kanapka - 6539 przepisów (strona:244/436)

KOTLETY MIELONE W NOWEJ ODSŁONIE 205

kotlety mielone, zyskały nowy letni smak. Mała zmiana przypraw i pyszne danie gotowe. Takie mielone świetnie sprawdzają się jako danie obiadowe, ale idealne są również na zimno - do kanapek. Składniki na ok.10 sztuk: - 1 kg mielonego mięsa wieprzowego (u mnie samodzielnie mielona łopatka z minimalną ilością karkówki) lub dowolnego innego - 1 płaska łyżeczka soli himalajskiej (zwykłej mniej) - świeżo mielony pieprz

Smaczne Zdrowe
Krem Speculoos 172

zrobiony z ciastek o tej samej nazwie, których przepis  niedawno zamieściłam na blogu. Zdecydowanie dla miłośników korzennych, wyrazistych smaków. Prosty i szybki w przygotowaniu. Nada się zarówno na kanapki, do naleśników, lodów, deserów, czy po prostu do wyjadania palcem ze słoika. Polecam! Składniki: (na 2 małe słoiczki kremu) 150 g ciastek Speculoos (np.  z domowego przepisu

Nastoletnie Wypiekanie
Htipiti - pasta z fety i papryki 254

Grecka pasta  z sera feta i pieczonej czerwonej papryki z dodatkiem suszonych pomidorów i szczypty chilli. Kremowa i lekko pikantna, świetna do kanapek lub grzanek. Składniki: 200 g sera feta 2 czerwone papryki kilka suszonych pomidorów z zalewy papryczka chilli sok z cytryny 2 ząbki czosnku Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, przekroić

wyzwania kuchenne
61. Makaron razowy z pastą z bobu, groszku cukrowego i szynki parmeńskiej 188

szybko się skończył, gdyż był niesamowity! Koniecznie musicie spróbować tego połączenia! Pasta świetnie nadaje się nie tylko do makaronu, kaszy, ryżu na obiad, ale również jako dodatek na kanapki. Składniki: - 250g makaronu razowego (u mnie 3-kolorowy, może być bezglutenowy) - 300-350g bobu (ugotowanego, obranego) - 250-300g groszku cukrowego (obranego) - 200g śmietany 12% - 100g parmezanu - 100g szynki - prosciutto

Be Fit Be Strong
Konfitura truskawkowa z wanilią 162

zrobić. Konfitura truskawkowa wyszła boska, dodatkowo pachnąca wanilią. Naturalnym zagęszczaczem do konfitury był miąższ i sok z cytryny, który ma właściwości żelujące. Taka domowa słodka konfitura jest idealna do kanapek, do białego sera, do naleśników, racuchów, czy wypieków. Zimą możemy się delektować smakiem minionego lata. Polecam też inne przepisy na przetwory: Konfitura z aronii konfitura truskawkowo-rabarbarowa dżem truskawkowy niskosłodzony

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z buraczkami, groszkiem i ogórkami konserwowymi 259

SPOŁEM . Majonez ma idealną kremową konsystencję i nie zawiera żadnych substancji konserwujących. To doskonały dodatek do wielu potraw, szczególnie przygotowanych na zimno, między innymi sałatek, przystawek czy kanapek. Majonez ma funkcjonale opakowanie. Produkt wart polecenia i zakupu. Serdecznie zachęcam do zakupu produktów firmy  WSP SPOŁEM

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pesto z jarmużu 121

blendera wrzucamy jarmuż, czosnek,słonecznik oraz pietruszkę. Wszystko razem blendujemy do połączenia się składników. Wlewamy oliwę i doprawiamy solą oraz pieprzem. Jeszcze raz zmiksować i gotowe.  Idealne do kanapek lub makaronu

magiczna kuchnia Kasi
Jajka zapiekane w bułce 166

Moja dzisiejsza propozycja na śniadanie lub kolację to jajko zapiekane w bułce. Kanapka podana na ciepło . Smaczna i chrupiąca. Składniki: 2 bułki kajzerki 2 jajka 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka masła sól pieprz Wykonanie: Z bułek ściąć górę , wydrążyć środek. Środek posmarować delikatnie masłem i wbić jajko.Posypać solą i pieprzem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni

O kuchni z uczuciem
Szynka z majerankiem i jabłkiem 186

Dawno nie piekłam żadnego mięsa, więc pora nadrobić zaległości :) Szynkę w tej wersji wykorzystałam do obiadu a to co zostało posłużyło jako wędlina na kanapki. Składniki: - 1 kg szynki - 1 jabłko - 1 cebula - 1/2 szklanki oleju - 1 łyżka soli - 1 łyżeczka pieprzu czarnego - garść majeranku Przygotowanie: Szynkę nacieramy przyprawami, obkładamy plasterkami cebuli oraz jabłka. Całość zawijamy w folię i zostawiamy

Zainspirowana w kuchni
Domowa wędlina z łopatki 158

Mój pierwszy wyrób i z pewnością nie ostatni. Test urządzenia wypadł pomyślnie. Idealna wędlina na kanapki. Składniki 900 g łopatki wieprzowej czubata łyżeczka soli 2 czubate łyżki żelatyny łyżeczka czarnego pieprzu 5 suszonych pomidorów 3 ząbki czosnku 1/4 szklanki zimnej wody Przygotowanie   Łopatkę płuczemy ,połowę mięsa kroimy w drobną kostkę ,drugą połowę mielimy razem z pomidorami i czosnkiem .Całość

R'n'G Kitchen
Pasztet z kaczki 158

Bardzo smaczny ,świetny na kanapki. Pasztet powstał na bazie pieczonej kaczki. Składniki 800 g pieczonego mięsa z kaczki (ze skórą) 100 g żołądków drobiowych (z kaczki) 100 g serc drobiowych (z kaczki) 100 g wątróbki drobiowej (z kaczki) cebula 100 g pieczarek 2 bułki wrocławskie 750 ml mleka skórka z 1/2 cytryny 2 łyżki masła 150 g surowego boczku

R'n'G Kitchen
Pasta śledziowa do kanapek 179

Smaczna pasta do kanapek dla amatorów śledzi. Składniki 1 matjas 2 jajka ugotowane na twardo 3 ogórki konserwowe pęczek szczypiorku 2 łyżki majonezu (kopiaste) pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Śledzia kroimy (wymoczonego wcześniej) i jajka kroimy w kostkę. Miksujemy na papkę. Dodajemy majonez ,posiekany szczypiorek i pokrojone w drobną kostkę ogórki (bez skóry). Wszystkie składniki

R'n'G Kitchen
Szprotki z ryżem do kanapek 138

Świetny dodatek do kanapek ,domowej roboty. Składniki 3/4 szklanki ryżu (u nas parboiled wymieszany pół na pół z dzikim) 2 puszki szprotek w oleju 1 puszka krojonych pomidorów pęczek natki pietruszki cebula łyżka oliwy z oliwek sól ,pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ryż gotujemy bez soli al dente. Przelewamy zimną wodą i osączamy. Szprotki osączamy

R'n'G Kitchen
Boczek po tajsku 163

Przepis ten znaleźliśmy kiedyś na stronie Interii...czekał długo w kolejce ,ale się doczekał. Świetny jako dodatek do ryżu ,jak i do kanapek. Składniki 1 kg boczku 80 g świeżego imbiru kilka ząbków czosnku 1 papryczka chili 4 łyżki oleju sezamowego 5 łyżek ciemnego sosu sojowego 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 5 łyżek miodu wielokwiatowego sól ,pieprz Przygotowanie   Normal

R'n'G Kitchen
Zapiekane pieczarki z serowym farszem i bobem 131

konsystencja, jak i walory smakowe sprawiają, że Ser Morski MSM Mońki idealnie nadaje się do spożywania zarówno na zimno, jak i na gorąco - jako składnik wykwintnych dań oraz prostych kanapek. Na błyskawiczne przyrządzenie przekąsek pozwala forma sera i opakowanie, które można wielokrotnie otwierać i zamykać.   Źródło: Klik Bób (znany również jako fasola fava) pochodzi z południowo-wschodniej Azji

ClauditteMissCooking

Proponowane wyszukiwania