wczorajszym obiedzie, dlatego dziś szybkie i delikatne kluseczki serowe.Czego użyłem:-ok 400 g puree-300 gram sera białego przeciśniętego w prasce-2 duże łyżki parmezanu startego-śmietana 12%, lub jogurt naturalny-szalotka posiekana-biała część pora posiekana-6 łyżek mąki pszennej przesianej-ząbek czosnku cały-bazylia starta-białe wino-łyżeczka mąki ziemniaczanej-jajko-szczypiorek zielony posiekany-sól, pieprz -pomidory
BaRepasMoi Drodzy,Przede wszystkim życzę Wam wiele zdrowia w nadchodzącym roku, bo bez niego ani rusz :) Życzę Wam również, aby ten rok był pełen radości i
Tajskie smakiusunąć. Jeżeli chcemy aby nasze papryki bardziej się przypiekły, na ostanie 30 minut, po zdjęciu folii , można włączyć funkcję dopiekania z góry. Ale nie jest to konieczne. Podawać z jogurtem doprawionym czosnkiem i ziołami. Smacznego!Uwagi: Użyłam drobnej kaszy bulgur, która, zalana wrzątkiem, bez gotowania, po 20 minutach była miękka. Być może grubą lepiej chwilę pogotować
Stare Garymuffinek: 1 szklanka mąki tortowej3/4 szklanki mąki owsianej3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki sody 1/2 szklanki cukru 2 jajka M/L1 szklanka jogurtu naturalnego/maślanki albo kefiru1/2 szklanki olejudżem ananasowy płatki kokosu do posypania Przygotowanie:W osobnych naczyniach pomieszać suche i mokre składniki (oprócz płatków kokosu). Następnie niezbyt dokładnie wymieszać łyżką lub trzepaczką
Ze smakiem i z pasjąskładniki* 4-6 kotletów schabowych* mąka do panierowania* olejmarynata* 150 ml jogurtu naturalnego* 1/3 łyżeczki mielonego imbiru* 2 liście laurowe* 1 łyżeczka mielonej papryki ostrej* 2 rozgniecione owoce jałowca* 1 ząbek czosnku rozgnieciony lub przeciśnięty przez praskę* 1 i 1/2 łyżeczki koncentratu pomidorowego* sól i pieprzSposób wykonaniaWszystkie składniki marynaty połączyć ze sobą w kubku, doprawiając odpowiedniopieprzem i solą.Kotlety umyć
Mix smakuDla mnie to taka trochę zupa miłości. Zawsze kiedy ją przyrządzam, czuję się naprawdę dobrą dziewczyną, siostrą, córką, przyjaciółką...Przede wszystkim dlatego, że jest super
Gotowanie to kochaniesmarowania do posypania np. mak, sezam, czarnuszka, parmezan, ulubione zioła, sól różowa (wedle naszego uznania ) Świetnie pasują z sosem np. koperkowym, który robi się bardzo szybko mieszając jogurt grecki ze świeżym koperkiem, świeżo zmielonym pieprzem, solą można również dodać ząbek startego czosnku.SPOSÓB WYKONANIA :- drożdże rozkruszamy dodajemy cukier oraz 3-4 łyżki mleka letniego - odstawiamy, aby drożdże zaczęły pracować
Basia w kuchniPałeczki z wołowiną z ciasta filo to danie typu finger food, które świetnie nadaje się na imprezy, mecze, parapetówki czy sylwestra. Ciasto filo jest bardzo chrupiące
Poezja smakuposiekaną natkę pietruszki. Pięć paluszków krabowych pokroić w drobną kosteczkę i dodać do serka. Wszystko dokładnie wymieszać, jeśli masa byłaby zbyt sucha i trudna do rozsmarowania można dodać odrobinę jogurtu. Następnie masą serową posmarować każdą tortillę. Przy brzegu każdej tortilli ułożyć całe paluszki krabowe i zwinąć w roladkę. Gotowe roladki zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki do schłodzenia
Monia miesza i gotujesmaku 1 łyżeczka natki pietruszki Farsz łososiowy: 100 g łososia wędzonego 4 rozgniecione żółtka 1 łyżeczka koperku kilka kropli soku z cytryny sól i pieprz do smaku 1 łyżka jogurtu naturalnego Farsz sałatkowy: 4 rozgniecione żółtka 1/6 czerwonej papryki 0,5 szt małej czerwonej cebuli 2 łyżki kukurydzy 1 łyżka majonezu 0,5 łyżeczki ketchupu 0,5 łyżeczki musztardy sól
cooklifetwaróg domowy. Ma niepowtarzalny smak, można z niego wyczarować śniadania, obiady, ciasta, desery, kolacje… Z poniższych składników wyszło mi ok. 600g. Składniki: - 2 litry tłustego mleka- 250 ml jogurtu naturalnego (u mnie grecki)- 250 ml maślanki- 2 łyżki kwaśnej śmietany Wszystkie składniki wlać do garnka i odstawić na 2 – 3 dni, najlepiej w ciepłe miejsce
mojewypiekiinietylkositko, aby pozbyć się pestek. Z powrotem przelałam do czystego rondelka. Mąkę ziemniaczaną rozprowadziłam w zimnej wodzie. Sos malinowy doprowadziłam do wrzenia, dolałam mąkę, zagotowałam. Przygotowałam talerz z kleksem jogurtu greckiego (jest bardzo gęsty i ładnie się eksponuje) i sosem malinowo truskawkowym. Przygotowany ryż, w zasadzie, powinien być ułożony w kształcie wieńca, a w środek nakłada się owoce
mojewypiekiinietylkopodczas gotowania, i włożyłam ich do garnka za dużo. Ale i tak się ugotowały, mimo, że było im trochę ciasno. Pierożki podałam posypane cukrem i polane gęstą śmietaną (można jogurtem). Wyszły przepyszne, delikatne, puszyste i mięciutkie. Dziękuję za przepis, następne też takie zrobię. Smacznego.Wydrukuj przepisThe post Pierogi drożdżowe gotowane appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkopołowę placka nałożyłam gorący gulasz i przykryłam drugą połową. Podałam z surówką z białej kapusty. Jako dodatek może być, ale nie musi – kleks z kwaśnej śmietany lub jogurtu. Same placki, jako danie nie są treściwe, ale dodatek pikantnego gulaszu sprawia, że potrawa nabiera treści. Zresztą, kto lubi placki - to je zje ze wspaniałym gulaszem. Kto lubi gulasz
mojewypiekiinietylkociasta). Porcje ciasta nakładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy, z obu stron, na rumiano.Racuszki z twarogu podajemy na ciepło, oprószone cukrem pudrem, z dodatkiem owoców, kleksem śmietany, czy też jogurtu. Z każdym dodatkiem smakują wyśmienicie. Delikatne i puszyste, bez dodatków są również pyszne. Zamieniając zwykły proszek do pieczenia na bezglutenowy, mamy gotowe śniadanie, obiad lub kolację dla osób na diecie
mojewypiekiinietylko