kanapka - 6539 przepisów (strona:234/436)

Ljutenica - bułgarska pasta z pomidorów, bakłażanów i papryki 196

skórka szybko się zwęgliła, obieranie było łatwe, a pasta zyskała lekko dymny aromat. Bardzo polecam bo to świetny dodatek do wszystkiego - do mięs, wędlin, sera i na kanapki.  składniki 1500 g papryki  1500 g bakłażanów  2500 g pomidorów 200 g  cebuli 3- 4 ząbki czosnku  1 ostra papryczka - wg uznania 1 łyżka zielonej

Stare Gary
Schab pieczony w niskiej temperaturze 161

wędlina kanapkowa). A teraz najważniejsze – „degustacja”. Mięso jest kruche, soczyste i delikatne. Podczas krojenia zachowuje swoją strukturę, nie rozpada się. Schab pieczony w niskiej temperaturze idealnie nadaje się na kanapki, ale nie tylko. Pokrojony w grubsze plastry z powodzeniem możemy podać do obiadu. Polecam i zachęcam do wypróbowania przepisu, naprawdę warto. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Schab pieczony w niskiej

mojewypiekiinietylko
Kilka pomysłów na... 148

kolacyjnej, coś na szybko, bez większych filozofii.  Placki i naleśniki sprawdzają się u mnie bardzo dobrze na dość szybką kolację, to dla tych którym się już kanapki znudziły szczerze polecam (choć nimi też czasami nie pogardzę).  Na koniec serwuję coś słodkiego, póki lato, póki jeszcze można się lodami chłodzić (a nawet trzeba!)  Miłego dnia.   Ryż

More food, love and dreams
BABCINA KONFITURA MORELOWA Z DODATKIEM MALIN, BEZ DODATKU CUKRU 182

pierwszą konfiturę, a właściwie to nawet bardziej powidła z wiśni. Smażyłam je właśnie na wzór powideł śliwkowych - 3 dni, wyszły tak gęste, że można je było kroić, niestety na kanapkę nie bardzo się nadawały, jedynie do nadziania rogali. Trochę mnie to zniechęciło i odłożyłam na jakiś czas smażenie konfitur. Szłam na łatwiznę i przygotowywałam konfitury z dodatkiem żel-fixu

Smaczne Zdrowe
Spirulina z jogurtem - najlepsze śniadanie 321

trzecie aplikując sobie taki zestaw o poranku dostajemy świetny zastrzyk energii który w bardzo krótkim czasie odczuwamy. Do kubeczka jogurtu z algami można dobrać ulubiony owoc i małą kanapkę np. z orkiszowym chlebem i zacząć poranek lekko i z naturalną dawką energii. Zapraszam do zakupienia wersji sproszkowanej i regularnego spożywania! Przygotowanie: 1 opakowanie jogurtu smakowego (150ml) mieszamy dokładnie

Kuchnia PROzdrowotna
Domowe powidła śliwkowe 136

już czas na domowe przetwory (zima tuż tuż) Domowe powidła ze śliwek węgierek. Aromatyczne, obłędnie smaczne! Można wyjadać je łyżeczką prosto ze słoiczka lub użyć do przygotowania ciast, kanapek czy deserów. Na chłodne, zimowe wieczory będą doskonałe! Składniki (na 2 średniej wielkości słoiki ) 2 kg dojrzałych śliwek węgierek cukier (ilość zależy od słodkości naszych śliwek) 1 łyżeczka cynamonu Przygotowanie: Dojrzałe

Nastoletnie Wypiekanie
Tortilla patatas z chorizo 135

czyli z ziemniakami, to rodzaj omletu. Jest on gruby na ok. 5 cm. Hiszpanie jedzą go na zimno i na ciepło. Tortillę podają jako przekąskę na śniadanie lub do kanapek, ale też jako część obiadokolacji. Moja tortilla jest znacznie cieńsza, ale nieskromnie przyznam, że równie smaczna jak ta w Lloret de Mar czy Barcelonie. Składniki (na dwie porcje): 3 ziemniaki

Weekendy w domu i ogrodzie
PLACUSZKI DROBIOWE 488

specjalnego, dopóki nie dowiedziałam się, że są z majonezem :-))) Wiecie, że majonez to moja love, w ogóle mój blog powinien mieć na imię kocham majonez. Placuszki, można zajadać w kanapce z ziemniakami, kaszami czy ryżem. Przepyszne na ciepło i na zimno. Do środka można dodać tak naprawdę wszystko, na co macie ochotę. Tak więc wstałam sobie o 7 rano

pieprzny smaczek
Moje gotowanie na żywo w C.H. Pogoria 104

cukinii, z serkiem ziołowym, chrupiącą papryką i pestkami z dyni Rożki owocowe Tosty caprese Kanapkowa sałatka z kremowymi serami, suszonymi pomidorami, pestkami z dyni i włoskimi orzechami w niedzielę: Kanapki z twarożkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem podane na waflach ryżowych Koktajl borówkowo - truskawkowy Bruschetta z pomidorami i ziołami Chrupiący deser jogurtowy, z granolą i świeżymi owocami Tosty ogniste z salami

Moja smaczna kuchnia
Indycze burgersy 149

ochota na niezdrowego fastfoodowca, to zastanówmy się dwa razy nim nasze nogi zaprowadzą Nas do lokalu, gdzie produkcja żywności jest taśmowa. Albowiem nigdy nie wiemy co znajdzie się Naszej kanapce i zapewniam Was, że gdy raz zrobicie sobie burgera w domu, to już nigdy nie będziecie nęceni wizją reklamowej buły. Składniki: Bułka pełnoziarnista lub np. kukurydziana Mięso mielone z indyka

Karczma Honorietty
Sałatka warzywna z kabanosami 201

SPOŁEM . Majonez ma idealną kremową konsystencję i nie zawiera żadnych substancji konserwujących. To doskonały dodatek do wielu potraw, szczególnie przygotowanych na zimno, między innymi sałatek, przystawek czy kanapek. Majonez ma funkcjonale opakowanie. Produkt wart polecenia i zakupu. Serdecznie zachęcam do zakupu produktów firmy  WSP SPOŁEM

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pieczona szynka 167

bardziej zadziwiają mnie różnice smakowe w zestawieniu z tymi sklepowymi. Zwłaszcza, jeżeli chodzi o konsystencję. Tę szynkę zjeść można na ciepło z brązowym sosem pieczeniowym lub na zimno, do kanapek właśnie :) (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Życie zamknięte w smaku
Mus jabłkowy. 141

Domowy mus jabłkowy jest bardzo pysznym i zdrowym dodatkiem do ciast oraz wszelkich deserów, a także do kanapek. Dostałam ostatnio trochę ekologicznych jabłek od koleżanki i postanowiłam zrobić z nich pyszny mus. Szarlotka zimową porą, naleśniki z musem prawdziwe pyszności. Aby mus miał ładny, jasny kolor należy na bieżąco obierać jabłka ze skórki. SKŁADNIKI: 6 kg. jabłek cukier

Kuchnia Beaty
Produkty EKO- logiczne Biooaza używać czy nie - oto jest pytanie.. 180

słoika  . Najlepiej smakują z sałatką warzywną . Dodaje je też do pizzy czy koreczków jako przekąskę . Polecam zrobić z nich pastę na kanapki  : -zielone oliwki -majonez -ser żółty -czosnek Miksujemy i powstaje pyszna pasta . Mamy 7 powodów,  aby jeść 7 oliwek dziennie: Produkt niskokaloryczny: 25 g oliwek zawiera

Różowa kuchnia
Korniszony 172

ogórki gruntowe w zalewie octowej poddane wcześniej procesowi kiszenia. Dodatek cebuli, chili i pieprzu sprawia, że są bardziej wyraziste w smaku. Pasują doskonale do pajdy domowego chleba ze smalcem, kanapek z tradycyjnie wędzoną wędliną czy też śledzika w majonezie.” Czytaj więcej

Wiem co jem

Proponowane wyszukiwania