jogurt - 6012 przepisów (strona:279/401)

Koktajl truskawkowy z zielonym ogórkiem 147

cukru - można pominąćSposób przygotowania:Truskawki myjemy, osuszamy i oczyszczamy z szypułek, wrzucamy do blendera. Kiwi obieramy ze skórki i kroimy na ćwiartki, to samo robimy z ogórkiem.Całość zalewamy jogurtem i ewentualnie posypujemy cukrem. Miksujemy około 1-2 minut.Podajemy schłodzone.Na zdrowie

Słodkie Przyjemności
Sakiewki szparagowe z fetą i kurkami 137

którego się jeszcze nie uczyłam ;). Miłego dnia!"Składniki  na 4-5 porcji:200 g mąkiszklanka wody2 jajkałyżeczka oliwy z oliwekszczypta soliDodatkowo :300 g kurekopakowanie fety - 45% tłuszczumały jogurt naturalnysól i pieprz10 szparagówłyżeczka majonezuSposób przygotowania:Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy  jajka, oliwę. . Mieszamy, a następnie dodajemy wody - wody powinno być tyle ile wchłonie ciasto - powinno być płynne

Słodkie Przyjemności
Torcik truskawkowy 169

tłuszczem i posypanej mąką/bułką tartą.Pieczemy około 40 minut w 180`C do zarumienienia się ciasta. Studzimy w formie.Truskawki myjemy, odrywamy szypułki i wrzucamy do blendera, zalewamy jogurtem i miksujemy na mus. W tym czasie do szklanki z letnią wodą wsypujemy żelatynę i mieszamy, następnie przelewamy ją do truskawek i ponownie miksujemy.Ostudzone ciasto kroimy wpół. Spód wstawiamy ponownie

Słodkie Przyjemności
Kebab ze szparagami 149

wrzącej wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru. Gotujemy około 8 minut. Wyławiamy i przekładamy do naczynia z zimną wodą, aby nie straciły sprężystości i koloru.Przygotowujemy dip jogurtowy:Do szklanki przelewamy jogurt, dodajemy sól i pieprz, pół łyżeczki musztardy i mieszamy.Pomidory myjemy i kroimy na ćwiartki, ogórek obieramy i kroimy na plasterki. Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki.Pierś

Słodkie Przyjemności
Pieczarki faszerowane 264

trzymać w lodówce do czasu aż będziemy je chcieli usmażyć. Jednak najlepiej smakują gorące, więc koniecznie trzeba je smażyć przed samym podaniem. Ja zwykle podaję je z majonezem/ jogurtem z dodatkiem posiekanych ziół, czosnku, soku z cytryny i odrobiny pieprzu i/lub posiekanych oliwek. Ale można podawać je z innymi sosami również. Zapraszam na faszerowane pieczarki z kremowym serkiem.Pieczarki faszerowaneSkładniki

UgotujmyTo.pl
Sałata z fasolą, mozzarellą i pomidorkami 201

sałaty rzymskiej lub główka lodowej opakowanie mozzarelli mini ok. szklanki czerwonej fasoli odsączonej z puszki opakowanie pomidorków koktajlowych pół czerwonej cebuli mały słoik zielonych oliwek (niekoniecznie) Sos: mały kubek jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu sok i skórka starta z połowy cytryny 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka ziół do pizzy sól i biały pieprz szczypta cukru Składniki sosu wymieszać, schłodzić. Sałatę

Czerwień i błękit
Babka z polewą z kukułek 242

Babka wyszła troszkę zieleńsza ale w smaku nie zauważyłam różnicy - nadal była puszysta, wilgotna i miała maślany aromat. Polewa kukułkowa fajnie się z nią komponowała.   Przepis:1/2 szklanki jogurtu naturalnego1/2 szkl cukru1/3 szkl oliwy z oliwek2 jaja1 i 1/2 szklanki mąki1 łyżeczka proszku do pieczeniaPolewa:300g cukierków kukułek100ml śmietanki 30%1 łyżka spirytusu (lub likieru np śmietankowego)Formę

happycreatiff.blogspot.com
Fetta di salmone z awokadowym serkiem i miękkim zapieczonym jajkiem. 160

groszek zielony-ser edamski-pieprz, sól-jabłkoPor siekamy na wiórki, zagniatamy mocno w garści, na grubej tarce trzemy jabłko i ser, dodajemy groszku. Mieszamy z łyżką majonezu i łyżką jogurtu naturalnego. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu.Smacznego

BaRepas
Soupe a la creme z zielonych smażonych pomidorów i grillowanej papryki z chipsem z szynki. 154

wyciągamy mięso. Wszystko za pomocą blendera miksujemy.Szynkę - i tutaj dowolność - ja używam parmeńskiej - grillujemy na chrupiące chipsy na patelni, która została po papryce.Opcjonalnie podajemy z łyżeczką śmietany, lub jogurtu naturalnego

BaRepas
Łosoś w porowych papilotach z puree limonkowym z miętą. 175

wykończyłem.Co potrzebujemy:-filet łososia bez skóry-por, część zielona-pietruszka, natka-sól, pieprz-skórka limonki, świeża mięta-ziemniaki-mix sałat-oliwa-sok z limonki-śmietana 12% lub jogurt greckiŁososia przygotowujemy w foli, skrapiamy oliwą, sokiem z limonki, doprawiamy solą i pieprzem. Na górze układamy wiórki pora oraz natkę pietruszki. Pieczemy w folii w piekarniku około 15 minut w temperaturze

BaRepas
Jajko w koszulce pod parmezanem na grzance z zielonymi pomidorami i sosem paprykowym. 141

ogień i gotujemy 3 minuty; wyjmujemy z wrzątku i wkładamy na chwilę do zimnej wodyDziś do tak przygotowanego jajka dodałem:-grzanki żytnie-zielone pomidory-parmezan-sos paprykowySos przygotowujemy z jogurtu greckiego, konserwowej papryki obranej i posiekanej doprawionej solą i pieprzem

BaRepas
Postne peere z cebulką, jajkiem sadzonym, bazyliowym kefirem i surówką z pekinki. 167

właśnie był taki dzień. Wymyśliła sobie tradycyjne jajko sadzone z ziemniakami i kefirem, ale nie byłbym sobą...Czego użyłem:-ziemniaki; gotujemy pożądaną ilość, zgniatamy w prasce na peere z jogurtem naturalnym-cebula; -bazylia; kilka świeżych listków-skórka z cytryny-jajka-świeży tymianek-szczypiorek-starte mrożone chili -ogórek zielony-liście kapusty pekińskiejDwie główki cebuli szklimy na klarowanym maśle, solimy i lekko

BaRepas
Gnocchi serowe w sosie pomidorowym. 189

wczorajszym obiedzie, dlatego dziś szybkie i delikatne kluseczki serowe.Czego użyłem:-ok 400 g puree-300 gram sera białego przeciśniętego w prasce-2 duże łyżki parmezanu startego-śmietana 12%, lub jogurt naturalny-szalotka posiekana-biała część pora posiekana-6 łyżek mąki pszennej przesianej-ząbek czosnku cały-bazylia starta-białe wino-łyżeczka mąki ziemniaczanej-jajko-szczypiorek zielony posiekany-sól, pieprz -pomidory

BaRepas
PODSUMOWANIE ROKU 2014 - Najchętniej czytane wpisy 258

Moi Drodzy,Przede wszystkim życzę Wam wiele zdrowia w nadchodzącym roku, bo bez niego ani rusz :) Życzę Wam również, aby ten rok był pełen radości i

Tajskie smaki
Papryki faszerowane kaszą bulgur 196

usunąć. Jeżeli chcemy aby nasze papryki bardziej się przypiekły, na ostanie 30 minut, po zdjęciu folii , można włączyć funkcję dopiekania z góry. Ale nie jest to konieczne. Podawać z jogurtem doprawionym czosnkiem i ziołami. Smacznego!Uwagi: Użyłam drobnej kaszy bulgur, która, zalana wrzątkiem, bez gotowania, po 20 minutach była  miękka. Być może grubą lepiej chwilę pogotować

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania