wypiekach. 3 szkl. mąki + szczypta soli 1/2 szkl. posiekanych orzechów włoskich 10 łyżek cukru 2 jajka 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki jogurtu naturalnego 1/3 szklanki oleju 1/3 szklanki wody gazowanej 1 szklanka dyni startej na grubych oczkach jarzynowych orzechy do dekoracji Przygotowanie: W jednej misce łączymy suche składniki: mąkę ze szczyptą soli
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięproszek do rozpuszczania Vibovit Junior – tabletki do ssania Additiva Multivitamina – tabletki do rozpuszczania Panvitan – tabletki do ssania, preparat wielowitaminowy INNE PRODUKTY: rozpuszczalne kakao słodziki napoje z herbatą polewy jogurty galaretki napoje owocowe i mleczne rozpuszczalna kawa i herbata środki przeczyszczające mrożone desery napoje miętowe odświeżacze oddechu wszelkie napoje niskokaloryczne
Sylwetka Od KuchniIdealny pomysł na drugie śniadanie lub posiłek potreningowy. Składniki na 2 porcje : 200 g jogurtu naturalnego 50 g jarmużu 1 banan 1/2 gruszki Garść płatków migdałów Przygotowanie: Wszystko blendujemy. Posypujemy płatkami migdałów
Czarnawisienkawymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ilość mąki uzależniona jest od wielkości i stopnia wilgotności batata i jabłka, dosypywać mąkę aż do uzyskania dość gęstej konsystencji (jak gęsta śmietana lub jogurt grecki ;). Nakładać łyżką do papierowych foremek i piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku aż do lekkiego przyrumienienia. Największym powodzeniem cieszyły się babeczki w wersji mini: Testowo upiekłyśmy część babeczek
głodny alergikśmietanowo- serowy. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni na około 35-40 min Można podawać z sosem czosnkowym Sos czosnkowy: 3 łyżki majonezu (najlepiej WINIARY) 3 łyżki jogurtu naturalnego 4 ząbki czosnku kilka kropel soku z cytryny Smacznego
Kuchnia moimi oczamigrubej tarce ser, dajemy do jednego naczynia, dodajemy jajka, przyprawiamy solą i pieprzem. Zanim brokuł wystygnie możemy zrobić sos czosnkowy: 3 łyżki majonezu (najlepiej WINIARY) 3 łyżki jogurtu naturalnego 4 ząbki czosnku kilka kropel soku z cytryny Gdy brokuł wystygnie mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy mąkę, aby uzyskać konsystencję podobną do placków ziemniaczanych. Ostatecznie doprawiamy i smażymy
Kuchnia moimi oczami/papryka ostra/chilli/ łyżeczka curry/bazylia&oregano kawałek mozarelli garść orzechów lub nasion (dziś użyłam pestek dyni i słonecznika) *jeśli zupa nie będzie zbyt gęsta, można dodać 1-2 jogurtu Przygotowanie: 1. Gotujemy bulion, zmniejszamy ogień 2. W mniejszym garnku (lub patelni) na łyżeczce oliwy podsmażamy krótko posiekaną cebulkę i czosnek. Gdy będą gotowe dodajemy do bulionu 3. Bulion
Kitchens Alphabetwiem jak wy, ale ja uwielbiam musli, szczególnie wykonane samemu, bez chemii i cukru. Zdrowe musli, które wymaga niewiele pracy,a wystarczy dodatek jogurtu naturalnego i mamy szybkie śniadanie.. Składniki: 4szkl.płatków owsianych, 1szkl. migdałów w płatkach, 1/2szkl. wiórków kokosowych, 1/4szkl.pestek dyni lub słonecznika, 1/2szkl.syropu klonowego, 2łyżki oleju, 1/2 łyżeczki soli, 1szkl. suszonych
Anioły w kuchniSzybkie, proste danie, które podajemy z kefirem lub jogurtem. .. Smacznego!!! Składniki: -1 szkl kaszy gryczanej -20 dag koziego, białego sera lub po prostu twarogu -jajko -cebula -bułka tarta Kaszę ugotować na sypko i ostudzić, cebulkę pokroić i zeszklić na patelni, dodać do kaszy. Następnie dodać ser, jajko, przyprawić i formować kotleciki, obtoczyć w bułce i smażyć na rozgrzanym
Anioły w kuchniprzepis . Z podanej porcji wychodzi ok.50 sztuk Składniki: 500g sera półtłustego 500g mąki pszennej 100g cukru cukier waniliowy 4 żółtka 1łyżeczka sody oczyszczonej 250ml kwaśnej śmietany lub jogurtu greckiego tłuszcz do smażenia ( olej rzepakowy lub planta) mały kieliszek spirytusu cukier puder do posypania Wykonanie; Ser przecisnąć przez praskę. Mąkę wysypać na stolnicę, dodać ser, cukier i cukier waniliowy
Anioły w kuchniścieramy na grubych oczkach a jaka na drobnych oczkach. Układamy w misce warstwowo; śledzie, cebula, majonez, ogórki, ziemniaki, majonez, buraki, majonez i na koniec jajka.Majonez możemy wymieszać z naturalnym jogurtem
Anioły w kuchniselera, następnie dodać do ryżu, wbić jajko, dodać natkę i przyprawić. Z uzyskanej masy formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju. Podawać z jogurtem naturalnym. Smacznego
Anioły w kuchnirozgrzanej oliwie. Surówka: Kapustę pekińską pokroić, posolić i odstawić. Marchewkę i żółtą paprykę zetrzeć na tarce, pora drobno pokroić i przelać wrzątkiem. Składniki połączyć i polać sosem przygotowanym z jogurtu greckiego, majonezu i 1 łyżeczki chrzanu cytrynowego. Kaszę gotuje się tak samo jak ryż. Całość posypać natką pietruszki. Smacznego
Anioły w kuchniWielkanocne.Delikatna i puszysta...Smacznego;) Składniki; 25 dkg margaryny, 6 jaj, 30 dkg mąki, 1 cukier waniliowy, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 20 dkg cukru, 6 łyżek śmietany / u nas jogurt naturalny/, 1 łyżeczka kakao, Wykonanie; Margarynę ucieramy z cukrem i dodajemy po jednym żółtku, po każdym dobrze miksując. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia, naprzemiennie
Anioły w kuchniskórka z cytryny i sok, borówki, Wykonanie; Łączymy suche składniki. Masło ucieramy z cukrem na gładko. Dodajemy po jednym jajku ciągle ucierając.Następnie dodajemy stopniowo mąkę na przemian z jogurtem. Miksujemy. Czekoladę siekamy na kawałki. Dodajemy do masy.Dodajemy sok i skórkę ze sparzonej cytryny. Na spód tortownicy kładziemy borówki.U nas było ich zdecydowanie za mało i trochę się zgubiły
Anioły w kuchni