Sezon na świeże orzechy włoskie w pełni. Stąd ta propozycja na... zupę.Składniki : 20 dag orzechów włoskich 1 litr rosołu sól, pieprz biały śmietana lub jogurt, 2 żółtka Przygotowanie : Obrane orzechy rozdrabniamy, a potem mielimy Wsypujemy do gotującego się rosołu - gotujemy przez chwilę, zdejmujemy z ognia Żółtka ucieramy razem ze śmietaną i zabielamy zupę Doprawiamy do smaku solą, cukrem ( około 1/2 łyżeczki ) i pieprzem Już na talerzu tuż przed podaniem możemy posypać m... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula