Bruschetta od kilku dni chodziła mi po głowie. Jest wiele przepisów na te kanapeczki, z mozzarellą, cukinią, bakłażanami, oliwkami, papryką.... Można również wszystkie te składniki połączyć w jednej kanapce i zapiec, też jest bardzo smacznie. Dziś przedstawiam najprostszy sposób na pyszną i lekką przystawkę we włoskim klimacie. Składniki: 2 średnie pomidory malinowe ( nie za miękkie ) 1 żółty pomidor
Jemy PijemySoczysta i mocno aromatyczna. Krucha i pachnąca jałowcem. Idealna jako pieczeń na obiad, a po wystudzeniu i pokrojeniu – genialna jako wędlina na kanapki. Tą szynkę robię już od ładnych paru lat. I zawsze wychodzi tak samo pyszna. W myśl hasła „przez żołądek do serca” to właśnie mięsa, a nie ciasta, były jedną z pierwszych rzeczy, którą próbowałam okiełznać zaczynając kilkanaście
Karo in the KitchenWyczesane mięsko. Miękkie i pełne smaku. Rozpływa się w ustach. Podlane aromatycznym domowym sosem BBQ jest idealne do soczystych kanapek, które świetnie zastąpią regularny obiad. Robi się długo, ale robi się samo! Tak podawana wieprzowina ma swoje korzenie na głębokim południu Stanów Zjednoczonych, w takich miejscach jak Karolina Północna, Texas i Tennessee- w stanach, w których jedną z głównych
Karo in the Kitchenmąki mieszanej, na drożdżach i na piwie. Na piwie ciemnym, więc mocno słodowy i aromatyczny. Nie wiem jak to się stało, ale jakoś nie zdążyliśmy zrobić z niego kanapek. Jest tak dobry, że znika z samym masłem. Piwo typu porter leżakuje przez rozlaniem do butelek około 90 dni. Jest bardzo ciemne, palone, prawie nieprzeźroczyste pod światło. Smak tego piwa
Karo in the Kitchenkolację. Uwielbiam bakłażany i robię z nimi w kuchni prawie wszystko – dodaję do mięsnego gulaszu, do leczo, do empanadas, grillowane mieszam w sałatkach, robię z nich pastę na kanapki czy „kawior” z mnóstwem czosnku i pietruszki, faszeruję i zapiekam. A tak podane to dla mnie szybki lunch lub obiad. Lekki, a dzięki dodatkowi takiego a nie innego sosu – pełen białka
Karo in the KitchenJeśli zacznie Wam za bardzo brązowieć od góry, przenieście go na półkę niżej lub przykryjcie folią aluminiową. Dobry jest i na ciepło – jako pieczywo czosnkowe, i na zimno, do kanapek. Naprawdę trzeba się bić po łapach żeby nie zjeść go od razu całego. Z wierzchu chrupiący, w środku puszysty, miękki i obłędnie ziołowy. Spróbujcie sami :) SKŁADNIKI 460-500g mąki
Karo in the Kitchenskórka szybko się zwęgliła, obieranie było łatwe, a pasta zyskała lekko dymny aromat. Bardzo polecam bo to świetny dodatek do wszystkiego - do mięs, wędlin, sera i na kanapki. składniki 1500 g papryki 1500 g bakłażanów 2500 g pomidorów 200 g cebuli 3- 4 ząbki czosnku 1 ostra papryczka - wg uznania 1 łyżka zielonej
Stare Garywędlina kanapkowa). A teraz najważniejsze – „degustacja”. Mięso jest kruche, soczyste i delikatne. Podczas krojenia zachowuje swoją strukturę, nie rozpada się. Schab pieczony w niskiej temperaturze idealnie nadaje się na kanapki, ale nie tylko. Pokrojony w grubsze plastry z powodzeniem możemy podać do obiadu. Polecam i zachęcam do wypróbowania przepisu, naprawdę warto. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Schab pieczony w niskiej
mojewypiekiinietylkokolacyjnej, coś na szybko, bez większych filozofii. Placki i naleśniki sprawdzają się u mnie bardzo dobrze na dość szybką kolację, to dla tych którym się już kanapki znudziły szczerze polecam (choć nimi też czasami nie pogardzę). Na koniec serwuję coś słodkiego, póki lato, póki jeszcze można się lodami chłodzić (a nawet trzeba!) Miłego dnia. Ryż
More food, love and dreamspierwszą konfiturę, a właściwie to nawet bardziej powidła z wiśni. Smażyłam je właśnie na wzór powideł śliwkowych - 3 dni, wyszły tak gęste, że można je było kroić, niestety na kanapkę nie bardzo się nadawały, jedynie do nadziania rogali. Trochę mnie to zniechęciło i odłożyłam na jakiś czas smażenie konfitur. Szłam na łatwiznę i przygotowywałam konfitury z dodatkiem żel-fixu
Smaczne Zdrowetrzecie aplikując sobie taki zestaw o poranku dostajemy świetny zastrzyk energii który w bardzo krótkim czasie odczuwamy. Do kubeczka jogurtu z algami można dobrać ulubiony owoc i małą kanapkę np. z orkiszowym chlebem i zacząć poranek lekko i z naturalną dawką energii. Zapraszam do zakupienia wersji sproszkowanej i regularnego spożywania! Przygotowanie: 1 opakowanie jogurtu smakowego (150ml) mieszamy dokładnie
Kuchnia PROzdrowotnajuż czas na domowe przetwory (zima tuż tuż) Domowe powidła ze śliwek węgierek. Aromatyczne, obłędnie smaczne! Można wyjadać je łyżeczką prosto ze słoiczka lub użyć do przygotowania ciast, kanapek czy deserów. Na chłodne, zimowe wieczory będą doskonałe! Składniki (na 2 średniej wielkości słoiki ) 2 kg dojrzałych śliwek węgierek cukier (ilość zależy od słodkości naszych śliwek) 1 łyżeczka cynamonu Przygotowanie: Dojrzałe
Nastoletnie Wypiekanieczyli z ziemniakami, to rodzaj omletu. Jest on gruby na ok. 5 cm. Hiszpanie jedzą go na zimno i na ciepło. Tortillę podają jako przekąskę na śniadanie lub do kanapek, ale też jako część obiadokolacji. Moja tortilla jest znacznie cieńsza, ale nieskromnie przyznam, że równie smaczna jak ta w Lloret de Mar czy Barcelonie. Składniki (na dwie porcje): 3 ziemniaki
Weekendy w domu i ogrodziespecjalnego, dopóki nie dowiedziałam się, że są z majonezem :-))) Wiecie, że majonez to moja love, w ogóle mój blog powinien mieć na imię kocham majonez. Placuszki, można zajadać w kanapce z ziemniakami, kaszami czy ryżem. Przepyszne na ciepło i na zimno. Do środka można dodać tak naprawdę wszystko, na co macie ochotę. Tak więc wstałam sobie o 7 rano
pieprzny smaczekcukinii, z serkiem ziołowym, chrupiącą papryką i pestkami z dyni Rożki owocowe Tosty caprese Kanapkowa sałatka z kremowymi serami, suszonymi pomidorami, pestkami z dyni i włoskimi orzechami w niedzielę: Kanapki z twarożkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem podane na waflach ryżowych Koktajl borówkowo - truskawkowy Bruschetta z pomidorami i ziołami Chrupiący deser jogurtowy, z granolą i świeżymi owocami Tosty ogniste z salami
Moja smaczna kuchnia