kanapka - 6539 przepisów (strona:190/436)

Wędlina sojowa o smaku drobiowym z zielonymi oliwkami 186

sugerowane porcje). Plusy: - duża zawartość białka - niska zawartość tłuszczu - pakowano w atmosferze ochronnej - produkt w 100% roślinny - nie zawiera cholesterolu - nie zawiera soi modyfikowanej genetycznie - niskokaloryczny - do kanapek, pizzy, sałatek, zapiekanek, naleśników. Minusy: - zawiera alergeny: gluten i soję - zawiera karagen - produkt mocno przetworzony - wysoka cena. Ogólnie nie jestem zwolenniczką produktów sojowych fake meat, i ominęłabym ten produkt w sklepie (skusiła

Qlinarnie i Qlinarnie
Śniadaniowe serniczki z patelni 257

dzień wolę śniadania na słono - kanapki z domowymi serkami lub jajecznicę z warzywami. Jednak czasem mój organizm po obudzeniu domaga się słodkości! I wtedy w ruch idzie blender lub mikser i robię domowe placuszki, które zjadam z owocami lub jogurtem. Taki minus, że na takie śniadania trzeba mieć czas i cierpliwość do późniejszego sprzątania kuchni i mycia garów i naczyń

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Pasta chili-bardzo ostra!!! 146

mężczyzn-mój mąż taką uwielbia i je bardzo chętnie,jest strasznie ostra z samej ostrej papryki-pasta podobna do sambal oelek,jak ktoś lubi -to polecam,idealna na kanapki,do wędlin,i do doprawiania na ostro potraw-dla odważnych..... Składniki: 1kg papryczki chili świeżej, (najlepsza jest z własnej działki); ½ szklanki octu winnego(jabłkowego); ½ szklanki koncentratu pomidorowego gęstego(czyli dobrej

Swojskie jedzonko
Pieczony rostbef 157

Blueberry Corner by "jagodzianka" Tak przyrządzona wołowina jest soczysta, delikatna. Pieczony rostbef świetnie nadaje się na obiad, do kanapek, tostów, sałatek, na imieniny, święta … Przeczytaj cały artykuł Post Pieczony rostbef pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Wrześniowa piekarnia - chleb z jabłkiem na zakwasie 142

się deserową odmianą, ale zwiększając ilość soli, staje się świetnym dodatkiem np. do śledzi. Chleb jest bardzo wilgotny, w związku z tym przed jedzeniem opiekałam go w opiekaczu do kanapek. Następnym razem będę wypiekać dłużej i w niższej temperaturze, bo wyszedł mi zakalec :( Dlatego odchodzę od zwyczaju pokazywania Wam kromek - nie wyglądają atrakcyjnie

Weekendy w domu i ogrodzie
PASZTET DO SŁOIKA 130

wiem jak Wy, ale ja uwielbiam takie domowe smarowidła na kanapki. Jednym z nich jest pasztet. Zawsze przygotowuję go w słoikach, które potem pasteryzuję i wstawiam do lodówki. Tam mogę go przechowywać nawet do pół roku. Składniki: * 1 kg mięsa drobiowego * 500 g wątroby wieprzowej * 1 mała cebulka * sól, pieprz do smaku * marchewka, por, pietruszka, seler

Zrób to smacznie
Kiełbaski chorizo 168

rozsmarować na pieczywie). Przygotowuje nawet polędwicę łososiową. Wisi wtedy kształtnie w kuchni, a nam wszystkim cieknie ślinka na jej widok i nie możemy się doczekać kiedy udekorujemy nią nasze kanapki;) Ja też na Święta, oprócz pasztetów i pieczonych mięs "na szaro" lubię przygotować kiełbasę. Szczególnie na Wielkanoc kiełbasę białą, tę kształtną "spakowaną" w jelitach (flaku). Kroję ją wtedy na plastry

Zasmakuj Kuchni
Barcelona – gdzie warto się wybrać? 140

fontanny, a z zamiarem pospacerowania – to jest co zobaczyć. Palau Nacional znajduje się na wzgórzu Montjuic, z którego można podziwiać fantastyczną panoramę miasta. W plecaku mieć kilka spakowanych kanapek i można delektować się nimi przy takich widokach. Warto poświęcić dla wzgórza Montjuic cały dzień. Bo Palau Nacional to tylko jedna z jego atrakcji. Żałuję, że nie starczyło Nam więcej

Pink Envelope
Ajvar, Bałkański sos paprykowy 169

zostało do zrobienia, cóż taki to czas, który sprzyja gromadzeniu zapasów. Dla smakoszy kuchni bałkańskiej mam prawdziwy rarytas, czyli pikantny sos paprykowy, który świetnie pasuje do pizzy, ryżu, makaronów, kanapek czy zup. Do roboty bo sezon paprykowy szybko mija!. Składniki: - 3 kg papryki czerwonej, u mnie odmiana pomidorowa - 30 dag czerwonej ostrej papryki - 2 słoiki koncentratu pomidorowego

Apetyczna babeczka
Lunchbox #1 153

serdecznie! Rozpoczynam nowy cykl przepisów na blogu. Będziemy pakować kolorowe, domowe jedzonko do szkoły, pracy lub na uczelnię ;)  Zauważyłam, że własnoręcznie robione pudełeczka są coraz modniejsze. Kiedyś kanapka do szkoły to był mega obciach, przecież można było zaopatrzyć się w szkolnym sklepiku ;) A teraz coraz więcej osób ma swoje zapakowane pyszności.  W pracy mam stołówkę i za niedużą

Czerwona Porzeczka
Chleb pszenno - jęczmienny na drożdzach z przyprawą węgierską 113

chleb jest niebiański w smaku, lekko pachnący przyprawą węgierską, puszysty i sprężysty. Doskonały do kanapek, na pierwsze czy drugie śniadanie. Najlepszy jest jednak z masłem jeszcze ciepły, chrupiąca skórka i delikatny miąższ, polecam. Chleb pszenno - jęczmienny na drożdżach z przyprawą węgierską. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Chlebek w jajku 120

moją mamę  , od zawsze je bardzo lubiłam , i przypominają mi wspaniałe dzieciństwo , a teraz robię je mojej córce , więc zapraszam do wypróbowania , może także ta prosta w przygotowaniu kanapka zagości w domu u Państwa .  Składniki  4 kromki chleba  2 jajka  pół szklanki mleka  sól himalajska różowa  pieprz ziołowy  oliwa do smażenia

Mój Smak
Dżem dyniowo-jabłkowy 153

wyhodowali u siebie w ogródku , kolejna jeszcze na mnie czeka :-) i już się nie mogę doczekać kolejnych eksperymentów z tym warzywem . Ale wróćmy do przepisu :-) dżem idealnie pasuje do kanapek czy naleśników  Dżem dyniowo-jabłkowy Składniki :  1,5 kg obranej dyni  około 1 kg jabłek - waga po obraniu , pozbawieniu gniazd nasiennych i pokrojeniu   łyżka goździków

Aromatyczne Podróże
Makaron penne z pesto i kurczakiem 148

pietruszki robiłam po raz pierwszy , ale z pewnością nie ostatni. Pesto takie można oczywiście wykorzystać do obiadu , ale nie tylko- będzie też idealnie komponowało się jako dodatek do kanapek. Jak dla mnie to strzał w dziesiątkę ,o mnóstwie witamin i minerałów jakie posiada pietruszka nikomu chyba nie trzeba przypominać. Z pewnością ma ona pozytywny wpływ na nasz organizm , a przy

Aromatyczne Podróże
Domowa pasztetowa pieczona 125

dzisiaj jest naprawdę pyszna. Aromatyczna, a jednocześnie delikatna. Po schłodzeniu w lodówce dobrze się kroi na plastry, lecz jest na tyle miękka,  że można ją też rozsmarowywać na kanapce, jeśli ktoś woli tą wersję. Polecam bardzo bardzo! Domowa pasztetowa pieczona 3 średnie sztuki 500 g mielonej wieprzowiny* 250 g słoniny w kawałku 250 g wątróbki drobiowej 2 średnie cebule

Posadzone i zjedzone

Proponowane wyszukiwania