Ciekawy przepis z kuchni włoskiej. Można podawać na różne sposoby - jako kanapkę, lub jak kawałek pizzy. Cisto jest chrupiące i smaczne. Ja dodałam małe pomidorki oliwki, świeży rozmaryn, suszone zioła prowansalskie Warto podawać z jakimś sosem - u nas akurat połączone zostało z pastą z chilli :) SKŁADNIKI: 10 g świeżych drożdży 150 ml ciepłej wody 250 g mąki 1 łyżeczka soli
dlaSmaQpieprzem i możemy jeść jako dodatek do obiadu lub sam posypany uprażonymi ziarnami. Część przekładamy do blendera i miksujemy na gładko z odrobiną oliwy . Ziarnami posypujemy pastę już na kanapce ,wtedy pozostają chrupiące . Za inspirację dziękuję Jadłonomi
Ladylaura.Dzisiaj polska kuchnia konesera, w której oto będą pieprzne cycki z kurczaka. Soczyste, mało kaloryczne i w sam raz na niedzielny obiad lub jako dodatek do kanapek. Bez żadnych panierek, bez smażenia w głębokim tłuszczu, czyli lekko, pikantnie i w sam raz :-) Składniki: w duże piersi z kurczaka 2 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy
pieprzny smaczekbyć inne ryby, chuda wieprzowina, wołowina lub drób wg. własnych upodobań, lub bez dodatków jako sałatkę na ciepło lub zimno. Sałatka z dzikiego ryżu jest świetną alternatywą dla kanapek zabieranych do pracy na drugie śniadanie lub lunch. Składniki: Sałatka 100 g Ryż Dziki Kupiec (1 torebka), 3 młode marchewki, 500 g bobu, 1/2 czerwonej cebuli, garść listków mięty
SzczyptaSmaQmoje ostatnie odkrycie... Składniki (*śniadaniowa porcja do kanapek dla dwóch osób): - 1/4 dużego selera, - 3 łyżki gotowanej ciecierzycy, - 2 łyżki oliwy, - 3 szczypty czarnuszki, - 1 szczypta majeranku, - szczypta soli i pieprzu do smaku, - odrobina wody (w zależności od konsystencji pasty jaką lubimy - ja lubię gęstą, więc użyłam jednej łyżki). Przygotowanie: 1. Selera obieramy i kroimy na plastry
Kwarek - mocno minimalistyczne przepisykolejny jestem bardzo mile zaskoczona. Raczej nie przepadałam za awokado, ale okazało się, że odpowiednio użyte jest przepyszne. Pasta z awokado z powodzeniem zastąpi masło i doda oryginalności waszym kanapkom :). Polecamy! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło
Przepisy Aleksandrykotlety mielone, zyskały nowy letni smak. Mała zmiana przypraw i pyszne danie gotowe. Takie mielone świetnie sprawdzają się jako danie obiadowe, ale idealne są również na zimno - do kanapek. Składniki na ok.10 sztuk: - 1 kg mielonego mięsa wieprzowego (u mnie samodzielnie mielona łopatka z minimalną ilością karkówki) lub dowolnego innego - 1 płaska łyżeczka soli himalajskiej (zwykłej mniej) - świeżo mielony pieprz
Smaczne Zdrowezrobiony z ciastek o tej samej nazwie, których przepis niedawno zamieściłam na blogu. Zdecydowanie dla miłośników korzennych, wyrazistych smaków. Prosty i szybki w przygotowaniu. Nada się zarówno na kanapki, do naleśników, lodów, deserów, czy po prostu do wyjadania palcem ze słoika. Polecam! Składniki: (na 2 małe słoiczki kremu) 150 g ciastek Speculoos (np. z domowego przepisu
Nastoletnie WypiekanieGrecka pasta z sera feta i pieczonej czerwonej papryki z dodatkiem suszonych pomidorów i szczypty chilli. Kremowa i lekko pikantna, świetna do kanapek lub grzanek. Składniki: 200 g sera feta 2 czerwone papryki kilka suszonych pomidorów z zalewy papryczka chilli sok z cytryny 2 ząbki czosnku Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, przekroić
wyzwania kuchenneszybko się skończył, gdyż był niesamowity! Koniecznie musicie spróbować tego połączenia! Pasta świetnie nadaje się nie tylko do makaronu, kaszy, ryżu na obiad, ale również jako dodatek na kanapki. Składniki: - 250g makaronu razowego (u mnie 3-kolorowy, może być bezglutenowy) - 300-350g bobu (ugotowanego, obranego) - 250-300g groszku cukrowego (obranego) - 200g śmietany 12% - 100g parmezanu - 100g szynki - prosciutto
Be Fit Be Strongzrobić. Konfitura truskawkowa wyszła boska, dodatkowo pachnąca wanilią. Naturalnym zagęszczaczem do konfitury był miąższ i sok z cytryny, który ma właściwości żelujące. Taka domowa słodka konfitura jest idealna do kanapek, do białego sera, do naleśników, racuchów, czy wypieków. Zimą możemy się delektować smakiem minionego lata. Polecam też inne przepisy na przetwory: Konfitura z aronii konfitura truskawkowo-rabarbarowa dżem truskawkowy niskosłodzony
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSPOŁEM . Majonez ma idealną kremową konsystencję i nie zawiera żadnych substancji konserwujących. To doskonały dodatek do wielu potraw, szczególnie przygotowanych na zimno, między innymi sałatek, przystawek czy kanapek. Majonez ma funkcjonale opakowanie. Produkt wart polecenia i zakupu. Serdecznie zachęcam do zakupu produktów firmy WSP SPOŁEM
Tradycyjna kuchnia Kasiblendera wrzucamy jarmuż, czosnek,słonecznik oraz pietruszkę. Wszystko razem blendujemy do połączenia się składników. Wlewamy oliwę i doprawiamy solą oraz pieprzem. Jeszcze raz zmiksować i gotowe. Idealne do kanapek lub makaronu
magiczna kuchnia KasiMoja dzisiejsza propozycja na śniadanie lub kolację to jajko zapiekane w bułce. Kanapka podana na ciepło . Smaczna i chrupiąca. Składniki: 2 bułki kajzerki 2 jajka 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka masła sól pieprz Wykonanie: Z bułek ściąć górę , wydrążyć środek. Środek posmarować delikatnie masłem i wbić jajko.Posypać solą i pieprzem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni
O kuchni z uczuciemDawno nie piekłam żadnego mięsa, więc pora nadrobić zaległości :) Szynkę w tej wersji wykorzystałam do obiadu a to co zostało posłużyło jako wędlina na kanapki. Składniki: - 1 kg szynki - 1 jabłko - 1 cebula - 1/2 szklanki oleju - 1 łyżka soli - 1 łyżeczka pieprzu czarnego - garść majeranku Przygotowanie: Szynkę nacieramy przyprawami, obkładamy plasterkami cebuli oraz jabłka. Całość zawijamy w folię i zostawiamy
Zainspirowana w kuchni