Zupa orzechowa

Zupa orzechowa

Zupa orzechowa

Sezon na świeże orzechy włoskie w pełni. Stąd ta propozycja na... zupę.Składniki : 20 dag orzechów włoskich 1 litr rosołu sól, pieprz biały śmietana lub jogurt, 2 żółtka Przygotowanie : Obrane orzechy rozdrabniamy, a potem mielimy  Wsypujemy do gotującego się rosołu - gotujemy  przez chwilę, zdejmujemy z ognia Żółtka ucieramy razem ze śmietaną i zabielamy zupę Doprawiamy do smaku solą, cukrem ( około 1/2 łyżeczki ) i pieprzem Już na talerzu tuż przed podaniem możemy posypać m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Proste Potrawy

Autor

Proste PotrawyProste Potrawy

Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

orzechy, mielone, orzechy włoskie, rosół, włoska, prosta zupa, zupa, jogurt, grzyby, lekka, proste i szybkie przepisy, jogurtu, cukier, szybka zupa, zupa grzybowa

Inne przepisy z Proste Potrawy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.