kanapka - 6539 przepisów (strona:231/436)

Jak zrobić domowe suszone pomidory (na słońcu lub w piekarniku)? 402

zakręcić. W przeciwnych razie olej może nie przykryć wszystkich pomidorków i może się na nich rozwinąć pleśń.  Pomidory możecie jeść już po 2-3 dniach. Są dobre na kanapkę, do sałatek, makaronów. Na końcu postu zamieściłam kilka przepisów z suszonymi pomidorami. Pamiętajcie, że również olej po suszonych pomidorach jest bardzo smaczny i warto go wykorzystać do różnych potraw

Chilli Czosnek i Oliwa
Konfitura z aronii i jabłek 129

kojarzy mi się z goryczą i cierpkością więc nie za bardzo byłam przekonana do konfitury, ale efekt wyszedł świetny. Konfitura jest słodka i pyszna, pasuje nie tylko do zwykłych kanapek, ale i do sera, naleśników czy jako nadzienie do bułeczek. Składniki: 500 g aronii 250 g jabłek 300 g cukru 6 goździków ½ łyżeczki cynamonu Wykonanie: Aronię umyć, oczyścić i osuszyć

Mama Gotuje
Pasztet domowy do słoików 231

ZOSTAWIAJĄC OD GÓRY OK 2 CM MIEJSCA-ŻEBY DOBRZE SIĘ ZAMKNĘŁY PASTERYZUJEMY PRZEZ GODZINĘ,JAK WYSTYGNĄ TO DO LODÓWKI LUB PIWNICY SZCZERZE POLECAM-PYSZNY I SUPER SIĘ ROZSMAROWUJE NA KANAPCE

Swojskie jedzonko
Koktajl energetyczny i oczyszczający. Zielona bomba czyli przepis na smoothie ze szpinaku, banana i spirulina. 236

himalajska szczypta.     Wszystkie składniki umieść w blenderze kubkowym, na koniec dolej jeszcze odrobinę wody, aby blender ruszył bez problemu.   Taki koktajl to świetna alternatywa tradycyjnej kanapki na śniadanie lub drugie śniadanie.   Dodatkowo to bomba witamin, białka i energii.   Jak nie chcesz szukać po internecie dobrej jakości spiruliny i babki płesznik wdepnij

IzaGotuje
Frittata ze szpinakiem baby, z czosnkiem i płatkami chili 185

tygodniu rozmaitych zajęć, w sobotę ze spokojem można zjeść śniadanie na balkonie, na świeżym powietrzu, bo tak smakuje najlepiej! Kilka minut i gotowe! Niedrogie, z powodzeniem zastąpi klasyczne kanapki, syte i kolorowe! Klasyczne połączenie szpinaku z czosnkiem, do tego świeża bazylia i płatki chili, które często wykorzystuje w swoich przepisach Jamie Oliver. Widzieliście już polską wersję magazynu Jamiego O.? Weekendowe

Moja smaczna kuchnia
Miękki ser w typie Topfkase 152

razem w ruch poszły suszone pomidory , które nadały wspaniałego aromatu . Pomidorki wpłynęły także na wygląd , wiadomo , jemy oczami , więc nie jest to bez znaczenia ;). Serek doskonale sprawdza się na kanapkach , jest po prostu pyszny i bardzo zdrowy . U mnie zniknął podczas jednej kolacji ..cóż trzeba będzie zrobić więcej Składniki na 2 krążki , wielkości dużego spodka : 7 l mleka

Ogrodnik w podróży
Papryka pieczona 115

pieprzu. Zalewamy dobrą oliwą. Zakręcamy słoiczki, przechowujemy w lodówce. Jak długo? Trudno mi powiedzieć, bo bardzo szybko znikają. Papryka pieczona sama w sobie jest wspaniała. Można ją dodawać na kanapki, do zapiekanek, sałatek, wszelkiego rodzaju rolad mięsnych, rybnych… i nie tylko. Pieczenie uwydatnia bogactwo jej aromatu, zachowując jednocześnie piękną barwę. Gorąco polecam. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Papryka pieczona appeared

mojewypiekiinietylko
Paprykowy sos 115

Teraz już nie wyobrażam sobie, by zimą w moich zapasach nie było tego sosu. Świetnie smakuje na ciepło i zimno, jako dodatek do makaronów, kasz bądź jako dodatek do kanapki. Składniki: - 3 kg papryki ( po wydrążeniu) - 2 papryczki chili bez pestek - 3 koncentraty pomidorowe ( w tym przypadku pudliszki) - 2 łyżki soli - 1 szklanka octu - 7 listków laurowych - 7 ząbków czosnku

Zainspirowana w kuchni
Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką 1444

każdą ćwiartkę kurczaka glazurą z miodu i sosu sojowego, pieczemy jeszcze 30 minut aby ćwiartki się zarumieniły. Faszerowane ćwiartki kurczaka są rewelacyjną przystawką na zimno, mogą być okładem na kanapki, czy podane na gorąco stanowić danie obiadowe. Polecam. The post Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wielozbożowe kanapki z domową pastą serowo-kiełkową z dodatkiem oleju lnianego. Szybkie i zdrowe śniadanie do pracy lub szkoły. 163

Dziś ekspresowa i zdrowa propozycja śniadaniowa. Wielozbożowe kanapki z domową pastą serowo-kiełkową z dodatkiem oleju lnianego, to wspaniały pomysł dla wszystkich dbających o zdrowie. Spróbujcie. Przygotowanie jest naprawdę szybkie i proste. Składniki: 4 kromki wielozbożowego chleba (u mnie 7 ziaren) 125 g chudego twarogu 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 1/2 łyżki kiełków rzodkiewki 1 1/2 łyżeczki oleju lnianego SemCo

Słodkie okruszki
Pieprzowe, czosnkowe , ogórki kanapkowe 213

przepis , na zimowe przetwory i wykorzystanie , tym razem wyrośniętych ogórków . Dość pikantne, dzięki wyraźnej nucie czarnego pieprzu i bardzo aromatyczne z powodu sporego ładunku czosnku . Generalnie czadowe kawałki na kanapki , koreczki i inne przekąseczki Składniki na około 5 słoików 0,5 l : 2 kg dużych , ale jeszcze zielonych ,ogórków 3 małe główki czosnku 4-5 łyżeczek ziaren pieprzu

Ogrodnik w podróży
Pasztet z czerwonej soczewicy 133

jakość od tego sklepowego na pewno pozostawiają wiele do życzenia:) Dzisiaj u mnie wegetariański pasztet z czerwonej soczewicy,a na blogu możecie również znaleźć klopsa z papryką idealnego do kanapek ;) Składniki: 500 g czerwonej soczewicy Kłos Pol , 1 szklanka płatków ryżowych, 2 łyżki siemienia lnianego, 1 cebula, 2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, kawałek pory, 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej

Aga w kuchni
Focaccia z figami, cebulą i macierzanką 165

Zwykła cebula biała lub czerwona też będzie dobra. Focaccia najlepiej smakuje na ciepło, można je podać z oliwą, pesto lub domowym sosem warzywnym. Na zimno będzie znakomitą bazą do kanapek... jak każde pieczywo :) . Focaccia z figami i cebulą rewelacyjnie łączy się z pastami serowymi i mozzarellą, wystarczy dodać listek sałaty i smaczna kanapeczka gotowa :) Porcje: forma o średnicy

SzczyptaSmaQ
Domowa mielonka ze słoika na kanapki 2340

Ostatnio bardzo rzadko kupujemy wędlinę w sklepie. Zazwyczaj sami wędzimy lub przygotowujemy takie oto domowe słoiki pełne pysznej kiełbasy idealnej na kanapki. Co prawda głównym dowodzącym w przygotowywaniu wędlin jest mój mąż, to do jedzenia nikogo namawiać nie trzeba:) Mielonka jest bardzo smaczna, aromatyczna i przede wszystkim naprawdę składa się w 100% z mięsa:)  Składniki:   2 kg łopatki

Z miłości do słodkości
Mortadela w cięśćie 174

Były czasy kiedy mortadela była wędliną bardzo użyteczną . Dawano ją na kanapki, smażono skwarki , dodawano do zup, zastępowała kotlet schabowy  a moja mama smażyła ją w mundurkach . Inaczej mówiąc w cieście naleśnikowym . Szybka i łatwa przekąska . Składniki 1/2 szklanki mleka( kefiru lub zsiadłego mleka) 1/2 szklanki wody 1 jajko 2 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli

Eli Gotowanie

Proponowane wyszukiwania