Już wkrótce sezon na paprykę. Korzystam z niej wtedy ile się da, choć przez cały rok często dodaję ją do potraw i kanapek. Świetnie smakuje dodana do dań z wieprzowiny, przedstawiam pomysł na schab z dużą ilością papryki. Kolory dowolne:). 1 kg schabu 1,5 kg papryki (mix kolorów) 3 duże cebule 2 płaskie łyżki mąki 2 łyżeczki papryki słodkiej
Szefowa kuchniPrzepyszny twarożek do kanapek oraz jako masa do jajek. 25 dag.twarogu 5 dag.masła 15dag.metki 1 łyżeczka cukru szczypta białego pieprzu szczypta soli rzodkiewka i natka do dekoracji ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Utarte na pianę masło mieszamy z rozdrobniona metką i roztartym twarogiem.Masę ubijamy mikserem,dodając cukier,pieprz i sól.Wyciskamy gotową masę na bułeczki lub jajka szprycą i przybieramy rzodkiewką
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiBrakuje Wam pomysłu na leniwe weekendowe śniadanie? A może macie już dosyć tradycyjnych kanapek i jajecznicy? Jeżeli tak, to proponuję przepyszną hybrydę tych dwóch klasyków. Chrupiące tosty z pastą z awokado, śmietankową jajecznicą ze szczypiorkiem i wędzonym łososiem z pewnością zadowoli nawet najbardziej wybrednych domowników. Jest to danie bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu, pyszne, sycące a co najważniejsze bardzo
karmelowywiele sposobów. Obok ogórków kiszonych można również przyrządzić sałatkę z ogórków jak np. szybkie kimchi ogórkowe. Kimchi to koreańska sałatka, którą często dodaję do domowych hamburgerów czy wypaśnych kanapek z mięsem. Lekko kwaśno słodki smak świetnie się komponuje z mięsem. Kimchi ogórkowe jest już gotowe w godzinę, a jeśli lubicie ostrzejsze kimchi to proponuję marynować kimchi przez noc albo dwie
codojedzeniawłaśnie ten smak. Jeśli znudziło Ci się tradycyjne masełko z orzeszków ziemnych, przygotuj wersję kokosową. Krem raffaello jest bardzo prosty w przygotowaniu, a smak powali największego sceptyka kokosa. Kanapki w wersji na słodko to propozycja nie tylko dla dzieci. Masełko raffaello można wykorzystać również do deserów, ciastek, płatków śniadaniowych. Pracy przy nim niewiele, bo ogranicza się jedynie do zmiksowani składników
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Kanapka z awokado i jajkiem w koszulce Składniki: -> 3 kromki wieloziarnistego chleba -> 3 jajko ( w koszulce) -> ½ awokado -> Sok z 1/3 limonki -> Sól, pieprz, -> ½ pomidora Wykonanie
Jedz zdrowo żyj zdrowo!pastę przełożyć do słoiczków i pasteryzować 8-10 minut od zagotowania wody. studzimy, przekładamy do wyparzonych słoików i porządnie zakręcamy. Pasteryzujemy 10 minut w 90 stopniach.:))Pycha pasta ,na kanapki,do jedzenia prosto ze słoiczka ,do makaronów
w mojej kuchniLiście rukwi wodnej najlepiej smakują świeże. Rukiew ma chrupiącą teksturę, orzeźwiający ostry i pikantny aromat oraz lekko pieprzowy smak z nutą słodyczy. Można dodawać ją do wszystkiego, sałatek, zup, kanapek, smoothie lub po prostu zjeść świeżą. Wartości zdrowotne rukwi wodnej: to bogate źródło witaminy C, B1, B2, B6, K, żelaza, wapnia, magnezu, manganu i cynku, który pozytywnie wpływa
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!przecierania, bez gotowania, tylko pasteryzowane. Przepis od lat funkcjonujący w naszej rodzinie. Sprawdzają się jako baza do pomidorówki, dodatek do sosów, zapiekanek czy faszerowanych naleśników albo po prostu do kanapek - jako alternatywa dla zimowych "pomidorów" ;-) W tym roku zaprawiłam pięć kilogramów pomidorów lima. Sparzyłam je wrzątkiem, obrałam ze skórek i pokroiłam w kostkę bezpośrednio do słoików. Do każdego słoika wsypałam
babka w formiekolej na kolejną, tym razem z makreli. Moja rodzinka uwielbia ryby pod każdą postacią, więc taka pasta musiała również przypaść im do gustu. Idealnie sprawdziła się jako dodatek do kanapek, oczywiście z domowego chleba na zakwasie . Polecam wszystkim smakoszom past. Inspiracją był przepis, na który natknęłam się u Olgi Smile . Składniki: - 1 tuszka makreli wędzonej ok.300g - ok.300g białego twarożku kremowego
Smaczne ZdroweCzasem z rana, po wstaniu z łóżka, mimo że jestem bardzo głodna, to sama nie wiem co bym zjadła, na co mam ochotę...Nie mam chęci na kanapki, na tosty, nawet na jajecznicę...Robię sobie wtedy pożywna sałatkę z wędliną- zaspokoi głód i wniesie trochę świeżości do śniadań . Świetnie sprawdzi się jako sałatka na przyjęciu, jest lekka i bardzo
Z Majeczką w kuchniBardzo rzadko robię kanapki, więc kiedy już postanowię je przygotować, staram się, aby były jak najbardziej urozmaicone. Od dłuższego czasu jestem rozsmakowana w batatach, dlatego stwierdziłam, że na pieczywie też mi na pewno przypadną do gustu. Nie myliłam się :) Czytaj więcej
Kasia SarnaPrzygotowywanie sobie posiłków do pracy jest dla mnie nieco problematyczne. Przede wszystkim ne chcę zabierać kanapek, bo są one dla mnie mało atrakcyjne. Nie przepadam też za jedzeniem "wczorajszym", więc przygotowywanie większej ilości kotletów czy placuszków, po to żeby móc je zabrać kolejnego dnia, odpada, a rano na takie gotowanie nie mam czasu Przeglądając Internet, nie znalazłam wielu
Kasia Sarnaczasu (czasem więcej) na wymyślenie i przygotowanie normalnego, wartościowego śniadania. Teraz szyki się pokrzyżowały :) i każdego dnia rano budzi mnie głodne dziecko, które chce JUŻ coś zjeść :) kanapki, owsianki, płatki kukurydziane czy twarożki się nudzą i sama nie chciałabym ich jeść codziennie. Dlatego zadanie konkursowe polegać będzie na podaniu przepisu na szybkie (przygotowanie w max 30 minut uwzględniając
Kolorowy Przepisownikdziecka wprost przepadam za musztardami i nie wyobrażam sobie bez nich kuchni. Szczerze Wam polecam produkt firmy Develey. Musztarda ma delikatną, kremową konsystencję. Doskonale rozprowadza się ją na kanapkach. Ma nieznacznie pikantny smak, dzięki czemu nadaje się do różnych potraw np. marynaty do mięs. Firma Develey zadbała nie tylko o smak, ale też i estetyczne opakowanie swoich produktów. Musztardy Premium
Słodkie okruszki