niego o jedno jajko więcej. Siekane kotlety drobiowe powinny smakować zarówno dzieciom jak i dorosłym. Sprawdzą się doskonale podane z ryżem na gorąco w porze obiadowej, a także w kanapce zabranej na drugie śniadanie. Składniki: (na około 20 małych kotletów) 1 kg piersi z kurczaka (2 podwójne piersi) średni pęczek koperku 2 jajka (L) 150 g sera żółtego
Kuchcik gotujekilka miesięcy temu napisałam dość obszerny post z informacjami, co to za mięso, skąd się wzięło i gdzie można kupić najlepsze. I tym razem nie poleciałam w słynne kanapki z pastrami, ani żadną pizzę, tylko zrobiłam bałagan, którym ojedliśmy się jak bąki, tak, niech zostaną bąki :) Następnym razem pobałaganię z kurczakiem, a dziś zdradzę Wam moją osobistą fantazję
Blondynka Gotujezawdzięcza czarnej soli oraz płatkom drożdżowym, a dodatek szczypiorku jeszcze bardziej podkręca jej smak. Zamiast szczypiorku można użyć drobno posiekaną pietruszkę lub koperek. Pasta idealnie sprawdza się na kanapki lub jako farsz do pieczonych ziemniaków! Wegańska pasta jajeczna ze szczypiorkiem Składniki: 280 g ugotowanej ciecierzycy 1/2 szkl. mleka sojowego 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki soli czarnej
wegujemyorzechowego smaku, wzbogaciły potrawę w witaminy z grupy B, kwas foliowy, białko, potas czy magnez. Płatków drożdżowych możecie używać także jako zagęszczacz do zup, sosów, posypka na kanapki czy składnik wegańskiego "parmezanu" z dodatkiem nerkowców i migdałów. Zdecydowanie polecam spróbować. PROSTE PESTO BAZYLIOWE Składniki: spora garść listków bazylii 1 mały ząbek czosnku 25 g pestek słonecznika
Powiedz dietom nieprzepyszne weekendowe śniadanie. Chrupiące tosty lub świeżutkie bułeczki z pastą z awokado, rukolą i pomidorem, skropione gęstym syropem z octu balsamicznego – pyszota! testowałam też to zestawienie w kanapce do pracy i też smakowała wyśmienicie:) Do wykonania syropu balsamicznego trzeba użyć octu balsamicznego dobrej jakości, jednak jeśli nie mam go akurat na stanie lub nie mamy czasu na jego redukcję
karmelowykoperek dodajemy do kapusty z potartą marchewką. Warzywa mieszamy ze śmietaną. Dodajemy cukier i sól, dokładnie mieszamy. Najlepiej smakuje lekko schłodzona. Można podawać solo lub jako dodatek do obiadu, kanapek na ciepło
Moja smaczna kuchniajuż absolutnie nie dziwi moich domowników, bo zwyczajnie zdążyli przywyknąć. Nie jest to lekki, napompowany chleb jaki oferują markety, każda kromka jest treściwa i z bogatym wnętrzem, tych marketowych kanapek zjesz z pięć i nie czujesz się najedzony, a ten bochenek syci i zjadając dwie pajdy masz już dosyć. Wybrałam ciemny orkisz do wypieku, jeśli wolicie nieco lżejsze chleby zamieńcie
Apetyczna babeczkaPrzepis na piklowane rzodkiewki dostałam od przyjaciółki a został zaczerpnięty ze strony...Gazety Wyborczej ( KLIK ). Jest to genialny sposób na urozmaicenie sobie wiosennych kanapek, lub pyszna przekąska np do wódki Wiosenne rzodkiewki są chrupiące i jędrne dlatego własnie z nich warto zrobić te do słoiczków. Wiecie, że istnieją odmiany rzodkiewki słodkie i pikantne? Ja dopiero ostatnio się o tym przekonałam
sierotka maRysia w kuchniDziś zjedliśmy pyszne i zdrowe śniadanie. Kanapki ze świeżo upieczonego chlebka z pastą z awokado. Awokado zawiera dużo witamin i innych ważnych składników odżywczych. Dzięki temu pasta jest bardzo zdrowa i pożywna. Przepis znaleziony kiedyś w internecie. Składniki: 1 miękkie awokado 5 łyżek serka śmietankowego 2 łyżeczki soku z cytryny kilka listków świeżej bazylii sól pieprz Awokado umyć
kuchnia doskiKanapki z pastą roślinną to świetna opcja na pożywne i smaczne śniadanie. Zamiast kupować gotowe pasty, warto spróbować zrobić ja samemu w domu. Jest to proste, tanie i na dodatek możemy otrzymać smarowidło w dowolnym smaku. Dziś mam dla Was pastę bardzo pieczarkową z dodatkiem natki pietruszki. Jest zdrowa, dietetyczna, bezglutenowa i co najważniejsze bardzo smaczna :) Natka jest znana
wegujemyUwielbiam sos miodowo-musztardowy. Służy mi głównie do sałatek, ale też dobrze sprawdza się do mięs, czy nawet do kanapek. Ta wersja ma doskonałą aksamitną konsystencję dzięki połączeniu oliwy, majonezu, miodu i musztardy. Kompozycji smaku dopełnia sok z cytryny
Milion Smakówkupić i niełatwo ją przygotować tak żeby była smaczna. Kiedy trafiłam na cielęcą karkówkę wiedziałam, że mam ładny kawałek mięsa do upieczenia i powstanie z niego pyszne mięso na kanapki, tak samo dobre albo i lepsze niż pieczony schab wieprzowy . Cielęcina jest wymagającym mięsem. Jest chuda i łatwo ją przesuszyć. Dlatego też dobrze piec ją w rękawie foliowym i niższej
Smaczna PyzaIdealne wiosenne kanapki - chrupiące, opieczone w tosterze pieczywo, kremowa prosta pasta z awokado, nieco mozzarelli i rzodkiewka. Takie śniadanie przygotujecie w kilka chwil a umili nie jeden poranek
Milion Smakówchłodnego do picia i podgryzać bób. Ale czasem nie ma pogody na takie siedzenie. A jest bób. Madzia więc wpadła na pomysł przerobienia nadmiaru bobu na pyszną pastę do kanapek. I wymyśliła, że idealnie będzie podawać ją z domowymi chlebkami pita. Jak pomyślała tak zrobiła i okazało się, że miała rację. Pasta smakowała wybornie, a połączona z chlebkami pita była
Marder&Marder Manufacturerzodkiewki. Aby wzbogacić smak sałatki i dla witamin, dodałam posiekaną natkę z pietruszki, którą potrafię zajadać się bez końca, tak już mam po ukochanej babci Małgosi. Pamiętam jak jadła kanapki z pomidorek i listkami natki z pietruszki, dzisiaj ja robię podobnie! Sałatka z kaszą pęczak, zielonym ogórkiem i rzodkiewką Składniki: 1 szklanka ugotowanej kaszy pęczak 1/2 świeżego zielonego ogórka
Moja smaczna kuchnia