już nieraz mówiłam uwielbiam śniadania!Leniwe śniadania!Wstaję zwykle 2 godziny przed wyjściem,by móc na spokojnie zjeść sobie śniadanie i wypić kawę.Zazwyczaj jest to jogurt naturalny albo kefir z dużą ilości,ą zdrowych bakalii , płatków owsianych i dodatków, które zarówno dodają energii jak i poprawiają przemianę materii.Dziś postawiłam jednak na omlet!Przepyszny puszysty omlet z dodatkiem sezonowych
Ostra na Słodkoskrobi kukurydzianej- 2 żółtka- 150g zimnego masła (pokrojonego na mniejsze kawałki)- 100-120g ksylitolu (najlepiej mielonego) lub cukru pudru- 2 łyżki kwaśnej śmietany- ok.50g (lub jogurtu greckiego)- 1 płaska łyżeczka mielonego cynamonu- 1/2 - 3/4 płaskiej łyżeczki przyprawy korzennej (dałam Kotanyi)- szczypta soliDodatkowo:- 1 jajko do posmarowania ciastek- u mnie pokruszone migdały do posypania W misie miksera umieścić
Smaczne ZdroweWeissbier), 3. naleśnik z mięsem, 4. deser z malinamiŚniadania były typowe dla hotelu: jajecznica, parówki (drugiego dnia bardzo fajne pikantne kiełbaski), sery i wędliny w plasterkach oraz oczywiście dżemy, jogurty i muesli. Wybór był spory i na pewno można się najeść. Z ciekawostek węgierskich: podano paprykowe salami i ostrą paprykową pastę. Stoiska z rękodziełem na placu przy Węgierskim Muzeum Sztuki
Pasja Smakuczyli... JAJECZNICA ^^ - zawsze wychodzi i na dodatek, ta dzisiejsza była bardzo delikatna i mięciutka dzięki dodaniu serka naturalnego :D~ Jajecznica z serkiem naturalnym i kiwi ~Składniki:3 jajkałyżka serka/ jogurtu naturalnegotroszeczkę masłaszczypta solisłodzidłocynamon+ 100g serka naturalnegokiwiNa patelnię wrzucamy masło, wbijamy jajka wymieszane ze słodzidłem solą i cynamonem i energicznie mieszamy. Po chwili dodajemy jogurt/serek i dalej mieszamy. Gdy jajecznica będzie
Kuchenny Skrawek Niebagodziny.Jeśli nie lubimy sosu czosnkowego pod koniec pieczenia możemy posypać zapiekankę pokruszoną fetą.Ja sos czosnkowy uwielbiam więc zrobiłam go sporą ilość w proporcjach:1/3 śmietany 18%1/3 jogurtu naturalnego1/3 majonezuCzosnek przeciśnięty przez praskę, zioła, sól, pieprz - sos robimy najlepiej kilka godzin wcześniej, żeby miał czas się przegryźć.Warzywa możemy jeść jako oddzielny posiłek lub z dodatkiem dowolnego kotleta
Z butelką mleczka w tlemielonego kminu rzymskiego (kuminu)1/2 łyżeczki ostrej paprykikilka główek goździków, zgniecionychsól, pieprz do smaku1 łyżka oleju arachidowegoSkładniki na sos z kolendrą:1/4 szklanki posiekanej świeżej kolendry2 łyżki majonezu2 łyżki jogurtu naturalnego1/2 łyżeczki czosnku granulowanego1 łyżka drobno posiekanej cebuliodrobina soku z cytrynyświeżo mielony pieprz do smakusól do smakuCZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINCZAS WYRASTANIA CIASTA: 60 MINPOZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI1. Zaczniemy od przygotowania sosu
My Culinary ArtOwsiane batony bananowo-orzechowe z orzeszkami, daktylami i jagodami goji;jogurt naturalny *z masłem orzechowym
More food, love and dreamsflory bakteryjnej po kuracjach antybiotykowych, co może być pomocne w okresie jesienno-zimowych przeziębień. Papaja dobrze komponuje się z mięsem, rybami, owocami morza, warzywami, owocami i jogurtem. Sprawdzi się też w przetworach, konfiturach, dżemach, sokach i kompotach.Najprostszy sposób na zjedzenie papai to obrać owoc ze skórki, wydrążyć łyżką nasiona, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny i/lub
SzczyptaSmaQdość szybka i właściwie wszystkie składniki zawsze mamy pod ręką.SKŁADNIKI:kilka plastrów szynki ( wszystko zależy od tego ile chcemy roladek)4 jajka1 twardy pomidorNa sos:2 łyżki jogurtu naturalnego , gęstego1 łyżeczka musztardy1 łyżeczka chrzanu2 ząbki czosnkuszczypta soli i pieprzuWYKONANIEWszystkie składniki sosu łączymy i dobrze mieszamy. Czosnek wyciskamy przez praskę.Jajka gotujemy na twardo- studzimy. Na szynkę kładziemy ćwiartki
W kuchennym oknie Ewyprzed wami cudowna babeczka. Smaczna i mięciutka. Do kawy i herbatki :).Składniki:3/4 opakowania masła roślinnego (ok. 200g)3 jajka3/4 szklanki cukru pudrusok z 1/2 cytryny5 łyżek jogurt naturalnegoszklanka mąki3/4 szklanki mąki ziemniaczanejłyżka proszku do pieczeniakilka kropli aromatu waniliowegoWykonanie:Masło przerzucamy do miski i ucieramy na puszek, następnie dodajemy: żółtka, cukier, sok z cytryny, śmietanę, aromat i dokładnie ucieramy.Następnie
Moje pyszne gotowaniesię pochwalić, że jadłam pyszną smażoną rybę nad morzem. 9.Czy jest smak, którego nie znosiłeś/aś w dzieciństwie, a teraz się do niego przekonałeś/aś?-Chyba jogurtów, większości, a szczególnie naturalnych.10.Czy w mieście, w którym mieszkasz, jest jakaś knajpa, kawiarnia, którą polecił(a)byś turystom-sam(a) lubisz tam chodzić, bo ma ciekawy klimat albo niecodzienną ofertę
Moje pyszne gotowanierazem czas na racuchy drożdżowe, których wykonanie na pewno zajmie więcej czasu niż racuchów na jogurcie, ale są chyba smaczniejsze ;) a kiedy robię je, w domu pachnie jakbym robiła pączki. Polecam zrobienie jednych i drugich, a w komentarzach możecie opisać swoje wrażenia smakowe lub podać inne przepisy na racuchy, które wykonujecie w domu.Składniki:300 g mąki pszennej40 g drożdży2
upichcicSałatki, które najchętniej przygotowuję, to te z serii "na winie" czyli co-się-nawinie-to-do-sałatki. Taka sałatka pozostawia swobodę i pozwala na improwizację, która
Codzienna kuchnia niecodziennapieprzem. Czasami dodaję również przeciśnięty przez praskę czosnek, ale tym razem obyło się bez niego :)Zupa jest na tyle sycąca, że wystarczy do niej dodać kleks śmietany lub naturalnego jogurtu :)Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennaminut. Zmiksować i doprawić solą i ostrą papryką. Polecam Wam płatki chili, które można kupić w małych szklanych młynkach - sprawdzają się rewelacyjnie.Zupę można podać z jogurtem naturalnym lub śmietaną, posypaną uprażonymi pestkami z dyni. Ja ograniczyłam się do dodatku śmietany i pajdy pszennego chleba upieczonego z ziołami i żółtym serem.Smacznego
Codzienna kuchnia niecodzienna