jogurt - 6012 przepisów (strona:285/401)

Placki z cukinii z koperkiem 181

ścieram cukinię na tarce, dodaję jajka, umyty i posiekany koperek, wciskam czosnek dodaję mąkę i doprawiam solą i pieprzem.I smażę na złoty kolor na oliwie. Czasami podaję z jogurtem naturalnym.Smacznego Przepis bierze udział w:Post Placki z cukinii z koperkiem pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Łosoś w sosie koperkowym (posypce koperkowo-cytrynowej) 117

posypce koperkowo-cytrynowej… Łosoś w sosie koperkowym – składniki:2 kawałki łososiaotarta skórka z 1 cytryny2 łyżki bułki tartej2 łyżki posiekanego koperku ( ja korzystałam z mrożonego)3 łyżki jogurtu naturalnegopieprz, sok z cytryny Łososia po umyciu i osuszeniu układam do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Skrapiam sokiem z cytryny i oprószam pieprzem. Smaruję jogurtem.Bułkę, koperek, skórkę cytrynową

UgotujmyTo.pl
Kotleciki rybne 286

dowolny filet z ryby: smażony lub gotowany)1 jajkoposiekana natka pietruszkiotarta skórka z cytrynysok z połowy cytrynysól, pieprz, bułka tarta, mąka1 papryczka chili (opcjonalnie)Sos czosnkowy:4-5 łyżek jogurtu naturalnegoposiekany koperek (ja użyłam mrożonego)2-3 ząbki czosnkusól, pieprz, sok z cytrynyMieszam wszystkie składniki sosu i wstawiam do lodówki na godzinę.Ugotowane i ostudzone ziemniaki przeciskam przez praskę

UgotujmyTo.pl
Surówka z sałaty i papryki 151

główka średniej sałaty½ czerwonej papryki1 mały świeży ogórek Sos:2-3 łyżki jogurtu naturalnego2-3 łyżki majonezu łyżeczka granulowanego czosnku lub roztarty 1 ząbek świeżego czosnkusólpieprzLiście sałaty porwać na drobne kawałki. Ogórek obrać ze skórki. Paprykę umyć, przekroić na pół i usunąć gniazdo nasienne. Ogórek i paprykę pokroić na słupki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, a na koniec dodać

Świat Domowej Kuchni
Tortilla meksykańska z kurczakiem 186

kurczakagotowe placki tortillisałata lodowapomidorki cherrypuszka kukurydzyczerwona papryka2 czerwone cebuleSkładniki na marynatę:łyżka przyprawy gyros1/2 łyżeczki papryki1 przeciśnięty ząbek czosnku4 łyżki olejuSkładniki na sos czosnkowy:4 łyżki majonezu3 łyżki jogurtu naturalnego2 przeciśnięte ząbki czosnku1/3 łyżeczki oreganoSkładniki na sos ketchupowy:4 łyżki majonezu1 łyżka ketchupuOryginalne tortille powstają po zagnieceniu mieszanki mąki kukurydzianej i pszennej z wodą, uformowaniu cienkich placków i pieczeniu

Świat Domowej Kuchni
Omlet 143

pszennej - 2 jajka - 4 łyżki mleka - 1 łyżka oleju - szczypta soli- 2 łyżeczki cukru pudru (jeżeli omleta ma być na słodko)Farsz:WEDŁUG UZNANIA np.:- jogurt -dżem-miód-owoce -warzywa- itp. Sposób przygotowania:1.Oddzielamy białka od żółtek , białka ubić na sztywno (ze szczyptą soli) . 2.W oddzielnym naczyniu wymieszać pozostałe składniki

Gotuj Z Muzyką
Kotlety szarpane z kurczaka 313

kukurydzę .Wszystko razem dokładnie mieszamy.Doprawiamy solą , pieprzem i papryką.Smażymy okrągłe i nie bardzo grube placuszki na mocno rozgrzanym oleju.Odsączamy na papierowym ręczniku.Podajemy z sosem czosnkowym( jogurt + majonez + czosnek + sól + pieprz ).Smacznego

Ostra na Słodko
Ciasto budyniowe z truskawkami 329

pełnymi garściami!Koktajle … ciasta … muffinki i inne desery powstają u mnie w ilościach hurtowych( a mama narzeka , że pupa rośnie :p ).Było już przepyszne ucierane ciasto na jogurcie … muffiny z truskawkami i chrupiącą kruszonką też były … torcik z truskawkami i bitą śmietaną też już zrobił furorę …  więc przyszła pora na coś innego!Dziś

Ostra na Słodko
Puszysty omlet 223

już nieraz mówiłam uwielbiam śniadania!Leniwe śniadania!Wstaję zwykle 2 godziny przed wyjściem,by móc na spokojnie zjeść sobie śniadanie i wypić kawę.Zazwyczaj jest to jogurt naturalny albo kefir z dużą ilości,ą zdrowych bakalii , płatków owsianych i dodatków, które zarówno dodają energii jak i poprawiają przemianę materii.Dziś postawiłam jednak na omlet!Przepyszny puszysty omlet z dodatkiem sezonowych

Ostra na Słodko
KRUCHE MAŚLANO-KORZENNE CIASTECZKA ORKISZOWE, BEZ CUKRU 385

skrobi kukurydzianej- 2 żółtka- 150g zimnego masła (pokrojonego na mniejsze kawałki)- 100-120g ksylitolu (najlepiej mielonego)  lub cukru pudru- 2 łyżki kwaśnej śmietany- ok.50g  (lub jogurtu greckiego)- 1 płaska łyżeczka mielonego cynamonu- 1/2 - 3/4 płaskiej łyżeczki przyprawy korzennej (dałam Kotanyi)- szczypta soliDodatkowo:- 1 jajko do posmarowania ciastek- u mnie pokruszone migdały do posypania W misie miksera umieścić

Smaczne Zdrowe
Weekend na Węgrzech - relacja 188

Weissbier), 3. naleśnik z mięsem, 4. deser z malinamiŚniadania były typowe dla hotelu: jajecznica, parówki (drugiego dnia bardzo fajne pikantne kiełbaski), sery i wędliny w plasterkach oraz oczywiście dżemy, jogurty i muesli. Wybór był spory i na pewno można się najeść. Z ciekawostek węgierskich: podano paprykowe salami i ostrą paprykową pastę. Stoiska z rękodziełem na placu przy Węgierskim Muzeum Sztuki

Pasja Smaku
Jajecznica z dodatkiem serka naturalnego 236

czyli... JAJECZNICA ^^ - zawsze wychodzi i na dodatek, ta dzisiejsza była bardzo delikatna i mięciutka dzięki dodaniu serka naturalnego :D~ Jajecznica z serkiem naturalnym i kiwi ~Składniki:3 jajkałyżka serka/ jogurtu naturalnegotroszeczkę masłaszczypta solisłodzidłocynamon+ 100g serka naturalnegokiwiNa patelnię wrzucamy masło, wbijamy jajka wymieszane ze słodzidłem solą i cynamonem i energicznie mieszamy. Po chwili dodajemy jogurt/serek i dalej mieszamy. Gdy jajecznica będzie

Kuchenny Skrawek Nieba
Pieczone warzywa czyli prażonka-pieczonka. 193

godziny.Jeśli nie lubimy sosu czosnkowego pod koniec pieczenia możemy posypać zapiekankę pokruszoną fetą.Ja sos czosnkowy uwielbiam więc zrobiłam go sporą ilość w proporcjach:1/3 śmietany 18%1/3 jogurtu naturalnego1/3 majonezuCzosnek przeciśnięty przez praskę, zioła, sól, pieprz - sos robimy najlepiej kilka godzin wcześniej, żeby miał czas się przegryźć.Warzywa możemy jeść jako oddzielny posiłek lub z dodatkiem dowolnego kotleta

Z butelką mleczka w tle
Libańskie pierożki drożdżowe 341

mielonego kminu rzymskiego (kuminu)1/2 łyżeczki ostrej paprykikilka główek goździków, zgniecionychsól, pieprz do smaku1 łyżka oleju arachidowegoSkładniki na sos z kolendrą:1/4 szklanki posiekanej świeżej kolendry2 łyżki majonezu2 łyżki jogurtu naturalnego1/2 łyżeczki czosnku granulowanego1 łyżka drobno posiekanej cebuliodrobina soku z cytrynyświeżo mielony pieprz do smakusól do smakuCZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINCZAS WYRASTANIA CIASTA: 60 MINPOZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI1. Zaczniemy od przygotowania sosu

My Culinary Art
816. Owsiane batony bananowo-orzechowe. 238

Owsiane batony bananowo-orzechowe z orzeszkami, daktylami i jagodami goji;jogurt naturalny *z masłem orzechowym

More food, love and dreams

Proponowane wyszukiwania