jogurt - 6012 przepisów (strona:276/401)

Chrupiące pakieciki z ciasta filo z mięsem mielonym, szpinakiem i serem 177

blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Podawać na gorąco lub po całkowitym przestygnięciu.  Doskonale smakują z pikantnymi sosami na bazie jogurtu lub z pikantnym keczupem. Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zupa Krem Pomidorowa z Bazyliowymi Kopytkami 151

pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Zupę podawałam z kleksem jogurtu naturalnego oraz kopytkami faszerowanymi listkami bazylii. Składniki na domowe ziemniaczane kopytka: 800 g ziemniaków 250 g sera białego śmietankowego 1 jajko około 2 szklanek mąki sól pęczek świeżej bazylii Przygotowanie kopytek

ClauditteMissCooking
Nudny schabowy? 109

patelni roztapiamy masło. Do drugiego talerzyka sypiemy mąkę. Plastry schabu maczamy w jajku i obtaczamy w mące. Smażymy na patelni z masłem. Schabowe podałam synkowi z ziemniaczkami ugniecionymi z jogurtem naturalnym typu greckiego.  Dodatkowo trochę rukoli i ugotowany i starty buraczek. :) Smacznego

ClauditteMissCooking
FILET W WARZYWACH I KASZA JAGLANA 163

smakuróżnym domowym wypiekom - dzięki niej zyskują na teksturze i trwałości, a kruche ciastka na chrupkości. Inulinę możemy również dodać do wszelkiego rodzaju produktów mlecznych - w tym mleka sojowego - jak jogurt, kefir czy zsiadłe mleko. Także do deserów, takich jak budyń, kisiel, galaretka czy kogiel-mogiel... To dlatego, że gotowana z wodą inulina zyskuje postać galaretki, a także gładkość i smarowność

w mojej kuchni
Sałatka z cieciorki lekko wędzona 246

wszystkich. Wymieszaj. Zrób majonez. Ja robie go tak- do osobnej, małej miski daję majonez ze słoika i dodaję do niego musztardę, sól i pieprz. Miksuję. Dodaję w razie potrzeby jogurtu naturalnego. Wylewam do sałatki. Mieszam delikatnie. Na koniec mrożona lub świeża natka pietruszki. Sałatka gotowa do..lodówki. Musi się przegryzć. Najlepiej podawać z wiejskimi wyrobami, u mnie kiełbasa wędzona. Wędzona

Z Kuchni Do Kuchni
Dlaczego WEGANIZM? - cz. 2 151

obliczu wszechogarniających informacji o tym, co robi się z wędlinami, żeby lepiej wyglądały w sklepie, czym są faszerowane zwierzęta przerabiane potem na mięso, co dolewa się do jogurtów, żeby nie pleśniały itd.,itd. - przestałabym kupować to wszystko jeszcze dziś. Każdy dobrze myślący o sobie człowiek powinien nie godzić się na coś takiego! A większość z nas niestety godzi się

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Orzechowiec w wersji light 242

taką literaturę to polecam. Składniki: 250 g masła 200 g cukru brzozowego 4 jajka 250 g mielonych orzechów włoskich 250 g mąki pełnoziarnistej łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki jogurtu naturalnego. polewa czekoladowa 3 łyżki kakao 3 łyżki cukru pudru 100 g masła Wykonanie:  Wszystkie składniki wsypujemy do miski (nie zapomnij odłożyć kilka garści orzechów  do dekoracji ciasta

ciastkarnia na kruchym spodzie
Miodownik 397

sklepu . Naszpikowane chemią i kaloriami batoniki, wiecznie świeże ciastka, super zdrowe, bezsmakowe mleczne kanapki czy kolorowe cukierki bez chwili wahania zamienię na najmniejszy kawałek domowego ciasta, albo naturalny jogurt z owocami i łyżką wiejskiego miodu. Codzienna porcja słodkości jest mi potrzebna jak większości z Was poranna kawa. Czasem jest to owsiany muffin, kawałeczek sernika, łyżeczka miodu albo tak jak dziś

Zapiski Młodej Żony
Souvlaki, czyli greckie szaszłyki z jagnięciny 221

szaszłyki przez 45 minut. W razie nadmiernego przypiekania się cebuli należy przełożyć szaszłyki na drugą stronę. W międzyczasie przygotowałem sos tzatziki. Można oczywiście przygotować go na bazie jogurtu greckiego, ale ja osobiście ostatnio preferuję gęściejszą wersję przygotowywaną na bazie serka homogenizowanego. W celu przygotowania sosu starłem na tarce o grubych oczkach ogórka wraz ze skórą, delikatnie go posoliłem, dodałem szczyptę

Wyprawy kulinarne
Trochę ulepszona opalona granola Sophie Dahl 183

Kiedy zacznie się rumienić, przemieszaj ją, by przypiekła się równo z każdej strony. Kiedy ostygnie, wmieszaj suszone morele.  Trzymaj w słoiczku lub hermetycznym pudełku. Podawaj z mlekiem lub jogurtem, posypane jagodami. Smacznego! Paulina TEN WPIS BIERZE UDZIAŁ W AKCJI MOGĄ CI SIĘ SPODOBAĆ:   Podobał Ci się post? Coś Cię zainspirowało? Masz pytania?  Podziel się swoją opinią! Spraw

Gotowanie to kochanie
OPOLSKIE FIT - PIKNIK PLENEROWY 122

zamieszania    Moje menu: 1. Muffiny owsiano - bananowe 2. Muffiny z cukinią i suszonymi pomidorami 3.Sałatka ze szpinaku i rukoli z grillowanym kurczakiem i figą 4.Granola z jogurtem naturalnym i granatem Menu Amelii z Pierwsze primo! 1.Serek gruszkowy z prażonymi orzechami 2.Batony bananowo - amarantusowe 3.Ciastka Digestive Menu Krysi z Co na obiad ? 1.Smoothie gruszkowo - bananowo - kokosowe 2.Batoniki energetyczne

Kuchnia w opałach
DROŻDŻÓWKI Z SEREM 116

Agnieszki SKŁADNIKI: ciasto 2 łyżki ciepłego mleka 20 g świeżych drożdży 3 jajka 5 szkl mąki pszennej 6 łyżek roztopionego i przestudzonego masła 1/4 szkl drobnego cukru 3/4 szkl jogurtu naturalnego farsz 100 g półtłustego twarogu 1 żółtko 50 g miękkiego masła 1/2 szkl drobnego cukru 1/2 szkl drobno pokrojonej skórki pomarańczowej - kandyzowanej 1-2 łyżki soku z pomarańczy lukier

Kuchnia w opałach
MUFFINKI Z LEMON CURD I WŁOSKĄ BEZĄ 96

dziś musi się udać. SKŁADNIKI:   na muffiny 1 1/2  szklanki mąki 3/4 szklanki cukru szczypta soli 1 łyżeczka sody 1 jajko 1/3 szklanki oleju  1 mały jogurt naturalny 1/3 szklanki mleka 3 łyżki migdałów w płatkach 2 łyżki kandyzowanej skórki cytrynowej na lemon curd 175 g brązowego cukru sok z 2 cytryn 2 żółtka 110 g masła

Kuchnia w opałach
PIERWSZORZĘDNE FASZEROWANE ZIEMNIACZKI - IMPREZOWY HIT!!! 4452

pieczarek 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła kalrowanego pietruszka w sezonie świeża, zimą mrożona;-) sól, pieprz ulubiony ser żółty do posypania Na GENIALNY sos czosnkowo - ziołowy: 3 łyżki jogurtu naturalnego (może być grecki) 3 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku po szczypcie czosnku granulowanego, zioła prowansalskie i opcjonalnie: tymianek, oregano, bazylia, majeranek, suszony koperek i pietruszka (ja zawsze dodaje wszystko

Restauracyjka Literacka

Proponowane wyszukiwania