Pieczony boczek Kupiłam ogromny płat boczku...sporą część pokroiłam na grilla, a pozostałą, natarłam obficie ziołami, czosnkiem, solą i upiekłam. Wszyscy w domu lubimy pieczony domowy boczek na kanapki. Pachnący, treściwy, kto nie lubi tłuszczyku, niech lepiej tego nie czyta:) Polecam!!! Składniki: 1.5 kg świeżego boczku sól - około łyżeczki pieprz - około łyżeczki rozmaryn - około łyżeczki majeranek- łyżeczka 3-4 ząbki
na moim stole...mamy, piekła go w ten sposób od kiedy pamiętam J Ale… troszkę zmodyfikowałam jej przepis, ponieważ postanowiłam natrzeć schab przed pieczeniem musztardą z czosnkiem. Schab wyszedł pyszny! Idealny na kanapki J Składniki: schab (mój miał troszkę ponad kilogram) Zalewa: 15 szklanek wody 11 płaskich łyżek soli 3 łyżeczki cukru 4 liście laurowe 3 łyżeczki kolendry 4-5 goździków
The Sweet Damselnależy dolać trochę oliwy i ponownie zmiksować. Doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. PS. Pesto jest bardzo smaczne i można dodawać go do makaronu lub smarować nim kanapki
The Sweet Damselkaszka otrzymywana z twardej pszenicy durum. Tak o semolinie napisała Wikipedia a ja Wam napiszę że chleb z jej udziałem jest rewelacyjny. Miąższ jest zwarty i wilgotny, super na kanapki z wędliną czy dżemem. Chleb robi się prosto wystarczy tylko zakupić mąkę i pieczemy. Chleb z semoliny. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniejest jeszcze lepsza! Zresztą jak nie kochać cukinii? Zawsze znajdziecie kilka jej sztuk w naszej lodówce! Jest tak cudownie uniwersalna - możecie przygotować z jej użyciem tyle wspaniałych dań - np. kanapka z cukinią i pomidorkami , cukiniowy makaron z krewetkami , szybka tarta z cukinią , zupę pomidorową z rybą i cukinią , cukiniowy makaron z mozarellą i warzywami , wiosenne racuszki z cukinią i świeżymi
Plate of Joyupieczona wieprzowina sprawdzi się idealnie nie tylko podana do obiadu. Wspaniale smakuje w kanapkach czy też sałatkach. Nam najbardziej smakuje podane w towarzystwie sosu czosnkowego. Łopatka wieprzowa długo pieczona (pulled pork) – ZOBACZ JAK JĄ ZROBIĆ: SKŁADNIKI, PRZEPIS, ZDJĘCIA Łopatka z sosem czosnkowym
Jakugotujesz.plświetnie pasowała do kwaskowatego sosu. Zrezygnowaliśmy z innych dodatków, ale jak najbardziej można podać mięso z ziemniakami i jakąś sezonową sałatką. A sos, który zostanie, zutylizować w kanapce z pasztetem- okazuje się, że wiśnie do niego świetnie pasują. A na koniec trochę zielonego, dla zrelaksowania oczu. Parę zdjęć z cyklu, 'a u nas w ogrodzie'... Głąbigroszek do podjadania Bałam się
les mirabellesznam osoby, która nie lubi czekoladek Toffifee. Są wyśmienite! Dlatego postanowiłam zrobić z nich krem, który doskonale nadaję się np. do kanapek, ciast czy deserów. Słodki, gęsty, z kawałkami orzechów. Polecam! Składniki: 200 g czekoladek Toffifee 50 g masła 50 g śmietany kremówki 30- 36% Przygotowanie: Czekoladki Toffifee drobno posiekać nożem, umieścić w garnuszku. Dodać masło oraz słodką śmietankę
Nastoletnie WypiekanieKolejny przepis z tych "zaległych" na blogu, bo tak naprawdę powinien pojawić się tu kilka lat temu. Ogórków małosolnych nie trzeba chyba nikomu przedstawiać. Są idealna na kanapki, albo do chrupania solo. Nie trzeba czekać na nie długo, bo gotowe są już po 2 - 3 dniach. Składniki: ogórki gruntowe kawałek korzenia chrzanu kilka liści chrzanu
Sto kolorów kuchnisię łagodnym, słodkawym smakiem. Jego zwarty miąższ usiany jest oczkami o wielkości orzecha laskowego. Aldamer MSM Mońki doskonale nadaje się do błyskawicznego przygotowania szybkich przekąsek w postaci koreczków i kanapek, jak również do zapiekanek, sosów, pizzy czy dań bardziej wyszukanych, jak coraz popularniejsze fondue. Kulinarną kompozycję z łagodnym w smaku serem Aldamer, najlepiej stworzą lekkie wina o delikatnym bukiecie, białe
ClauditteMissCookingSalsa ze świeżych pachnących pomidorów z dodatkiem słodkiej kukurydzy ...pycha, super dodatek do kanapek, mięs czy ryb. Robi się ja szybko, a smakuję wyśmienicie. Słońce już pięknie otuliło pomidory, co nadało im słodyczy, więc czas ich wykorzystać na wiele sposobów. SKŁADNIKI 1 mała cebula 1 łyżka oliwy (może być olej słonecznikowy) 6 gałązek natki pietruszki
Basia w kuchnizrobiła to czy tamto i umieściła na blogu. Nie raz usłyszałam: "a może byś zrobiła taką serię, posiłków do pracy?". Dlaczego nie ! W końcu ile można paść się kanapkami. Czasem każdemu z nas przydaje się miła odmiana od szarej sandwichowej rzeczywistości :) Niniejszym dzisiejszy post będzie pierwszym z serii: Lunch w pracy. Oczywiście najważniejsze jest aby przygotowanie
Taste Therapywyrazisty smak, który dodaje charakteru niejednej potrawie. Dodatek czerwonej cebuli o intensywnym kolorze sprawia, że danie od razu chce się jeść. Tak przygotowana cebula idealnie pasuje do sałatek, kanapek, rozmaitych przystawek. Składniki ½ kg cebuli ( pół na pół z czerwoną), 2 łyżki soli, ¼ szklanki octu na 3/4 szklanki wody ziele angielskie, pieprz ziarnisty, liść laurowy. Wykonanie: Cebulę obrać, pokroić
Tradycyjna Kuchniazimno jest równie pyszna. :-) Choć papryka kojarzy się głównie z jesienią, my jemy ją przez cały rok, zawsze jest w lodówce by można było położyć ją na kanapki czy użyć do przygotowania obiadu. 4 czerwone papryki 500g mięsa mielonego 4 ząbki czosnku 100g ryżu 2 duże cebule 6 łyżek koncentratu pomidorowego 200g żółtego sera pieprz, sól, bazylia 1. Ryż
Szefowa kuchniŚwietna pasta, nadająca się nie tylko jako dodatek do kanapek. Po więcej inspiracji związanych z tą pastą zapraszam niebawem na bloga... :) Składniki: 1 szklanka ugotowanego i obranego bobu 1 papryka czerwona, pieczona w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25 minut 2 łyżki oleju lnianego sok z 1/2 cytryny sól, pieprz 1 łyżeczka sambal oelek 1/2 szklanki wody świeży pomidor
Mango Papaja