kanapka - 6539 przepisów (strona:233/436)

Rolada kanapkowa z szynkowara 144

Smaczna, krucha i przede wszystkim "swojska" wędlinka do kanapek i sałatek. Składniki: 1 kg schabu 1 duża pierś z kurczaka 30 dkg pieczarek 2 ząbki czosnku Po pół łyżeczki każdej przyprawy: tymianek, rozmaryn, bazylia, zioła prowansalskie, czosnek granulowany olej słonecznikowy sól, pieprz, przyprawa do mięsa wieprzowego Sposób przygotowania: 1. Schab myjemy i nacinamy w dwóch miejscach tak by zrobić

Kuchnia w czekoladzie
Dressing bazyliowy, czosnkowy, ostro-słodki czy słodko-ostry? -sposób na nudną sałatę :) 134

jogurtem. Sól i pieprz dodaję do smaku. Są to moje ulubione "polewki" do sałat, sałatek, na kanapki, przede wszystkim na ukochane pomidory. Zapraszam do wybróbowania

Pause Gotowanie!
Domowy Ketchup pikantny 643

pyszny i szybki obiadek lub kolację. Jeśli mamy kilka minut więcej możemy dodać mięsko i mamy wersję bardziej „męską”. Wspomniane przetwory są również świetną bazą do szybkich kanapek. Ja wprost uwielbiam wersję z kozim serem :) Dzięki takim przetworom, w zimie mogliśmy rozkoszować się smakiem prawdziwych pomidorów, których próżno szukać w tym okresie (zimowe pomidory są po prostu

Moja Delicja
Wafelki z masą czekoladową i ryżem preparowanym 363

koniec dodać ryż preparowany (najlepiej dodawać partiami; masa musi być gęsta). Przygotowaną masą nadziewać wafelki (jeden wafelek posmarować masą, a drugim <suchym> przykryć masę czekoladową, formułując "kanapkę". Przygotowane wafelki schłodzić przez kilkanaście godzin w lodówce (najlepiej na całą noc, ponieważ masa czekoladowa powinna stwardnieć).  Pomysł na przepis z bloga rodzinkawkuchni

Ugotować
Śniadania na cały tydzień! 155

większa niż kaszy (na 1/2 szklanki surowej kaszy 1 szklanka mleka). Gotować, aż wchłonie cały płyn. Kaszę przełożyć do miseczki, polać jogurtem i miodem. Posypać owocami i ziarenkami. 5. Kanapki z twarogiem (mój osobisty faworyt śniadaniowy) Składniki: 2 kromki chleba pełnoziarnistego pszenno-żytniego (przepis: klik ) 1/2 kostki chudego lub półtłustego twarogu 1 łyżka miodu kilka malin pokrojony banan Przygotowanie: Twaróg

Cakes By Kejt
Domowy Ajwar – pasta z pieczonej papryki i bakłażana 144

wyłóż je papierem od pieczenia. Przygotuj paprykę do pieczenia: Odetnij główkę papryki wraz z ogonkiem. Odcięte główki pozbaw ogonka, włóż do pojemnika, schowaj do lodówki i używaj do kanapek lub sałatki (tych fragmentów nie piekę, wole je spożyć na świeżo). Nożem wydrąż nasiona, usuń białe błonki i przetnij wydrążoną część na pół wzdłuż i raz jeszcze na pół, wzdłuż. Każdą

Moja Delicja
Sernik na zimno III 182

serniki na zimno, gwarancją sukcesu jest jednak dobry serek na sernik. Ja używam serka ulubionego z Wielunia - szczerze polecam do serników na zimno, pieczonych i na kanapki!:) S kładniki na tortownicę o średnicy 24 cm : 650 gramów sera porządnie zmielonego lub dobrego "wiaderkowca" (używam "Mój Ulubiony" z Wielunia) 400 ml śmietany krem

cucinare
Pesto z jarmużu i orzechów cashew 139

porcję domowego pesto jak się domyślacie, z jarmużu. Pesto z jarmużu należy do moich ulubionych. Jest delikatne w smaku, można dodawać je do makaronu, używać jako sosu lub na kanapki czy pizzę…you name it. Polecam pesto z jarmużu i orzechów cashew. Słodki smak orzechów świetnie harmonizuje z jarmużem. Użyłam też pieczonego czosnku, który jest delikatniejszy w smaku

codojedzenia
Powidła śliwkowe. 112

lubi powideł śliwkowych? Przepyszny dodatek do ciast, kanapek, naleśników... Tylko jak wytrzymać to stanie przy garnku, długotrwałe mieszanie, a i tak czasem śliweczki przywrą do garnka- wtedy trzeba ratować co się da! Ja mam dziś dla Was propozycję przygotowania powideł bez tych żmudnych czynności!"Sposób na powidła dostałam od Pani Doroty wczoraj, a dziś wprowadziłam jego realizację w życie

Kuchnia Beaty
Bruschetta pomidorowa prosty przepis 158

Bruschetta od kilku dni chodziła mi po głowie. Jest wiele przepisów na te kanapeczki, z mozzarellą, cukinią, bakłażanami, oliwkami, papryką....  Można również wszystkie te składniki połączyć w jednej kanapce i zapiec, też jest bardzo smacznie. Dziś przedstawiam najprostszy sposób na pyszną i lekką przystawkę we włoskim klimacie. Składniki: 2 średnie pomidory malinowe ( nie za miękkie )  1 żółty pomidor

Jemy Pijemy
Szynka z rękawa 2w1 233

Soczysta i mocno aromatyczna. Krucha i pachnąca jałowcem. Idealna jako pieczeń na obiad, a po wystudzeniu i pokrojeniu – genialna jako wędlina na kanapki. Tą szynkę robię już od ładnych paru lat. I zawsze wychodzi tak samo pyszna. W myśl hasła „przez żołądek do serca” to właśnie mięsa, a nie ciasta, były jedną z pierwszych rzeczy, którą próbowałam okiełznać zaczynając kilkanaście

Karo in the Kitchen
Pulled pork- ciągnięta wieprzowina 225

Wyczesane mięsko. Miękkie i pełne smaku. Rozpływa się w ustach. Podlane aromatycznym domowym sosem BBQ jest idealne do soczystych kanapek, które świetnie zastąpią regularny obiad. Robi się długo, ale robi się samo!   Tak podawana wieprzowina ma swoje korzenie na głębokim południu Stanów Zjednoczonych, w takich miejscach jak Karolina Północna, Texas i Tennessee- w stanach, w których jedną z głównych

Karo in the Kitchen
Chleb na piwie porter +FILM 187

mąki mieszanej, na drożdżach i na piwie. Na piwie ciemnym, więc mocno słodowy i aromatyczny. Nie wiem jak to się stało, ale jakoś nie zdążyliśmy zrobić z niego kanapek. Jest tak dobry, że znika z samym masłem. Piwo typu porter leżakuje przez rozlaniem do butelek około 90 dni. Jest bardzo ciemne, palone, prawie nieprzeźroczyste pod światło. Smak tego piwa

Karo in the Kitchen
Grillowany bakłażan z sosem jogurtowym 155

kolację. Uwielbiam bakłażany i robię z nimi w kuchni prawie wszystko – dodaję do mięsnego gulaszu, do leczo, do empanadas, grillowane mieszam w sałatkach, robię z nich pastę na kanapki czy „kawior” z mnóstwem czosnku i pietruszki, faszeruję i zapiekam. A tak podane to dla mnie szybki lunch lub obiad. Lekki, a dzięki dodatkowi takiego a nie innego sosu – pełen białka

Karo in the Kitchen
Odrywany chleb ziołowo-czosnkowy 189

Jeśli zacznie Wam za bardzo brązowieć od góry, przenieście go na półkę niżej lub przykryjcie folią aluminiową. Dobry jest i na ciepło – jako pieczywo czosnkowe, i na zimno, do kanapek. Naprawdę trzeba się bić po łapach żeby nie zjeść go od razu całego. Z wierzchu chrupiący, w środku puszysty, miękki i obłędnie ziołowy. Spróbujcie sami :) SKŁADNIKI 460-500g mąki

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania