Podwieczorek 17:30 Po tych plackach nie było chęci na podwieczorek. Kolacja 19:00 Chleb zapiekany z wołowiną, sałatą, pomidorem i ogórkiem. Niezły hamburger nam wyszedł z tej kanapki. Dla przypomnienia napiszę, że Lila ma 2 lata i 9 miesięcy. Jeśli podoba Ci się ta seria wpisów, korzystasz z tego - daj znać. Jeśli chcesz być na bieżąco
lady-och-mistrzyni.blogspot.comTortille z kabanosami stanowią smaczną i szybką przekąskę, przyrządziłam je na kolację ale również często przyrządzam je do pracy zamiast kanapek. Warzywa i kabanosy doskonale się komponują z sosem tysiąca wysp. Składniki: 4 placki tortilli Fanex 250 gram kabanosów 1 papryka czerwona 1 ogórek zielony 1 główka sałaty rzymskiej Sos tysiąca wysp Fanex Sposób przygotowania: Kabanosy kroimy na pół, oczyszczoną
Bajeczna KuchniaJest to moja propozycja na drugie śniadanie do pracy. Staram się urozmaicić moją dietę i nie jeść tylko kanapki w pracy. Do przygotowania takiej sałatki potrzeba kilka minut. Jest pyszna i zawiera dużo składników potrzebnych naszemu organizmowi. po takiej sałatce na pewno nie będziecie głodni. jest to porcja na 2-3 osoby. Sałatę opłukać i osuszyć, wrzucić do miski. Dodać
Kuchnia PokoleńPyszny dodatek do kanapek i nie tylko. Smacznego! :) Pasta z wędzonego dorsza Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding
Smaki Nataliiczosnku i czerstwego chleba na bazie ziemniaków, migdałów, orzechów włoskich. U mnie dzisiaj na bazie świeżego, pachnącego bobu. Taka skordalia z bobu idealna jest do mięs, warzyw czy kanapek. Ja swojej pasty użyłam także do upieczenia pizzy ale o tym wkrótce. Skordalia ze świeżego bobu. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanietakie gorące dni jak te które teraz mamy, nie mam ochoty na ciężkie kanapki czy jajecznice, dlatego dobra sałatka z tuńczykiem, awokado i jajkiem w koszulce ratuje mnie mnie w takich sytuacjach. Jest świetna na śniadanie, a także na lekki lunch i kolację. Jest niezwykle łatwa i szybka w przygotowaniu, wystarczy wyłożyć na talerz swoją ulubioną sałatę, pokrojone awokado, tuńczyka
karmelowysmakowity ser jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych na świecie. Jego konsystencja i doskonała topliwość sprawia, że z powodzeniem może być wykorzystywany do wyszukanych, ciepłych dań, jak i kanapek i przekąsek na zimno. Dostępny w opakowaniach o gramaturze 150 i 750 g. Dzięki technologii „otwórz – zamknij”, z jaką zostało zaprojektowane opakowanie, ser na długo zachowa swoją świeżość." śliwki
Różowa kuchniamnie to więcej niż sukces, bo Pani Dorota to moja wyrocznia w kwestii wypieków <3 Udało mi się spróbować ciekawego dania podczas Łódzkiego Dnia Sushi - Sushi w kanapce - smaczne, ale porcja zbyt mała jak dla takiego głodomora jak ja Podczas Festiwalu Dobrego Smaku udało mi się spróbować festiwalowej propozycji w lokalu Przerwa , w którym odbywała się II Konferencja Łódź
Cooking Monsteredamski Monki 300 g -Lekko orzechowa nuta to cecha charakterystyczna sera Edamskiego. Możemy go również rozpoznać po łagodnym smaku, który przypadnie do gustu nawet najmłodszym. Idealny do kanapek, dań głównych i przekąsek. Dostępny w opakowaniach 150 g, typu „otwórz – zamknij”. szczypiorek z 1 pęczek ogórek korniszon 4 szt żywiecka 200 g jaja
Różowa kuchniaKefir? Maślanka? Wszystko jedno, ważne , aby było dużo koperku! Obiad gotowy! Schab w ten sposób przyrządzony jest soczysty, łamie się i nie jest gumą. Super do bułki czy na kanapkę! Serdecznie zachęcam do marynowania w musztardzie
Z Kuchni Do Kuchnichcemy komuś sprezentować książkę. Znajdziemy w niej 128 przepisów podzielonych na poszczególne kategorie: Masła, sosy, marynaty Wieprzowina Wołowina i cielęcina Drób Ryby i owoce morza Warzywa Grzanki i kanapki Dania z kociołka Każdy przepis zawiera listę składników, są to produkty łatwo dostępne, co jest ogromną zaletą podczas przygotowywania posiłków, ponieważ zazwyczaj chcemy przygotować nietypowe dania z tradycyjnych produktów. Każdy
Z miłości do słodkościPostanowiłam zrobić coś swojskiego na kanapki i padło na szynkę i udka z kurczaka. Wyszło idealne ,przyjemne w smaku.Uraczyliśmy się smakołykiem na śniadanie. Składniki: szynka 750 g mięsko drobiowe( rozfiletowane udka z kurczaka) 600 g żelatyna 3 łyżeczki Tradismak przyprawa John 2 łyżeczki Tradismak peklosmaczek 1 .1/2 łyżeczki Tradismak Krok 1 Trybujemy udka
Różowa kuchniaZamiana 5% nasyconych kwasów tłuszczowych w diecie kwasami jednonienasyconymi powoduje spadek ryzyka chorób wieńcowych aż o 30% !! (Am J Med.2002;113:9S- 12S ) Bardzo dobrym pomysłem jest stosowanie do kanapek oliwy zamiast masła tak jak to robią Włosi! Może nie brzmi zachwycająco i to przestawienie jest z początku dziwne, ale z doświadczenia wiem, że po czasie staje się to nawet
Vroblewska-fitlifezimę. Uwielbiam robić przetwory :) Kupiłam właśnie świeże polskie ogóreczki i jako pierwsze u mnie ogórki krokodylki. Są fantastycznym dodatkiem do obiadu, ale również znakomicie smakują zimą jako dodatek do kanapek. Są słodko - kwaśne, ale też i pikantne dzięki chilli i sporej ilości czosnku. Gorąco polecam, bo są naprawdę pyszne. Składniki: 2 kg ogórków gruntowych 4 lyżeczki soli kamiennej 2 łyżeczki
kuchnia doskismak. Majonez można zamienić na jogurt naturalny, dzięki czemu pasta będzie mniej kaloryczna. Jeśli macie ochotę na inne smarowidła to zapraszam tutaj , gdzie podane jest kilka pomysłów na pyszne kanapki. Składniki 1 wędzona makrela 100 g startego żółtego sera 1/2 pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu sól pieprz Z makreli usunąć ości i ugnieść widelcem. Wymieszać z pozostałymi składnikami. pasta rybna
O kuchni z uczuciem