dodatkiem świeżego jabłka. Składniki: 1,5 szkl. mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 0,3 szkl. cukru jabłko szklanka "pijanych" malin 0,5 szkl. jogurtu naturalnego / kefiru / maślanki 2 jajka 3/4 szkl. ojeju roślinnego łyżka miodu Wykonanie: W osobnych naczyniach mieszamy ze sobą suche i mokre składniki. Następnie zawartość dwóch naczyń mieszamy na jednolitą
Taste Of My Dayzdrowe to jeszcze trudno się od nich oderwać! ;-) Zapraszam! SKŁADNIKI: - 700 g mąki pełnoziarnistej + na podsypanie - 150 g miodu płynnego - 2 jajka - 1 żółtko - 180 g masła - 3 łyżki jogurtu naturalnego - szklanka puree z dyni piżmowej - 3 łyżki posiekanych migdałów - 3 łyżki posiekanych orzechów - 3 łyżki ziaren z dyni - przyprawy: cynamon, kardamon, imbir - 3 -4 łyżki cukru brązowego
SMYKWKUCHNIcytryny Wykonanie: Pstrąga obieramy ze skóry i usuwamy ości. Szalotkę drobno siekamy. Do miski wkładamy rybę i rozdrabniamy ją widelcem, następnie dodajemy biały ser i jogurt. Wszystko dokładnie mieszamy, możemy też składniki pasty po prostu zblendować. Dodajemy szalotkę, koperek i przyprawiamy
Kulinarne przygody Gatityjajka 1 bardzo młoda cukinia 150 sera żółtego lub opakowanie mozzarelli mini kilka liści sałaty (masłowej, lodowej lub roszponki) 2 średnie pomidory Sos: 2 łyżki majonezu 1 mały kubek jogurtu naturalnego 1 łyżka keczupu 1 łyżeczka musztardy 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól, pieprz i cukier do smaku Z podanych składników przygotować sos. Schłodzić minimum 1 godzinę. Sałatę umyć, osuszyć, porwać
Czerwień i błękitplasterków salami (męża ulubione z zielonym pieprzem) 4 jajka (ugotowane na twardo) 2 łyżki płatków migdałowych uprażonych na suchej patelni Sos: 2 czubate łyżki majonezu 4 czubate łyżki jogurtu naturalnego 1 czubata łyżka posiekanego koperku 1 mały ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę) Wszystkie składniki wymieszać Kalafiora ugotować na krucho w osolonej wodzie i ostudzić. Podzielić na mniejsze różyczki i ułożyć
Delicious Titbitskuchni, quinoa, jest bardzo wszechstronna- stanowi świetny dodatek do zup, sałatek i risotto. Można ją śmiało stosować jako zamiennik ryżu i kasz, a z dodatkiem owoców, orzechów i jogurtu zapewni pyszne śniadanie na dobry początek dnia. Oczywiście możemy użyć jej też do produkcji przeróżnych słodkości, co potwierdzą dzisiejsze muffinki. Dla amatorów wspomnianego na początku połączenia i dla wszystkich wielbicieli
peanutbuttermonstertytuł wyszedł, a tymczasem przepis jest ultraszybki i łatwy. Przede wszystkim sałatka wychodzi pysznie i tanio. A o to przecież chodzi :) Składniki: Sos: - 150 ml śmietany 12% (może być jogurt naturalny) - 3 łyżki majonezu - 3 ząbki czosnku - bazylia - oregano - zioła prowansalskie - czosnek granulowany Sałatka: - 1 średni brokuł - 3-4 pomidory (w zależności od rozmiaru, można również użyć pomidorków koktailowych
Kulinarne zapędy Kokosapożywne i mają różnorodne zastosowanie w kuchni. Kluski z płatków owsianych można podawać jako dodatek do różnych dań np. z mlekiem jako zupę mleczną, z jogurtem, owocami lub warzywami. Ja prezentuję wersję z podsmażanymi warzywami. Niezwykle proste w wykonaniu a jakże smaczne i niedrogie danie. SKŁADNIKI 2 szklanki płatków owsianych 500 ml mleka
Złote przepisypodać śniadanko. Inne niż zwykle. Śniadanko pełne zdrowia i dobrego samopoczucia. Śniadanie pozytywne i tryskające energią. Składniki -jabłka -gruszki -mleko sojowe Alpro -masło orzechowe Primavika -otręby z żurawiną Sante -jogurt naturalny - niekoniecznie Do blendera włóż obrane jabłka i gruszki. Dodaj masla orzechowego Primavika z dodatkiem kokosu- doskonałe połączenie i słodki smak sprawią , że nie będziesz potrzebować cukru dodatkowo! Zmiksuj wszystko
Z Kuchni Do Kuchnikotlety mielone i smażyć na oleju na rumiano z obu stron usmażone przykryć pokrywka i dusić z 3 minuty na średnim ogniu podać z ziemniakami i np. mizerią na jogurcie.....SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięjest odpowiednia ilość mąki na gorącym oleju smażyć placki z obu stron placki są smaczne dla amatorów tak połączonych warzyw z jabłkiem i bardzo smakują ze śmietaną lub jogurtem .......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwypiekach. 3 szkl. mąki + szczypta soli 1/2 szkl. posiekanych orzechów włoskich 10 łyżek cukru 2 jajka 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki jogurtu naturalnego 1/3 szklanki oleju 1/3 szklanki wody gazowanej 1 szklanka dyni startej na grubych oczkach jarzynowych orzechy do dekoracji Przygotowanie: W jednej misce łączymy suche składniki: mąkę ze szczyptą soli
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięproszek do rozpuszczania Vibovit Junior – tabletki do ssania Additiva Multivitamina – tabletki do rozpuszczania Panvitan – tabletki do ssania, preparat wielowitaminowy INNE PRODUKTY: rozpuszczalne kakao słodziki napoje z herbatą polewy jogurty galaretki napoje owocowe i mleczne rozpuszczalna kawa i herbata środki przeczyszczające mrożone desery napoje miętowe odświeżacze oddechu wszelkie napoje niskokaloryczne
Sylwetka Od KuchniIdealny pomysł na drugie śniadanie lub posiłek potreningowy. Składniki na 2 porcje : 200 g jogurtu naturalnego 50 g jarmużu 1 banan 1/2 gruszki Garść płatków migdałów Przygotowanie: Wszystko blendujemy. Posypujemy płatkami migdałów
Czarnawisienkarozpisywać, bo nie ma o czym. Po prostu przygotujcie sobie na śniadanie. Składniki: pół szklanki świeżego ananasa, pokrojonego w kostkę pół szklanki puree z dyni pół szklanki jogurtu Wykonanie: Wszystkie składniki wrzucić do blendera i dokładnie zmiksować. Podawać natychmiast
Sto kolorów kuchni