskwiera mi brak deserów. Postanowiłam zrobić mleczną kanapkę, bezglutenową i udało się:) opakowanie Habżyków opakowanie serka mascarpone 100 ml mleka kokosowego, 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki ksylitolu Serek wyłóż do misy dolej mleczko, ksylitol. Wymieszaj razem
AZgotuj!pomidorami i ogórkami kiszonymi oraz z ugotowaną fasolką szparagową. Kolejnego dnia już bardziej typowo - z ugotowanymi, młodymi ziemniakami i mizerią. Zblendowane składniki można też użyć na pastę do kanapek. Składniki (na ok. 18 kotletów): - 300 g suchej ciecierzycy - 200 g chudego twarogu - 2 łyżki bułki tartej ( ja użyłam własnoręcznie robionej, z ciemnego pieczywa) - pół słoika suszonych pomidorów razem z olejem
Corner With Recipesgotuję wtedy drugiego dania. Jest jeszcze jeden plus, ekonomiczny, zupy gotujemy zwykle na dwa dni. Zobaczcie także inne przepisy z botwinką: Botwinka z cukinią w delikatnym sosie Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zupa z botwinki z ziemniakami Składniki: pęczek botwinki z dużymi buraczkami 3 podudzia z kurczaka kilka ząbków czosnku 3 marchewki 1/3 selera 2 pietruszki pęczek szczypiorku
Moja smaczna kuchniaPasta z fasoli, śmiesznie nazywana często „wegetariańskim smalcem”, to przepyszne smarowidło do kanapek. Ma tak mnóstwo przypraw i głęboki smak, że posmakuje niemal każdemu – nawet miłośnikom prawdziwego smalczyku. Ja pierwszy raz znalazłam ją na kultowej, wegańskiej Jadłonomii , gdzie znajdziecie kilka wersji takiego „smalcu”. Przepis u mnie ewoluuwał i wzbogacił się o rozmaryn, czosnek i wędzoną
Poezja smakuMięso jest miękkie i soczyste. Zdrowe, bo indyk ma mało tłuszczu i jest niskokaloryczny. Świetnie sprawdzi się na ciepło, ale równie dobry będzie na zimno, jako wędlina na kanapki. Polecam! Składniki: udziec z indyka o wadze ok. 2kg 2 łyżki grubo mielonego pieprzu 1 czubata łyżka soli 4 łyżki oleju Mięso umyć, osuszyć. Posypać solą i pieprzem. Zostawić na kilkanaście
Moja Galeria SmakuKochani dzisiaj prezentuję Wam fajny i lekki przepis na konfiturę morelowo - bananową. To świetny dodatek na kanapkę i bez cukru. To jest pierwszy przepis do którego nie dodałam, żadnej substancji żelującej i naprawdę konsystencja jest bardzo zwarta. Trafiłam na tak świetne owoce, że nie użyłam ani grama cukru, jednak jeżeli lubicie słodko użyjcie cukru trzcinowego i tutaj już ilość
Niezły Młynekmeksykańsku. Jak więc nazwać burgera z jajkiem sadzonym? Nie inaczej jak burger po polsku!. :-) Jajko, mięso i minimum warzyw tworzą naprawdę smaczną całość. Pysznie smakuje kiedy znudzą się zwykłe kanapki, taka miła odmiana. :-) 1 bułka do hamburgera 125g mięsa mielonego 1 jajko L 1 liść sałaty 2 plastry pomidora 3 plastry czerwonej cebuli 2 plastry żółtego sera majonez ketchup sól
Szefowa kuchniZapraszam na kolejne przetwory na zimę. Tym razem kolorowa sałatka z ogórków z dodatkiem papryki, marchewki i cebuli w zalewie octowej z olejem. Sałatka idealna do obiadu lub kanapek. składniki: 4 kg średnich ogórków 0,5 kg cebuli 0,5 kg papryki 0,5 kg marchewki 3 łyżki soli kamiennej 1 szklanka cukru 1 szklanka octu 10 % 1 szklanka oleju
Monia miesza i gotujeKochani dzisiaj prezentuję Wam fajny i lekki przepis na konfiturę morelowo - bananową. To świetny dodatek na kanapkę i bez cukru. To jest pierwszy przepis do którego nie dodałam, żadnej substancji żelującej i naprawdę konsystencja jest bardzo zwarta. Trafiłam na tak świetne owoce, że nie użyłam ani grama cukru, jednak jeżeli lubicie słodko użyjcie cukru trzcinowego i tutaj już ilość
Niezły MłynekSPOŁEM . Majonez ma idealną kremową konsystencję i nie zawiera żadnych substancji konserwujących. To doskonały dodatek do wielu potraw, szczególnie przygotowanych na zimno, między innymi sałatek, przystawek czy kanapek. Majonez ma funkcjonale opakowanie. Produkt wart polecenia i zakupu. Serdecznie zachęcam do zakupu produktów firmy WSP SPOŁEM
Tradycyjna kuchnia Kasiszafce w ciepłym mieszkaniu. Sałatka może być dodatkiem do obiadu. Świetnie sprawdza się i do serów, i do mięs. Po odsączeniu nadmiaru sosu, plastry ogórków mogą być układane na kanapkach. Niektórzy zjadają pół słoika, zanim zdąży się im przygotować coś bardziej treściwego ;) Bywa, że część słoików zniknie jeszcze w czasie wakacji :) np. jako dodatek do dań z grilla ze względu
Weekendy w domu i ogrodziemiasta lub miejscowości i kraju, z którego pochodzi danie, zdjęcie miasta lub miejscowości, w których jedliście to danie, umieszczony banerek akcji. Rodzaj dania jest obojętny. Może to być sałatka, kanapka, napój, zupa, danie główne etc. Stwórzmy książkę kucharską inspirowaną podróżami po naszym globie :) Czas trwania akcji: 28 VII - 28 sierpnia 2015 Banerek: Banerek na Mikserze Kulinarnym: kod: <a href
Weekendy w domu i ogrodziePrzepyszna pasta, idealna jako baza-sos do pizzy,świetnie smakuje też jako dodatek do kanapki. To świetny sposób na wykorzystanie nadmiaru cukinii z którą nie wiemy co zrobić. Polecam! Składniki: 1,5 kg cukinii 0,5 kg cebuli 1 łyzka soli 2 szkl cukru 1 szkl octu 0,5 łyżki ostrej papryki 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka pieprzu
Z Majeczką w kuchnikolana! Uwielbiam połączenia słodko-słone a to wprost jest cudowne! Słodkawy smak orzechów nerkowca podkreślony nutą słoności - po prostu cudo! Masło z nerkowców stanowi świetny dodatek do wszelkich kanapek, wafli, krakersów, placuszków, naleśników, omletów itp. Oczywiście można je również po prostu wyjadać łyżeczką :) Wybornie smakuje z dodatkiem słodkich owoców, dżemów a także czekolady! Z tego przepisu
Kto ugości moich gości?